Administrator al resurselor mașinii virtuale Java

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 6 fișiere: doc, txt, bat, jar, ini
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 3438
Mărime: 481.16KB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marius Radacina
Aceasta aplicatie este structurata in doua parti si anume: un modul ce se ocupa cu legatura la baza de date. Astfel in acest modul au fost realizate operatii specifice bazei de date: creare, parcurgere baza de date, selectie a unor informatii, inserare a unor noi inregistrari, stergere a anumitor campuri etc. Baza de date este creata folosind softul Mysql Server iar connectorul la baza de date este mysql-connector-java-5.0.3-bin.jar. Cea de-a doua parte a proiectului o constituie administrarea resurselor masinii virtuale. Utilizatorul poate introduce in memorie o serie de variabile simple precum double, float, int, char sau chiar obiecte. Se poate vizualiza grafic evolutia memoriei libere.

Extras din proiect

Administrator al resurselor masinii virtuale java

Aceasta aplicatie este structurata in doua parti si anume: un modul ce se ocupa cu legatura la baza de date. Astfel in acest modul au fost realizate operatii specifice bazei de date: creare, parcurgere baza de date, selectie a unor informatii, inserare a unor noi inregistrari, stergere a anumitor campuri etc. Baza de date este creata folosind softul Mysql Server iar connectorul la baza de date este mysql-connector-java-5.0.3-bin.jar. Cea de-a doua parte a proiectului o constituie administrarea resurselor masinii virtuale. Utilizatorul poate introduce in memorie o serie de variabile simple precum double, float, int, char sau chiar obiecte. Se poate vizualiza grafic evolutia memoriei libere. De asemenea se poate rula garbage collectorul pentru a elibera obiectele aflate in memorie care nu mai sunt utilizate. Obiectele de tip obiect sunt contorizate in baza de date in tabelul memorie. Astfel in constructor are loc inserarea obiectelor in tabel iar in metoda finalize() care se apeleaza la lansarea garbage collectorului are loc reactualizarea inregistrarilor in tabel inscriindu-se data distrugerii obiectului si durata ciclului de viata a acestuia.

Aplicatia a fost contruita in mediul SWING, mediu care reprezinta un toolkit GUI(Graphical User Interface) al limbajului JAVA. Acesta cuprinde o gama mai larga de componente in comparatie cu predecesorul AWT(Abstract Window Toolkit).

In aplicatie s-a folosit o parte din aceste componente si anume: JFrame, JLabel, JButton, JtextField, JPasswordField, JPanel, JMenuBar, JMenu, JMenuItem, JScrollPane, JTable.

Clasa JFrame a fost folosita pentru crearea unor ferestre precum: fereastra principala din care se apeleaza metode la care utilizatorii au acces in functie de prioritate, de asemenea a fost folosita pentru creare unei interfete care sa permita persoanelor sa se logheze in sistem, sau interfata ce permite administratorului sa stearga anumiti useri. Informatiile din cele doua tabele ale bazei de date sunt afisate pe ecran tot prin intermediul componentei de tip JFrame si nu in ultimul aplicatia de gestiunare a resurselor masiinii virtuale este construita tot in jurul acestei clase.

Componentele de tip JLabel au fost folosite pentru afisarea unor informatii referitoare la contextul aplicatiei precum cantitatea de memorie libera, cantitatea de memorie ocupata de obiectele create, cantitatea totala de memorie, sau memoria maxima disponibila.

Componentele JTextField au fost utilizate in mare parte pentru a realiza dialogul cu baza de date, logari, interogari, updateuri, etc, iar componenta JPasswordField a fost folosita doar pentru logarea utilizatorilor.

Pentru realizarea unei interfete cat mai prietenoase a fost realizata o componenta te tip JPanel a carei metoda de desenare (paint) a fost redefinita. Practic noua componenta a mostenit clasa JPanel si pe baza unor parametrii primiti in constructor permite desenarea unor arce de cerc care simbolizeaza cantitatile de memorie libera si ocupata.

Componentele de tip JButton au fost folosite pentru interactiunea dinte utilizator si sistem. Acestea au asignate listenere de tipul ActionListener care lanseaza un anumit proces in functie de contextul in care este aplicatia.

Meniul are o serie de obiecte de tipul JMenuItem care au atasate de asemenea listenere de tipul ActionListener. Ele nu pot fi accesate in orice context, uneori acestea fiind disable. In sistem administratorul are cea mai mare responsabilitate si deci el este cel care dispune de cele mai multe optiuni si implicit de cele mai multe astfel de componente.

Componenta de tip JTable a fost folosita pentru stocarea informatiilor din cele doua tabele ale bazei de date. Aceasta componenta permite vizualizarea acestor informatii sub forma unui tabel in care capul de tabel este format din numele coloanelor tabelului din baza de date iar linie cu linie sunt trecute inregistrarile din tabel.

Pentru cazul in care numarul de inregistrari dintr-un tabel ar cauza la afisare o depasire a marimii frame-ului in care s-ar introduce tabelul, s-a folosit o componenta de tip JScrollPane care preia tabelul cu inregistrarile si ulterior aceasta componenta este introdusa in JFrame-ul respectiv.

In ceea ce priveste Layout-urile s-a folosit GridLayout pentru majoritatea frameurilor, iar pentru frame-ul principal nu s-a folosit nici un astfel de layout manager(acest lucru s-a specificat folosind instructiunea setLayout(null)).

Preview document

Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 1
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 2
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 3
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 4
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 5
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 6
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 7
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 8
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 9
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 10
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 11
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 12
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 13
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 14
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 15
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 16
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 17
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 18
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 19
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 20
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 21
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 22
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 23
Administrator al resurselor mașinii virtuale Java - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Administrator al Resurselor Masinii Virtuale java
    • config.ini
    • mysql-connector-java-3.1.13-bin.jar
    • New Text Document.txt
    • Prezentare.doc
    • resurse.jar
    • start.bat

Alții au mai descărcat și

Lucru cu Imagini în Java

LUCRUL CU IMAGINI IN JAVA 1.Clasa java.awt.image Pachetul java.awt.image contine 3 interfete cu functii specifice: ImageConsumer, ImageObserver,...

PHP

I. NOTA INTRODUCTIVA Disciplina PROGRAMARE WEB AVANSATA asigura pregatirea studentilor pentru proiectarea si realizarea de pagini WEB si...

Programare în Java Script

Java - Sectiunea 3 Reducerea efectului de palpaire la crearea animatiilor Efectul suparator de palpaire a imaginii in cazul animatiilor, se poate...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Capitolul 5 - Criptografie

Algoritmul criptografic este o procedura pas-cupas utilizata pentru cifrarea unui text clar si descifrarea textelor cifrate. - Cheia sau...

Curs Java

Serializarea obiectelor Serializarea este o metoda prin care se pot salva, într-o maniera unitara, datele împreuna cu signatura unui obiect....

Te-ar putea interesa și

Elaborarea Paginei Web a Unei Interprinderi

INTRODUCERE În această lucrare sunt descrise uele dintre cele mai populare servicii ale Internet-ului World Wide Web (Pînza de Păiangen Mondială),...

Ai nevoie de altceva?