Analiza Securitatii Informationale a Unei Organizatii

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Securitatii Informationale a Unei Organizatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Inteligenta Artificiala

Extras din document

1. Scurtă descrie a oraganizatiei

Societatea supusă analizei noastre a fost infiinţată în anul 2001 cu sediul în Bucuresti. Societatea constituită cu capital privat romano-turca si-a deschis în Iasi un punct de lucru, cu sediul în Bdul. Socola.

In anul 2005 are loc separarea celor doi asociati şi punctual de lucru din Iasi devine societatea independenta cu capital majoritar privat roman.

Socirtatea este inregistrata la Registrul Comertului cu nr.J22/1203/28-04-2005 si Cod unic de Inregistarare CUI 17540048.

Activitatea desfasurata în prezent este de productie, distributie si comercializare a produselor de panificatie:

- CAEN 1581 “fabricarea painii; fabricarea produselor proaspete de patisserie”

-CAEN 5224 “comert cu amanuntul al painii, produselor de patisserie si produselor zaharoase”

Produsele se distribuie atat in varianta neambalată cat şi în variantă ambalata.

Prevederile Sistemului Calitatii în ansamblu , asigură realizarea obiectivelor incepand cu identificarea nevoilor pieţei şi pana la vanzarea produselor, continuand cu urmarirea acestora la consumatori in scopul satisfacerii cerintelor si asteptarillor clientilor.

Este o societate de marime medie avand in componenta sa un numar de 43 de angajati din care:

- personal de conducere 7;

- personal marketing-vanzari 6;

- personal muncitor de executie 30.

Societatea se afla la partierul unei cladiri cu 2 etaje si ocupa o suprafata de 480.m2 si are un sistem forte strict de control al tuturor spatiilor fizice. In firma exista doua cai de access sau de iesire, una este rezervata personalului atat administrative cat si de productie iar cealalta eliberari produselor finite. Calea de acces unica (A) este doar pana în primul hol de unde directiile personaluli administrative si a celui de productie sunt bine definite. Odata trecuti de primele puncte de acces (A1 A2) personalul urmeaza adevarate traseie labirintice pentru a ajunge fiecare in sectia lui de productie fara a se intersecta, iar odata inceput fluxul de productie produsele finite urmeaza un trasem pestabilit si minuntios pentru a ajunge catre cele 2 puncte de eliberare (F1 si F2).

Pentru ratacirea curiozitati si aflarea mai multtor informatii despre sistemul de intrare si iesire din societate analizati schita spatiului societati. Noi ne oprim asupra descrierii spatiului ocupat de “birouri personal administrative” la care se ajunge foarte usor prin punctual de acces A, care este o incapere destul de mare incarcata cu birouri, rafturi si tot felul de echipament IT.

Langa acest birou se afla caseria unitati unde se aduna toti bani din incasarile unei zile, si dupa efectuarea platilor in numerar banii ramasi se depoziteaza in conturile bancare.

2. Descrierea sistemului informaţional

Unitatea dispune de 3 calculatoare pe care le intrebuinteaza astfel: 2 dintre ele pentru activitati ce ţin de stocarea preralucarea şi distribuirea informatiilor financiar contabile iar 1 pentru supravegherea activitatii personalului si miscarilor din cadrul firmei fiind conectat la un sistem de monitorizare format din 16 camere video. Pe langa aceste calculatoare pe birou mai sunt 2 imprimante 1 scaner si un fax.

Calculatoarele erau legate in retea si la internet, dar din cauza unor probleme de securitate informatională sa renuntat la conexiunea tuturor calculatoarelor la internet, ramanad un singur calculator cu acces la internet, iar celelalte doua sunt legate printr-un modul “Satelit” atasat executabilului Mentor.exe.

Fiind o firma de productie are multiple operatiuni de achizitii, consum si vanzari care sunt stocate la nivel de informatii pe harddisc-uri, Cd-uri , dischete si hartie. Pentru procesarea acestor informatii firma utilizeaza urmatoarele aplicatii:

- pentru informatiile finaciar contabile firma utilizeaza un program specializat in stocarea, prelucrare si extragerea rezultatelor numit WinMentor si toate programele acreditate de Ministerul Finantelor pentru operatiunile de inchidere a exercitiilor financiare.(fise fiscale, bilanturi.)

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Securitatii Informationale a Unei Organizatii.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR