Sistem de Management al Documentelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 8 fișiere: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 9320
Mărime: 390.94KB (arhivat)
Publicat de: Suzana Mihai
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasile Mazilescu

Cuprins

  1. Abstract
  2. Introducere
  3. 1. Procese de afaceri 1
  4. 2. Managementul de cunoştinţe 5
  5. 3. Sistem de management de cunoştinţe 10
  6. 4. Soluţie de sistem: Sistem de management al documentelor 17
  7. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

În ultimele decenii cunoştinţele şi informaţiile au devenit extrem de importante, cu ajutorul acestora extinzându-se puterea de gândire, atât în domeniul afacerilor cât şi în alte domenii, prin intermediul inteligenţei artificiale.

Cunoştinţele reprezintă noua resursă care alături de muncă, bani şi pământ reprezintă baza oricărei afaceri. Astăzi succesul afacerilor este dependent de capacităţile acestora de a-şi proteja, de a achiziţiona şi utiliza propriile cunoştinţe, adică de capacitatea firmei de a-şi dezvolta un management propriu de cunoştinţe.

Trăim într-o lume care se schimbă la fiecare minut. Schimbarea afectează organizaţiile şi permite oamenilor să-şi modifice capacităţile intelectuale. Cheia schimbării şi a creşterii o reprezintă conştientizarea acesteia, schimbul de idei, găsirea unor căi de inovare care să plaseze atât oamenii cât şi firmele în fruntea competiţiei. Aceasta presupune învăţare, inovare şi adoptarea unui comportament proiectat să sporească performanţele şi calitatea. În felul acesta persoanele inteligente au nevoie de organizaţii inteligente şi reciproc.

Organizaţiile bazate pe cunoştinţe sunt în mod raţional construite pentru a utiliza cât mai bine resursele de cunoştinţe şi capacităţile lor de procesare a cunoştinţelor în scopul creşterii productivităţii , reputaţiei şi inovării.

Proiectul sintetiseazǎ cunoştinţele de bazǎ referitoare la sistemele informatice pentru management, plecând de la premiza cǎ este dificilǎ conducerea unei organizaţii moderne fǎrǎ un minim de cunoştinţe din domeniul sistemelor informatice.

Sistemele informatice joacǎ un rol esenţial în crearea de firme competitive, pentru administrarea afacerilor la nivel global şi furnizarea de produse şi servicii utile clienţilor. Globalizarea afacerilor, apariţia economiei digitale şi extinderea Internetului şi a altor reţele de comunicaţii globale au remodelat rolul sistemelor informatice în afaceri şi management. Internetul asigurǎ infrastructura informaticǎ necesarǎ pentru noi modele de afaceri, noi procese de derulare a afacerilor şi noi modalitǎţi de diseminare a cunoştinţelor.

În ceea ce priveşte conţinutul lucrǎrii, capitolul 1 urmăreşte prezentarea conceptului de proces de afaceri, in al doilea capitol este prezentat managementul de cunoştinţe, precum şi obiectivele acestuia la nivelul firmei. Capitolul 3 prezinta definirea noţiunii de sistem de managementul cunoştinţelor ca sistem bazat pe cunoştinţe, încadrarea lui la nivelul unei firme, şi prezentarea caracteristicilor structurale ale acestuia, iar in ultimul capitol este prezentata o solutie de sistem , si anume, un sistem de management al documentelor.

CAP. 1 Procese de afaceri

În ultimele decenii cunoştinţele şi informaţiile au devenit extrem de importante. Cu ajutorul acestora extinzându-se puterea de gândire, atât în domeniul afacerilor cât şi în alte domenii, prin intermediul inteligenţei artificiale. Cunoştinţele reprezintă noua resursă care alături de muncă, bani şi pământ reprezintă baza oricărei afaceri. Astăzi succesul afacerilor este dependent de capacităţile acestora de a-şi proteja, de a achiziţiona şi utiliza propriile cunoştinţe, adică de capacitatea firmei de a-şi dezvolta un management propriu de cunoştinţe.

Trăim într-o lume care se schimbă la fiecare minut. Schimbarea afectează organizaţiile şi permite oamenilor să-şi modifice capacităţile intelectuale. Cheia schimbării şi a creşterii o reprezintă conştientizarea acesteia, schimbul de idei, găsirea unor căi de inovare care sa plaseze atât oamenii cât şi firmele în fruntea competiţiei. Aceasta presupune învăţare, inovare si adoptarea unui comportament proiectat să sporească performanţele şi calitatea. În felul acesta persoanele inteligente au nevoie de organizaţii inteligente şi reciproc.

