Crearea unui Site

Proiect
9/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8438
Mărime: 5.24MB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Introducere 3
  3. 1 Sacina de practica 4
  4. 2 Descrierea Software utilizate 5
  5. 2.1 HTML – Hyper Text Markup Language 5
  6. 2.1.1 Notiuni de baza 6
  7. 2.1.2 Elemente de marcare 7
  8. 2.1.3 Tag-uri de bază 8
  9. 2.1.4 Formatarea textului 10
  10. 2.1.5 Tabele 11
  11. 2.2 CSS – Cascading Style Sheet 12
  12. 2.2.1 De ce folosim CSS 12
  13. 2.2.2 Notiuni de baza 12
  14. 2.2.3 Folosirea stilurilor 13
  15. 2.2.4 Cum se insereaza o foaie de stil 14
  16. 2.3 PHP – Php: Hypertext Preprocessor 16
  17. 2.3.1 Ce poate face PHP 17
  18. 2.3.2 Principiul de functionare 18
  19. 2.3.3 Notiuni de baza 20
  20. 2.4 MySQL – Baze de date 21
  21. 2.4.1 Tipuri de date 21
  22. 2.4.2 Conectare la MySQL folosind PHP 22
  23. 2.4.3 Sintaxa MySQL(exemple) 22
  24. 2.5 JavaScript 24
  25. 2.5.1 JavaScript(partea client, server) 24
  26. 2.5.2 Caracteristicile JavaScript 25
  27. 2.5.3 Prezentare generala 25
  28. Concluzie 27
  29. Bibliografie 27
  30. Anexa A (Codul sursa al paginei web) 29
  31. Anexa B (PrintScreen-urile web site-ului) 37

Extras din proiect

Introducere

In perioada actuală prezenta unui website pe piata online, tinde să devină tema de activitate a multor companii ce inteleg, necesitatea extinderii propriei afaceri, către o piată reprezentată de milioane de potentiali clienti. Astfel, detinerea unei pagini web reprezintă calea cea mai usoară de ofertare a noilor clienti.

Interactionarea cu vizitatorii site-ului, prezentarea serviciilor, produselor si avantajelor furnizate de compania dvs, poate reprezenta cheia succesului pentru afacerea dvs online, transformand astfel, această mică investitie intr-o afacere profitabilă pentru compania pe care o reprezentati.

Prezenta unui site web pe internet, trebuie sa contureze si să transmită mesajul pe care doriti să-l transmiteti clientului.

Proiectarea, dezvoltarea si detinerea unei pagini web are rolul sa stimuleze si să dezvolte afacerea in asa mod ca ea sa devină generatoare de venituri , deci cu alte cuvinte, profitabilă.

Fie că este vorba despre un simplu site de prezentare sau de un magazin online, puteti creste semnificativ volumul vanzărilor si autorietatea companiei dvs.

Pentru că acest lucru să se intample, este important ca site-ul să indeplinească toate cerintele specifice domeniului de activitate si să se adapteze noilor tendinte conforme cu mediul social actual.

Pe scurt, realizarea, optimizarea si promovarea unui site in conditii optime va aduce clientul in firma dumneavoastră, crescand considerabil dimensiunile pietei potentiale pentru afacerea pe care o conduceti.

Principalele argumente ale antreprenorilor ce ezită achiziţionarea unui site web şi a unei identităţi virtuale sunt în general bazate pe presupuneri eronate, o piaţă netestată şi probabil o uşoară neîncredere în tot ceea ce ţine de Internet. Şi totuşi, studiile de caz şi cele de piaţă arată că orice tara este, chiar şi în vreme de criză, din ce în ce mai orientată spre tot ceea ce ţine de online. În plus, datorită evoluţiei extrem de rapide a tehnologiilor IT şi diversificării impresionante a soluţiilor web disponibile, preţurile achiziţionării, întreţinerii şi promovării unui site au devenit neglijabile. Astfel, prezenţa online s-a transformat dintr-un moft, într-o necesitate pentru orice companie cu intenţii serioase.

