Simulare motor turboreactor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Simulare motor turboreactor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Inginerie Aerospatiala

Extras din document

Scurtă documentație

Tumansky R-25 este un motor turboreactor, care este considerat drept ultima evoluție a motorului Tumansky R-11. A fost realizat sub conducerea lui Sergei A. Gavrilov. Modelul R-25 a fost creat pentru a înlocui modelul Tumansky R-13 echipat pe avioanele MiG-21. Este un motor cu curgere axială, având un compresor nou cu πc și debit mărite, sistem de postcombustie în două trepte variabile și prezintă o mai mare folosire a titaniului.

Caracteristica motorului R-25 care a fost specific a fost reprezentată de adăugarea unei a doua pompe de combustibil în treapta de postcombustie. Folosind modul de urgențe, motorului i se permitea să dezvolte 96.8 kN tracțiune la sub 4000 metrii altitudine. Procesul este limitat la 1 minut pentru lupte și 3 minute pentru urgențe de război, deoarece folosirea peste aceste praguri duce la supraîncălzirea motorului și a sansei de explozie. În cartea tehnică a motorului folosirea postcombustiei pentru un minut este asemănată cu folosirea sa timp de o oră în regim nominal de funcționare.

Implementarea acestui motor a permis avionului MiG-21bis să ajungă la o rație de 8.1:1 tracțiune-greutate în lupte prin folosirea sistemului de postcombustie, motiv pentru care a surclasat F-16. Deși avionul de generație mai veche nu deținea părți electronice atât de avansate precum rivalul său american, motiv pentru care a avut un singur succes, când un Mig-21bis sirian a avariat un F-15A Eagle în timpul războiului din 1982. Motorul R-25 a fost folosit pe MiG-21bis și pe Sukhoi Su-15bis. Între anii 1971 și 1975 s-au construit în total 3200 de modele din acest motor. Era de asemenea construit sub licență HAL în India pentru flota de MiG-21bis.

Specificații tehnice:

Caracteristici generale

Tipul: Turboreactor cu postcombustie

Lungime: 4615 mm

Diametru: 1191 mm

Masă: 1212kg

Componente

Compresor: Compresor axial

Performanțe

Tracțiune maximă 55 kN

68.5 kN - postcombustie

96.8 kN - 3 minute de postcombustie bustată (CSR)

Raport de compresie 9.5:1

T3 : 1040 °C

Consum specific: 93 kg/(h∙kN) regim nominal

98 kg/(h∙kN) putere militară maximă

229 kg/(h∙kN) cu postcombustie

Raport tracțiune-greutate: (5.8:1)

(8.1:1) - postcombustie bustată

Fisiere in arhiva (1):

  • Simulare motor turboreactor.docx