Noile tehnologii şi software-ul permit calculatoarelor să imite comportamentul uman în diverse feluri. În prezent, calculatoarele pot vedea, auzi, mirosi iar pentru afaceri pot gândi. Încercările extinderii utilizării calculatoarelor la tot ceea ce poate fi soluţionat de către om a dus la apariţia unui nou domeniu la ştiinţei calculatoarelor: inteligenţa artificială(IA).

În prezent, calculatoarele pot vedea, auzi, mirosi iar pentru afaceri pot gândi. Roboţii sunt o formă binecunoscută de IA. Un robot este un dispozitiv mecanic echipat cu componente care simulează acţiuni umane capabil să ia decizii pe propria răspundere în contrast cu un automobil care aşteaptă comenzi de la conducător pentru fiecare acţiune a sa. Roboţii sunt în uz în foarte multe domenii: medicină, farmaceutică, construcţii etc. Un domeniu foarte nou de cercetare în industria robotică este dezvoltarea de microroboţi care pot fi introduşi în vene, în cord sau în alte organe pentru a le păstra în funcţiune şi a proteja viaţa omului. Recent, Camera de Comerţ a S.U.A. a difuzat un raport din care rezultă că 70% din 500 de companii principale folosesc inteligenţa artificială ca pe o componentă a suportului de luare a deciziilor, iar vânzările de software dedicat domeniului sunt de aproximativ un miliard de dolari anual.

Încercările extinderii utilizării calculatoarelor la tot ceea ce poate fi soluţionat de către om a dus la apariţia unui nou domeniu la ştiinţei calculatoarelor: inteligenţa artificială(IA).

IA oferă utilizatorului un sistem expert care poate capta expertize ce pot fi puse la dispoziţia celor care nu sunt experţi, în aşa fel încât aceştia să le poată utiliza. De asemenea, un sistem expert poate rezolva o problemă sau să înveţe cum să rezolve o problemă.

Creşterea activităţilor de comerţ electronic, de afaceri inteligente pe Internet, de tehnologii de procesare şi comunicare distribuite, au adus schimbări fundamentale la nivelul modelelor de afaceri, ale societaţilor şi economiilor. Clienţii, furmizorii, partenerii de afaceri cer din ce în ce mai mult de la întreprinderi, în toate procesele de schimb. Organizaţiile explorează noi pieţe, noi servicii si noi produse ca răspuns, pentru a forţa astfel avansul tehnologic, strategiile de afaceri, globalizarea şi diminuarea ciclurilor de producţie. Întreprinderile trebuie să poată oferi o bogată paletă de servicii, în scopul creşterii veniturilor şi productivităţii. Pentru a răspunde tuturor acestor exigenţe complexe, întreprinderile au nevoie în viitor de noi tipuri de instrumente specializate, de noi tipuri de servicii avansate care să suporte noile tipuri de afaceri.

Business Intelligence – BI are drept scop achiziţia, organizare, analiza şi partajarea cunoştinţelor efective implicate în luarea deciziilor cu aplicaţii în domeniul de afaceri. Obiectivul de piaţă general al î este denumit şi inteligenţă competitivă.

Inteligenţa competitivă este un proces sistematic de culegere, analiză şi transformare a datelor şi informaţiilor, cu privire la capabilităţile, motivele, intenţiile şi practicile competitorilor sau a viitorilor competitori, în scopul obţinerii unui plus de cunoaştere pentru asigurarea avantajului competitiv pe un anumit segment de piaţă.

Inteligenţa competitivă nu înseamnă doar găsirea informaţiilor. Înseamna analizarea informaţiilor într-un proces continuu şi transformarea acestora în cunoştinte ce se leagă de planificarea strategică a organizaţiei. Aceste cunoştinte se referă la: competitori, tehnologie, furnizori, materiale, tendinţe pe piaţă şi în industrie, schimbări politice şi economice. Tehnologiile pot sprijini creearea întreprinderilor inteligente ,care nu vor furniza numai servicii mai bune focalizate pe clienţi, dar vor susţine necondiţionat eficienţa afacerilor, prin construirea de relaţii cu furnizorii şi alţi parteneri de afaceri pe baze mai flexibile, mai adaptate la schimbările în timp real, la exigenţe care se modifică permanent, în mod nepredictibil.

Cunoştinţele reprezintă un amestec fluid de experienţă conceptualizată(adică căreia i sa găsit la un moment dat o reprezentare suficientă din punct de vedere a unei semantici operatorii), valori, informaţie contextualizată, capacitate de tip expert şi intuiţie, care împreună trebuie să permită generarea de experienţă nouă şi inovatoare. Cunoştinţele sunt cele care stau la baza dezvoltării unor sisteme inteligente, sisteme pe care se bazează întreprinderea moderna, întreprinderea inteligentă, sisteme care permit sinteza de valori noi pentru aceasta şi pentru tot complexul de procese de afaceri aferent ei. Abilitatea companiilor de a exploata bunurile lor intangibile reprezintă de departe aspectul decisiv în asigurarea unui avantaj competitiv. Cum pieţele se schimbă, tehnologiile proliferează, competitorii se înmulţesc, iar produsele şi serviciile se uzează, companiile de succes trebuie să aibă abilitatea de a-şi crea noi cunoştinţe consistente şi înglobarea lor în noi servicii şi produse.