Aşa cum spunea Churchill, „Nu e de ajuns că facem totul cât se poate de bine. Câteodată trebuie să facem şi ceea ce suntem obligaţi.”. Piaţa migrează spre Internet – companiile sunt obligate să facă acest pas şi ele pentru a supravieţui cererii.

1 Sarcina de practica

Crearea unui site „ Rent a car ” format din 4 pagini:

1) Chirie Auto - va contine lista automobilelor ce sunt disponibile pentru chirie;

2) Despre Noi - va contine informatie despre firma ce propune spre arenda automobile;

3) Rezervare - aici se poate de rezervat orice automobil ce se afla in lista;

4) Contacte - datele de contact, unde se poate de adresat daca apar intrebari sau probleme.

2 Descriere software utilizat

2.1 HTML – Hyper Text Markup Language

HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afișate într-un browser (sau navigator). Scopul HTML este mai degrabă prezentarea informațiilor – paragrafe, fonturi, tabele ș.a.m.d. – decât descrierea semanticii documentului.

Specificațiile HTML sunt dictate de World Wide Web Consortium (W3C).

HTML este o formă de marcare orientată către prezentarea documentelor text pe o singura pagină, utilizând un software de redare specializat, numit agent utilizator HTML, cel mai bun exemplu de astfel de software fiind browserul web. HTML furnizează mijloacele prin care conținutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate și indicații de redare. Indicațiile de redare pot varia de la decorațiuni minore ale textului, cum ar fi specificarea faptului că un anumit cuvânt trebuie subliniat sau că o imagine trebuie introdusă, până la scripturi sofisticate, hărți de imagini și formulare. Metadatele pot include informații despre titlul și autorul documentului, informații structurale despre cum este împărțit documentul în diferite segmente, paragrafe, liste, titluri etc. și informații cruciale care permit ca documentul să poată fi legat de alte documente pentru a forma astfel hiperlink-uri (sau web-ul).

HTML este un format text proiectat pentru a putea fi citit și editat de oameni utilizând un editor de text simplu. Totuși scrierea și modificarea paginilor în acest fel solicită cunoștințe solide de HTML și este consumatoare de timp. Editoarele grafice (de tip WYSIWYG) cum ar fi Macromedia Dreamweaver, Adobe GoLive sau Microsoft FrontPage permit ca paginile web sa fie tratate asemănător cu documetele Word, dar cu observația că aceste programe generează un cod HTML care este de multe ori de proastă calitate.

HTML se poate genera direct utilizând tehnologii de codare din partea serverului cum ar fi PHP, JSP sau ASP. Multe aplicații ca sistemele de gestionare a conținutului, wiki-uri și forumuri webgenerează pagini HTML.

HTML este de asemenea utilizat în e-mail. Majoritatea aplicațiilor de e-mail folosesc un editor HTML încorporat pentru compunerea e-mail-urilor și un motor de prezentare a e-mail-urilor de acest tip. Folosirea e-mail-urilor HTML este un subiect controversat și multe liste de mail le blochează intenționat.

2.1.1 Notiuni de baza

HTML este prescurtarea de la Hyper Text Mark-up Language si este codul care sta la baza paginilor web. Paginile HTML sunt formate din etichete sau tag-uri și au extensia html sau htm În marea lor majoritate aceste etichete sunt pereche, una de deschidere <eticheta> și alta de închidere </eticheta>, mai există și cazuri în care nu se închid, atunci se folosește <eticheta /> browserul interpretează aceste etichete afișând rezultatul pe ecran. HTML-ul nu este un limbaj case sensitiv (nu face deosebirea între litere mici și mari). Pagina principala a unui domeniu este fisierul index.html respectiv index.htm Această pagină este setată a fi afișată automat la vizitarea unui domeniu. De exemplu la vizitarea domeniului www.nume.ro este afișată pagina www.nume.ro/index.html.

Unele etichete permit utilizarea de atribute care pot avea anumite valori: <eticheta atribut="valoare"> </eticheta>.

