Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3395
Mărime: 954.17KB (arhivat)
Publicat de: Costache Militaru
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Eduard Galusca

Extras din proiect

In frizerele cu functionare periodica fig.A amestecul se bate in cilindru. Mixerul mecanismului de batere in 3 lamele si cutitele sunt instalate mobile.Cu ajutorul puterii centrale cutitele sunt apasate spre peretii cilindrului si astfel razuiesc stratul inghetat (frecventa de rotire a mixerului si cutitelor -180-200 min-1). La capatul cilindrului se gasesc flansele. In flansa din spate este atasat un capac de fonta. Intre capac si flansa se prinde un disc din tabla de otel inoxidabil. Catre flansa frontala este atasata oalta flansa decorativ intermediara, si pe bucle este instalat capacul cu gaura de receptie si robinetul de incarcare. Capacul strins se apasa catre cilindru cu ajutorul piulitei.

Pentru a se face ermetic intre ulucul cilindrului si capacului se introduce un inel de cauciuc. In partea frontala a cilindrului se gaseste locul de sprijin in centrul caruia este montat ruletul pentru arborele mixerului. Cilindrul din exterior care formeaza camasa este acoperit de un strat din material termoizolator si de o carcasa metalica.

Prin conducta amestecul trece mai intii intr-un vas dimensional a frizerului, dupa umplerea caruia flotorul de reglementare inchide canalul de alimentatie a conductei. In vasul dimensional 4 catre robinetul 5 amestecul se scurge in cilindrul functional 6, unde aceasta se bate se se ingheata. Apoi dupa atingerea saturatiei si ighetarii normelor cerute, amestecul este eliminat din frizer prin robinetul situat in partea de jos a cilindrului.

Dispozitivul mecanismului de batere fig.A1 se prezinta ca un arbore, in barele caruia se gasesc tije, ce sunt strinse cu niste ace. Agitatorul prin deget este conectat la arbore. Racletele 1,sudate la degetele3 si stabilite pe spirala asigura circulatia masei batute in cilindru si descarcarea produsului finit.

Fig.A1:Dispozitivul de batere a frizerului cu functionare periodica

1-dispozitiv de deplasare a creperului

2-cutit

3-suport longitudinal

4-element de sprijin

5-cilindru de lucru

6-barele mixerului

Fig.A Frizerul cu functionare periodica:

1-carcasa, 2-robinetul pentru introducerea grasimii, 3-separator de grasime, 4-vas dimensional, 5-robinet de incarcare, 6-cilindrul functional, 7-robinetul de inchidere a amoniacului pe linia de aspiratie, 8-canalul de rezerva, 9-acumulatorul, 10-filtrul pentru aburului de amoniac, 11-supapa de supraincarcare, 12-flotor de regulare a supapei de pe linia de introducere a amoniacului, 13-valve, 14-filtru pentru amoniacul lichid, 15-cutia de viteze, 16-electromotorul.

Freezer cu functionare periodica

Frizerul OFM (fig. 1) constă dintr-o carcasa,dintr-un cilindru, capac frontal, cazi dimensionale, capac de protectie, cu motor de montare, agitator. Constructia carcasei sudate sta pe 4 picoare si infasurată cu o tablă de oţel. Cilindru conducator este plasat orizontal pe carcasa si este format din 2 tevi: interioara şi cea exterioara. In teava interioara este sudata spirala care creaza canalul elicoidal intre cele 2 tevi, unde in momentul functionarii trece saramura,care totodata raceste amestecul de inghetata introdusa in cilindru.Tevei exterioare ii sunt sudate 2 tuburi, unul pentru intrarea si altul pentru iesirea saramurei.

Capacul sudat din tabla de otel, este montat pe carcasa si inchide cilindrul frizerului.

Cada dimensionala este instalata deasupra cilindrului si serveste pentru primirea amestecului de inghetata din reţeaua globală datorita montarii pe cada a unui canal automat de masurare a fiecarei portii stabilite acestui amestec. Cada se compune din insasi corp si peretele din fata si din spate si capac.

Pe peretele din fata este atasata garnitura in care se rasuceste robinetul de scurgere. Pe capac se monteaza canalul automat, pe peretele din fata este plasata fereastra de observare.

Canalul automat se compune din corpusul sau,din flotor si picioruse de sprijin. Cind in cada se aduna 20-30 litri de amestec, canalul trebuie sa inchida gaura de intrare in corpus si scurgera amestecului se stopeaza.

Capacul de protectie inchide partea frontala a frizerului din spate. Pe acest capac este marcata o sageata care indica directia de rotatie a electromotorului.

Instalarea electromotorului se face sub placa motorului, careeste montata pe carcasa. Reglarea tensiunii centurii se petrece cu ajutorul piulitelor de intindere a dizpozitivului.

Agitatorul se compune din mixer si amesticator cu cutite, care se plaseaza in interiorul cilindrului si serveste pentru raclarea stratului inghetat a amestecului de pe peretii cilindrului si saturarea lui cu oxigen.

Preview document

Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 1
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 2
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 3
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 4
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 5
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 6
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 7
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 8
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 9
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 10
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 11
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 12
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 13
Utilaj tehnologic pentru fabricarea înghețatei - frizere - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Utilaj Tehnologic pentru Fabricarea Inghetatei - Frizere.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia de Fabricare a Înghețatei

Introducere Generalităţi Îngheţata este un aliment congelat, obţinut dintr-un amestec complex ce poate conţine : lapte, smântâna, unt, lapte...

Secție de prelucrare a laptelui în vederea obținerii de inghetată, pornind de la laptele praf

MEMORIU JUSTIFICATIV Mi-am ales această temă datorită plăcerii de a citi şi a descoperi lucruri noi şi interesante despre îngheţată În această...

Înghețata din lapte

I. GENERALITĂŢI Îngheţata este produsul alimentar congelat printr-un procedeu special (care îi conferă o anumită textură), format dintr-un amestec...

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Falsificarea mărfurilor din grupa lactatelor

INTRODUCERE Falsificarea este operatia de obtinere a unui produs asemanator cu altul deja existent in comert, operatie efectuata in scop de...

Stabilirea liniei tehnologice pentru fabricarea brânzei proaspete de vaci

1.1 Caracteristicile materiei prime Laptele are o importanţă deosebită deoarece asigură o valoare nutritivă bună alimentelor. Valoarea alimentară...

Analiză senzorială

Aplicabilitate: Aprecierea si imbunatatirea calitatii produselor alimentare Obtinerea de produse noi Testarea preferintelor consumatorului fata...

Ai nevoie de altceva?