Preview document

Sistem de Management al Documentelor - Pagina 1
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 2
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 3
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 4
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 5
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 6
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 7
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 8
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 9
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 10
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 11
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 12
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 13
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 14
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 15
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 16
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 17
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 18
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 19
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 20
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 21
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 22
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 23
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 24
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 25
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 26
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 27
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 28
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 29
Sistem de Management al Documentelor - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Sistem de Management al Documentelor
    • Abstract.doc
    • Bibliografie.doc
    • CAP 1.doc
    • CAP 2.doc
    • CAP 3.doc
    • CAP 4.doc
    • Cuprins.doc
    • introducere.doc

Alții au mai descărcat și

Sisteme Informatice pentru Asistarea Deciziilor Business Intelligence

BUSINESS INTELLIGENCE INFORMATII CORECTE LA MOMENTUL OPORTUN Business Intelligence. Conceptul Busniss Intelligence s-a cristalizat alaturi de...

Baze de Date Multimedia

Baze de date multimedia Definirea conceptelor. Aplicatii. Data base - baza de date - este un grup de fisiere în care este înregistrata o multime...

Aplicații Client Server

Aplicatii client server Studiu de caz- Solutie de gestiune a Resurselor Umane si Salarizarii Solutiile de gestiune economica Mobius, sunt...

Evenimente Naturale care se Autoconsolideaza prin Circuite de Feedback

“Feedback-ul este ceea ce lipsea din stiinta, in afara lui Newton”, spunea omul de stiinta britanic Steve Grand. “Noi credeam ca este un fenomen...

Sisteme bazate pe cunoștințe în conducerea proceselor

Programul realizeaza determinarea procesului de incalzire ,respectiv racire intr-o camera si a timpului (maxim respectiv minim) in functie de trei...

Afacerea inteligentă

I.Definitii acceptate ale afacerii În economie , afacerea reprezinta stiinta socialã de a conduce oamenii astfel încât acestia sã organizeze si sã...

Business Intelligence

„BI is the art of gaining business advantage from data through collaboration: BI enables company leaders to provide knowledge workers with the...

Obiective și Aplicații ale Nanotehnologiei

I. INTRODUCERE Dezvoltarea ştiinţei a demonstrat că cele mai spectaculoase progrese se obţin prin cercetare pluridisciplinară, situată la graniţa...

Te-ar putea interesa și

Implementarea sistemului de management al calității la firma SC Software Engineering & Communication SRL - documentele calității

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentarea generala a firmei Sub patronaj austriac, SC. Software Engineering & Communication SRL este o firma fondata in...

Managementul electronic al documentelor - studiu de caz - firma SC Data Management Solutions

1. MANAGEMENTUL DOCUMENTELOR Documentele deţin o putere incredibilă în mediile de activitate al firmelor şi din acest punct de vedere controlul şi...

Analiza sistemului de management al calității la SC Herman Ploiești

INTRODUCERE Bazele teoretice ale managementului calităţii au fost puse începând cu anii '50 pe baza lucrărilor şi cercetărilor elaborate de...

Proiectarea și implementarea unui sistem de management al calității în cadrul unei companii de operare portuară de mărfuri generale

INTRODUCERE Cuvântul calitatea are un înțeles dinamic deoarece este determinat de cerințele și exigențele membrilor societății, de caracterul...

Implementarea sistemului de management al calității la SC Saninstal General SRL

1. IMPLEMENTAREA SISTEMULUI DE MANAGEMENT AL CALITĂŢII LA S.C. SANINSTAL GENERAL S.R.L. 1.1.Generalităţi 1.1.1. Notă asupra reviziei standardului...

Implementare sistem de management al calității în administrația publică - studiu de caz

I.INTRODUCERE 1.Abordarea şi dezvoltarea managementului calităţii Conceptul de calitate nu este o invenţie a timpurilor moderne. Respectarea...

Managementul calității în cadrul Doosan IMGB

Declaratia Politicii referitoare la Calitate DOOSAN IMGB SA (DIMGB) are o preocupare continuă pentru calitate care se construieşte în toate...

Managementul calității la Vrancart Adjud

CAPITOLUL 1 1. INTRODUCERE IN MANAGEMENTUL CALITĂȚII Conceptul de calitate Managementul calității s-a dezvoltat de-a lungul timpului răspunzând...

Ai nevoie de altceva?