HUTN

Proiect
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 46 în total
Cuvinte : 14348
Mărime: 75.42KB (arhivat)
Publicat de: Frusina Ștefan
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Gheorghies

Extras din proiect

HUTN – O specificatie pentru o notatie textuala human-usable (HUTN) pentru exprimarea altor specificatii in temenii profilului UML pentru EDOC (Enterprise Distributed Computing) si profilul sau camarad UML pentru CORBA.HUTN ofera trei mari beneficii: (1.) Este o specificatie generica care poate furniza un limbaj HUTN concret pentru orice model MOF; (2.) Limbajele HUTN pot fi total automatizate atat pentru productie cat si pentru parsare; (3.) Limbajele HUTN sunt create pentru a se conforma criteriului de human-usability.

In Helsinki, membrii OMG au extins MDA la doua noi standarde: Human-Usable Textual Notation (HUTN) pentru UML (TM) defineste o a treia reprezentare pentru limbaj, adaugand flexibilitatea editarii bazate pe text la notatia grafica familiara proiectantilor si arhitectilor, si formatul XMI (R) (XML Metadata Interchange) folosit pentru a transfera modele intre unelte compatibile.

Generarea notatiei textuale human-usable (HUTN) pentru modele informationale

Abstract: Tehnicile existente pentru transferal de informatii intr-un si dintr-un deposit de modele, si in particular formatul XMI, sunt proiectate pentru procesarea masina eficienta si au dezavantaje majore pentru utilizatorii umani.In acest raport este descries un sistem care genereaza automat un producator si un consummator pentru o notatie textuala human-usable corespunzatoare unui model informational dat.Sistemul HUTN se bazeaza pe Meta-Object Facility, un standard OMG pentru definirea modelelor informationale si maparea ulterioara a acestor modele la interfetele CORBA.Primul scop al proiectarii acestui sistem este human-usability, iar acesta este atins luand in considerare succesele si esecurile limbajelor de programare obisnuite.Sistemul utilizeaza o sintaxa de baza abstracta care se aplica tuturor modelelor si permite alterarea limbajului de catre utilizator prin asigurarea catorva unelte de personalizare a limbajului.

1. Privire de ansamblu

1.1 Introducere

Un standard Human-Usable Textual Notation (HUTN) reprezinta un element important a realizarii Arhitecturii Indusa de Model (Model-Driven Architecture-MDA).Aceasta specificatie HUTN ofera trei mari avantaje:

• Generic: Este o specificatie generica, care ofera un limbaj HUTN concret pentru orice model MOF

• Total automatizat: Limbajele HUTN pot fi total automatizate atat pentru productie cat si pentru parsare.

• Human-Usable: Limbajele HUTN sunt create pentru a se conforma criteriilor utilizarii umane.

1.2 Schimbari ale specificatiilor OMG existente

Configuratia limbajului HUTN pentru expresivitatea instantelor model ECA(Enterprise Collaboration Architecture) vor deveni parte a specificatiilor normative numite “Profilul UML pentru EDOC” (vezi http://www.omg.org/technology/documents/formal/edoc.htm). Vezi “Sectiunea 3.4, HutnConfig HUTN Language Configuration Conformance” pentru declaratiile de conformare insotitoare, care sunt un punct de conformare a acelei specificatii.

1.3 Dovada conceptului

DSTC Pty Ltd este implicat in momentul actual intr-un program de cercetare de 7 ani in Tehnologia sistemelor distribuite enterprise (Enterprise Distributed Systems Technology) cu proiecte majore devotate modelarii enterprise si maparea acestor modele in tehnologie middleware.DSTC Pty Ltd are o experienta vasta in standardizarea, implementarea si utlizarea MOF si XMI.DSTC a avut o implementare prototip inca din 1999 bazata pe XSLT [XSLT99] si pe Antlr [Antlr] (versiunile mai vechi utilizau [JavaCC]) care a fost folosita intern in dezvoltarea prototipurilor pentru alte DSTC RFP Responses si pentru proiecte de cercetare orientate-enterprise.Uneltele pot fi descarcate si evaluate de la adresa http://www.dstc.edu.au/Reaserch/Projects?pegamento/TokTok/index.html.

Modelul original al sistemului este ilustrat in figura 1-1, componentele mai umbrite fiind implementate ca parte a sistemului HUTN.

Depozitul model MOF(MOF Model Repository) este un depozit pentru modele informationale, care sunt create intr-un limbaj model definitoriu adecvat (numit Meta-Object Definition Language sau MODL).Produsul MOF al DSTC este folosit in acest scop, de vreme ce are avantajul de a fi capabil de a genera instante ale depozitelor functionale in totalitate, pornind de la modelul din depozitul model.Subsistemul XMI are rolul de a genera programe (si un DTD) pentru a transfera informatia intre depozitul instanta si form-ul XMI.

Desi modelul original era simetric si elegant, s-a demonstrat ca in practica este mult mai usor sa se parseze direct in depozitul instanta decat in formatul XMI.Cu toate acestea, modelul original este flexibil din punct de vedere tehnic.

Preview document

HUTN - Pagina 1
HUTN - Pagina 2
HUTN - Pagina 3
HUTN - Pagina 4
HUTN - Pagina 5
HUTN - Pagina 6
HUTN - Pagina 7
HUTN - Pagina 8
HUTN - Pagina 9
HUTN - Pagina 10
HUTN - Pagina 11
HUTN - Pagina 12
HUTN - Pagina 13
HUTN - Pagina 14
HUTN - Pagina 15
HUTN - Pagina 16
HUTN - Pagina 17
HUTN - Pagina 18
HUTN - Pagina 19
HUTN - Pagina 20
HUTN - Pagina 21
HUTN - Pagina 22
HUTN - Pagina 23
HUTN - Pagina 24
HUTN - Pagina 25
HUTN - Pagina 26
HUTN - Pagina 27
HUTN - Pagina 28
HUTN - Pagina 29
HUTN - Pagina 30
HUTN - Pagina 31
HUTN - Pagina 32
HUTN - Pagina 33
HUTN - Pagina 34
HUTN - Pagina 35
HUTN - Pagina 36
HUTN - Pagina 37
HUTN - Pagina 38
HUTN - Pagina 39
HUTN - Pagina 40
HUTN - Pagina 41
HUTN - Pagina 42
HUTN - Pagina 43
HUTN - Pagina 44
HUTN - Pagina 45
HUTN - Pagina 46

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Grilă sisteme informaționale de gestiune - Access

Adăugarea de câmpuri la o tabelă se face în modul de vizualizare:...... Previzualizare inaintea imprimarii Aplicarea unei restrictii de...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Baze de Date

3.Introducere in bd si sgbd-uri Definitie: Numim baza de date o colectie partajata de date aflata in interdependenta logica impreuna cu o...

Ai nevoie de altceva?