Agenda FOX PRO

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Agenda FOX PRO.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, pdf, prg de 19 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Predoi Mariana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

1. BAZE DE DATE. GENERALITÃTI.

O bazã de date este un sistem de colectii de date referitoare la un domeniu particular, care poate fi utilizat si prelucrat de mai multi operatori în scopuri diferite.

Sistemul de gestiune al bazelor de date ( SGBD ) este un pachet de programe care realizeaza gestiunea si prelucrarea complexã a bazelor de date.

Pentru descrierea structurilor datelor, precum si a relatiilor dintre acestea, într – o bazã de date se utilizeazã un procedeu formal, numit model conceptual.

În practica prelucrãrii automate a datelor, s – au consacrat urmãtoarele modele conceptuale :

- Ierarhic

- Retea

- Relational

Modelul Ierarhic :

Se bazeazã pe structuri de reprezentare arborescente si tipuri de relatii 1 la 1 si 1 la n. Cu ajutorul acestui model, structura bazei de date poate fi reprezentatã sub forma unui arbore cu un nod rãdãcinã ( trunchiul ) si celelalte noduri ( ramuri ) contin colectiile de date.

Legãturile între noduri reflectã relatiile de asociere între înregistrãrile ( set de date cu aceleasi proprietãti ) colectiilor de date superioare si inferioare.

Modelul ierarhic are urmãtoarele caracteristici :

- accesul direct este posibil numai la înregistrãrile din colectia de date rãdãcinã;

- accesul la înregistrãrile colectiilor de date inferioare se face prin specificarea tuturor colectiilor, care se gãsesc pe drumul de la colectia rãdãcinã pânã la colectia cercetatã;

- toate înregistrãrile din colectiile bazei de date, cu exceptia colectiei de date rãdãcinã au câte o înregistrare superioarã.

Se defineste astfel o relatie, care asigurã consultarea înregistrãrilor din colectiile de date de sus în jos si de la stânga spre dreapta ( modul „top-down” ).

Modelul ierarhic are unele limite, în special la operatiile de actualizare (modificarea valorilor) a bazei de date, deoarece adãugarea de înregistrãri se poate face numai cu precizarea colectiei de date superioare ( cu exceptia colectiei de date rãdãcinã ), iar stergerea unei înregistrãri, genereazã stergerea tuturor înregistrãrilor subordonate.

Modelul Retea :

Se bazeazã pe structura de reprezentare retea si tipuri de relatii 1 la 1, 1 la n si m la n. O retea este formatã din mai multe noduri legate între ele.

În modelul retea al unei baze de date, fiecare nod reprezintã o colectie de date iar legãturile reflectã relatiile de asociere. Caracteristica principalã este aceea cã acceptã ca oricare colectie de date sã se situeze pe nivelul 1, prin indicarea explicitã a relatiilor dintre acestea. În plus, acceptã existenta temporarã a înregistrãrilor fãrã legãturi cu alte înregistrãri si permite reprezentarea unicã a înregistrãrilor în baza de date.

Modelul retea este un model complex, dificil de folosit, ocupã spatiu de memorie ineficient si dependentele din retea sunt putin clare, din cauza existentei mai multor relatii de subordonare.

Modelul Relational :

Conform acestui model, conceperea structurii bazei de date depinde exclusiv de legãturile între obiecte ce permit o descriere simplã sub formã tabelarã.

Fisiere in arhiva (3):

  • Agenda Fox Pro
    • Agenda Fox Pro.doc
    • agenda.prg
    • Proiect Agenda.pdf

Alte informatii

lucrare in Fox Pro, ce are ca aplicatie o agenda telefonica cu urmatoarele campuri: nume, prenume, adresa, telefon. Contine cateva notiuni introductive despre limbajul Fox Pro si script-ul programului. Programul este cu meniuri. Anexez si programul, extensia .prg si proiectul in format pdf.