Preview document

Crearea unui Site - Pagina 1
Crearea unui Site - Pagina 2
Crearea unui Site - Pagina 3
Crearea unui Site - Pagina 4
Crearea unui Site - Pagina 5
Crearea unui Site - Pagina 6
Crearea unui Site - Pagina 7
Crearea unui Site - Pagina 8
Crearea unui Site - Pagina 9
Crearea unui Site - Pagina 10
Crearea unui Site - Pagina 11
Crearea unui Site - Pagina 12
Crearea unui Site - Pagina 13
Crearea unui Site - Pagina 14
Crearea unui Site - Pagina 15
Crearea unui Site - Pagina 16
Crearea unui Site - Pagina 17
Crearea unui Site - Pagina 18
Crearea unui Site - Pagina 19
Crearea unui Site - Pagina 20
Crearea unui Site - Pagina 21
Crearea unui Site - Pagina 22
Crearea unui Site - Pagina 23
Crearea unui Site - Pagina 24
Crearea unui Site - Pagina 25
Crearea unui Site - Pagina 26
Crearea unui Site - Pagina 27
Crearea unui Site - Pagina 28
Crearea unui Site - Pagina 29
Crearea unui Site - Pagina 30
Crearea unui Site - Pagina 31
Crearea unui Site - Pagina 32
Crearea unui Site - Pagina 33
Crearea unui Site - Pagina 34
Crearea unui Site - Pagina 35
Crearea unui Site - Pagina 36
Crearea unui Site - Pagina 37
Crearea unui Site - Pagina 38
Crearea unui Site - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Crearea unui Site.doc

Alții au mai descărcat și

Programare HTML

1.1 Istoric al Limbajului HTML Unul din primele elemente fundamentale ale WWW ( World Wide Web) este HTML ( Hypertext Markup Language ), care...

Realizarea unui Site Web

1. Ce este un site web? Un site web este definit ca o entitate virtuala si reprezinta totalitatea informatiilor si serviciilor care sunt asociate...

Baze de date despre evidența unei biblioteci

Descrierea bazei de date Proiectul descrie un sistem de evidenta al unei biblioteci. Pentru acestea sunt necesare informatii despre persoanele...

Realizarea unui site web - platforma educatională Economix

CAPITOLUL I : CONCEPTE DE E-LEARNING 1.1 E-LEARNING – CADRU CONCEPTUAL Civilizaţia modernă este caracterizată de o viteză în continuă creştere a...

Java

import java.util.*; import java.io.IOException; public class lab1 { public static void main(String[] args) { int a,i; String s;...

Limbajul HTML

Web-ul este rodul întâlnirii dintre un inventator şi un strateg. Tim Berners-Lee ->este inventatorul ->a conceput Universal Resource Locator...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Te-ar putea interesa și

Marketing pe Internet

LISTA FIGURILOR ŞI GRAFICELOR Figura Nr.1: Sumarul procesului de creare a unui site web. Figura Nr.2 : Repartizarea utilizatorilor de Internet pe...

Crearea unui Site Web

1. INTRODUCERE 1.1. Contextul Într-o eră în care informaţia devine din ce în ce mai abundentă şi din ce în ce mai necesară apare nevoia ca...

Crearea unui Site Comercial pe Internet

Introducere Dezvoltarea rapidă din ultima perioadă a resurselor software şi hardware din domeniul tehnologiei informaţiei are meritul de a oferi o...

Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro

1. Definirea proiectului Cui mă adresez? Dintr-un mix de adrenalină, pasiune şi timp liber rezultă ceea ce tinerii din ziua de astăzi numesc...

Brief de Creare a unui Site Web

1. Alegerea temei Un site web este definit ca o entitate virtuala si reprezinta totalitatea informatiilor si serviciilor care sunt asociate cu un...

Crearea unui CD Multimedia și Proiectarea unui Site pentru Prezentarea și Comercializarea acestui CD

Introducere Din ce in ce mai mulţi oameni apeleaza la internet pentru a obţine informaţii recente despre preţuri, produse, cercetări stiintifice....

Realizarea Site-urilor

Programul de creatie Microsoft® FrontPage – programul de creatie pentru Web, este inclus in unele versiuni ale pachetului Microsoft® Office (97,...

Ai nevoie de altceva?