Impactul transportului aerian asupra turismului in Romania

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Impactul transportului aerian asupra turismului in Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Inginerie Aerospatiala

Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE .. 3
CAPITOLUL 1. Turismul în România ..5
CAPITOLUL 2. Traficul aerian în România ...11
CAPITOLUL 3. Studiul de caz ...15
CONCLUZII 22
Bibliografie ..23

Extras din document

Turismul a devenit o activitate de relaxare și recreere globală populară, rezultat fiind ca devenit ramura economică cea mai puternică pe plan mondial.

Turismul este o activitate economică foarte importantă în Uniunea Europeană, deoarece aduce un aport de beneficii în ceea ce privește următoarele aspecte:

- Ocuparea forței de muncă și creșterea economică - referitor la toate statele implicate în această activitate - la nivelul oricărui stat care promovează turismul;

- Creșterea economică pentru toate zonele turistice bine dezvoltate (de exemplu: capitalele europene), pe lângă această creștere economică se dezvoltă și ceilalți agenți economici ( de exemplu: cei care se ocupă de suveniruri, muzee, servicii pentru turiști, etc.);

- Dezvoltarea și integrarea socio - economică în zonele rurale, periferice și cele neindustrializate . (sursă: Eurostat).

Turismul este vital pentru foarte multe țări, deoarece au obținut un aport financiar consistent obținut fie din afaceri cu diferite bunuri, fie din serviciile și oportunitățile de angajare. Din această industrie a serviciilor fac parte și serviciile de transport, cum ar fi transportul aerian, croazierele, taxiurile, etc. Transportul aerian apare tot mai des în utilizarea celor care doresc să economisească cât mai mult timp pentru a ajunge în diferite locații și într-un mod cât mai sigur.

În figura de mai jos este prezentată o clasificare a turismului conform recomandărilor privitoare la Statistica în Turism făcute de către Națiunile Unite:

Fig. 1. Clasificarea turismului

METODOLOGIA CERCETĂRII

Scopul cercetării Resurse identificate Autoritatea

1. Aflarea de informații cu privire la turismul național; - Tipuri de programe de promovare a turismului;

turism.gov.ro

2. Publicații pentru aviație - Tendințele din tehnologie în industria transportului aerian SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques)

3. Informații utile pentru scopul cercetării mele - Tendința de creștere a traficului aerian IATA (The International Air Transport Association)

4. Serviciile de trafic aerian - Posibile efecte ale transportului aerian ROMATSA

5. Turism internațional - Informații suplimentare despre dezvoltarea turismului World Tourism Organisation

6. Statistici - Aflarea de informații referitoare la statistici pe plan european și național EUROSTAT

Capitolul 1. Turismul în România

România este o țară mare care oferă o mare diversitate de aspecte, care pot atrage foarte mulți turiști. Grupurile țintă pentru a atrage cât mai multă lume pe meleagurile noastre sunt acei turiști care își doresc să vadă locuri diferite, să experimenteze lucruri inedite, iar toate acestea se găsesc cu siguranță la noi în țară.

Fig. 1.1. Zonele turistice ale României

Turismul în România se bazează pe un potențial turistic important. Începând cu varietatea formelor de relief (izvoare de apă minerală și termală, lacuri folosite pentru agrement, natație și pescuit sportiv, o natură valoroasă concentrată în păduri bogate de foioase și conifere, peisaje diverse de la cel al crestelor montane ce depășesc 2.000 m la cele de câmpie întinsă și mănoasă, litoral cu plaje întinse și zone protejate ca cele din Delta Dunării) și continuând cu istoria interesantă a poporului român ce se reflectă în numeroase mărturii materiale și spirituale ( muzee, monumente, biserici, mănăstiri, cetăți antice și medievale, portul popular, țesături, ceramică, etc.) elementele patrimoniale românești atrag atenția a numeroși vizitatori din toate colțurile lumii.(sursă: http://turism.gov.ro/ )

Bogăția naturală a României este greu de egalat în Europa. Avem adevărate comori, zone geografice unice, precum Delta Dunării și Carpații impunători, încă se mai poate spune că există puține zone care nu au fost exploatate de cei din jur, așa că sunt multe lucruri de văzut. În plus, țara noastră cuprinde nenumărate arii protejate din punct de vedere ecologic - cu floră și faună mai rar întâlnită, specii deosebite care nu prea se mai regăsesc în alte țări. România este o chemare pentru iubitorii naturii și pentru aventurierii în natură.

Fig. 1.2. Peisaj din România

Pentru promovarea turismului în România a fost demarată de către Ministerul Turismului, existent la acea vreme, o campanie internațională pentru promovarea brand - ului turistic național. Această campanie a avut drept obiectiv crearea unei imagini pozitive a României ca destinație turistică, al creșterii numărului de turiști proveniți în special de pe principalele piețe prioritare identificate în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Național 2007 - 2026.

Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul transportului aerian asupra turismului in Romania.doc

Bibliografie

1. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/ (3. 01. 2014)
2. http://ro.wikipedia.org/ (17.12.2013)
3. http://turism.gov.ro/ (18.12. 29013)
4. http://www.mdrt.ro/ (5.01.2014)
5. http://www.turistderomania.ro/ (5.01. 2014)
6. http://www.romatsa.ro/ (7.01. 2014)
7. http://economie.hotnews.ro/ ( 9.01.2014)
8. http://www.manager.ro/ (15.01.2013)
9. https://www.iata.org/about/Documents/iata-annual-review-2013-en.pdf ( 16.01.2013)