Utilaje in Industria Zaharului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Utilaje in Industria Zaharului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

Zaharul este un aliment important in hrana oamenilor, avand o valoare alimentara ridicata. Materia prima pentru obtinerea zaharului este sfecla de zahar si trestia de zahar.

Fabricile din Romania utilizeaza ca materie prima sfecla de zahar, iar in perioada dintre campanile de recoltare, unele fabricii proceseaza si zaharul brut provenit din trestie de zahar din import.

La intrarea in fabrica de zahar trebuie sa se realizeze receptia cantitativa si cea calitativa.

RECEPTIA CANTITATIVA se realizeaza prin efectuarea tarei mijlocului de transport cu ajutorul unui cantar bascula-pod.

RECEPTIA CALITATIVA se realizeaza prin prelevarea unor probe din masa de sfecla cu ajutorul unor sonde pentru determinarea continutului de zahar si a impuritatilor.

Dupa efectuarea receptiei cantitative si calitative urmeaza descarcarea sfeclei din mijlocul de transport prin metode mecanice: prin bascularea benei mijlocului de transport , cu macaraua portal sau prin mijloace hidraulice.

Instalatia de descarcare cu macaraua portal, asigura descarcarea unor cantitati mari de sfecla, instalatia de descarcare hidraulica de tip ELFA asigura descarcarea sfeclei din mijloacele de transport cu ajutorul unui jet puternic de apa, la o presiune de 3-4 bari, direct prin canalele de transport hidraulic.

In timpul descarcarii sfeclei din mijlocul de transport vor ajunge in canalele hidraulice de transport o serie de impuritati cum ar fi: pamant, pietre si paie. Pentru eliminarea acestora se utilizeaza o serie de instalatii:

• PRINZATORUL DE PIETRE: realizat sub forma unui put cu fund inclinat, amenajat sub canalul de transport hidraulic; pietrele fiind mai grele vor ajunge din canal printr-un grilaj metalic pe fundul inclinat al prinzatorului unde vor fi retinute de un perete separator mobil; periodic peretele separator se ridica, iar pietrele vor ajunge intr-un canal collector de unde vor fi evacuate cu ajutorul unui transportor cu racleti.

• PRINZATORUL DE PAIE: realizat sub forma unui transportor pe care sunt montate articulat bare zimtate. Greblele vor strabate curentul de apa in partea superioara in sens contrar curgerii si vor colecta impuritatile usoare ce plutesc la suprafata curentului de apa. La partea superioara a instalatiei exista un sistem de bare care vor deteremina ca grebelele sa se roteasca in plan orizontal si sa descarce impuritatile colectate intr-un jgheab colector.

Fisiere in arhiva (1):

  • Utilaje in Industria Zaharului.doc