Evidenta Magazin Elecrocasnice

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Evidenta Magazin Elecrocasnice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 16 fisiere doc, bmp, cdx, fpt, prg, bak, fxp, dbf de 32 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cataraga Isabela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Limbaje de Programare

Cuprins

Cuprins
3. Limbajul de programare Visual FoxPro
3.1. Descrierea limbajului FoxPro
3.2. Elemente ale limbajului FoxPro
3.2.1. Ferestre
3.2.2. Culori in FoxPro
3.2.3. Meniuri
4. Prezentarea proiectului
4.1. Prezentarea bazelor de date
4.2. Prezentarea meniurilor si a ferestrelor
4.3. Programul aplicatiei
4.4. Prezentarea rapoartelor
5. Bibliografie

Extras din document

Domeniul bazelor este un domeniu strict al informaticii, operând cu mărimi şi noţiuni specifice. Foarte multe probleme informatice se reduc, la nivel principal, la memorarea unor informaţii, urmată de extragerea acestora, sub diferite forme.

Baze de date reprezintă structura logică în care este memorată o cantitate de informaţii, pe un suport fizic de memorare. La nivel inferior baza de date reprezintă unul sau mai multe fişiere, care respectă condiţiile impuse de sistemul de operare.

Pentru a avea acces cât mai rapid la toate informaţiile organizate într-o bază de date, aceasta are o anumită organizare, asemănătoare unui tabel, folosindu-se următoarea tehnologie:

- câmp: coloană în tabel;

- înregistrare: linie în tabel;

- structura bazei de date: antetul tabelului.

Pentru a determina în mod univoc structura bazei de date (antetul tabelului) trebuie specificate câmpurile ce compun tabelul, împreună cu caracteristicile acestora:

- numele - identifică câmpul printre celelalte elemente;

- tipul - stabileşte prelucrările care se pot aplica datelor memorate în câmpul respectiv;

- lungimea - numărul de octeţi ocupaţi de câmp (adică lăţimea coloanei în tabel), necesară pentru rezervarea spaţiului de memorare pe disc;

- zecimale - pentru câmpurile numerice, stabileşte poziţia punctului zecimal în cadrul câmpului respectiv.

FoxPro a fost realizat de catre firma Fox Software şi permite importul/exportul de date din/dinspre multe sisteme de operare sau medii de operare. Deoarece la cautarea de date se fac anumite optimizări, ultimele versiuni sunt foarte performante, iar datorită specialiştilor de la firma Microsoft şi puterii acestei firme putem trage concluzia că în continuare se vor depune eforturi considerabile pentru noi extinderi şi optimizări ale acestui sistem.

Sistemul FoxPro poate lucra în următoarele moduri de lucru :

- Imediat : utilizatorul introduce o comandă de la tastatură (într-o anumită fereastră) ,sistemul o analizează şi dacă este corectă, această comandă se execută.

Rezultatul acesteia se vede pe ecran, în conţinutul memoriei sau în baza de date .

Dacă o comandă introdusă are erori, atunci ea se poate modifica (corecta) şi cere re-execuţia ei .Pentru a putea lucra în acest mod este necesară cunoaşterea comenzilor sistemului (peste 300 comenzi şi peste 300 funcţii). În modul imediat se pot rezolva sarcini relativ simple.

- Asistat : utilizatorul poate folosi un sistem complex de meniuri, ferestrele dialog, suprafeţe de lucru, etc., cu ajutorul cărora îşi precizează intenţiile relative la baza de date. Pentru a putea folosi aceste facilităţi trebuie cunoscut sistemul şi semnificaţiile ataşate diferitelor elemente prezente pe ecran la un moment dat. Ca şi în cazul precedent, cu ajutorul acestui mod de lucru se pot rezolva sarcini relativ simple . Faptul că o persoană poate folosi acest mod de lucru nu îl îndrăptăţeşte să se considere un profesionist în FoxPro (sau în baze de date).

- Programat : comenzile se pastrează în programe şi rezolvă sarcini complexe. La cerere aceste programe se execută.

La o bază de date au acces mai multe persoane, care ar putea fi împarţite în urmatoarele cetegorii :

- Programatorii profesionişti - care cunosc în detaliu stuctura bazei de date şi sistemul de gestiune a bazei de date pe care îl folosesc. Programele pe care ei le scriu vor rezolva sarcini complexe şi vor fi folosite, în general, de alte persoane.

- Utilizatorii ai bazei de date ( neprofesionişti în informatică) : persoane cu sarcini de raspundere , operatori - care , în general, folosesc programe scrise de programatorii profesionişti, deci programe presupuse corecte, ce nu distrug conţinutul bazei de date . O anumită sarcină se poate rezolva fie folosind un program, fie folosind modul asistat. Un utilizator al bazei de date nu ar trebui instruit să folosească modul asistat la gestiunea unei baze de date , care are multe opţiuni şi facilităţi, mai bine va folosi un program bine conceput . Pentru aceasta el trebuie să cunoască modul de operare la programul respectiv, deci nu trebuie să ştie aproape nimic din SGBD. Este bine ca el să rămână specialist în domeniul în care s-a pregătit şi să lase programarea (cel puţin a programelor complexe) pentru cei care se pricep.

Fisiere in arhiva (16):

 • Evidenta Magazin Elecrocasnice
  • 1.bmp
  • 4.bmp
  • a atestat.BAK
  • a atestat.FXP
  • a atestat.prg
  • at_prg_s.BAK
  • at_prg_s.FXP
  • at_prg_s.prg
  • FOXUSER.DBF
  • FOXUSER.FPT
  • INDEX.CDX
  • INDEXN.CDX
  • NECESAR.DBF
  • partea de word.doc
  • STOC.DBF
  • VANZARI.DBF

Alte informatii

Proiectul este un program, facut in Visual FoxPro. cu ajutorul programului se tine evidenta unui magazin de electrocaznice (intrari, vanzari, etc)