Ingineria Programari - EnLight Browser

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Ingineria Programari - EnLight Browser.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Luiza Dumitrescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Limbaje de Programare

Cuprins

Cuprins
ANALIZA CERINTELOR 4
1. Introducere 4
1.1. Scopul documentului 4
1.2. Istoric 4
1.3. Scopul proiectului 4
1.4. Definitii, acronime si abrevieri 4
1.5. Referinte 4
1.6. Structura documentului 5
2. Descriere generala 5
2.1. Descrierea produsului 5
2.2. Functiile produsului 5
2.3. Descrierea utilizatorilor 6
2.4. Constrangeri 6
2.5. Presupuneri si dependente 6
3. Cerinte de sistem 6
3.1. Cerinte de interfatare 6
3.2. Cerinte functionale 7
3.3. Cerinte de performanta 7
3.4. Constrangeri de design 7
3.5. Atributele sistemului software 7
ANEXE 9

Extras din document

Analiza cerintelor

Conform cu standardul IEEE STD-830-1993, IEEE Recommended Practice for Software Requirements Specification.

1. Introducere

1.1. Scopul documentului

Scopul acestui document descrie cerintele de sistem ale proiectului EnLight.Aceste cerinte includ descrierea functionalitatii produsului, interfata cu utilizatorul, performanta , detalii privind componentele proiectului , aspecte legate de design si alte cerinte similare.Proiectantul si clientul pot folosii acest document pentru testare si asigurarea cerintelor specificate de client.

1.2. Istoric

EnLight este un proiect nou, fara nici o legatura directa cu alte proiecte de acest tip.

1.3. Scopul proiectului

Produsul realizat este un mini-browser web ce interpreteaza HTML, comunica cu serverul de web,"formateaza" raspunsul primit de la server afisand sub o forma placuta utilizatorului informatiile. Interfata dezvoltata va fi capabila sa ofere utilizatorului posibilitatea de a introduce prin intermediul aplicatiei o adresa si va putea face "browsing" in site-ul respectiv (va putea sa salveze text, sa salveze poze,sa urmeze alte linkuri).

1.4. Definitii, acronime si abrevieri

Browse r Program de explorare ce permite accesul utilizatorilor la informatiile(text , poze, audio, video) aflate pe paginile de web.

Download A transfera de la o masina la alta masina(calculator sau alt dispozitiv dotat cu posibilitati de stocare si transfer a informatiei), fara a afecta copia informatiei stocata de sursa.

HTML HTML Hypertext Markup Language: forma limbajului folosit pentru a descrie paginile de web.

Java Limbaj de programare orientat pe obiecte.

SRS Cerinte de sistem ale proiectului.

WWW World Wide Web

1.5. Referinte

http://www.w3.org/

http://www.w3.org/MarkUp/#recommendations

http://www.w3.org/TR/html4/

http://java.sun.com/

http://www.prenhall.com/tanenbaum

"Retele de calculatoare" Andrew S. Tanenbaum.

1.6. Structura documentului

1.Introducere

Capitolul curent prezinta pe scurt scopul acestui document, al proiectului si alte cateva notiuni adiacente.

2.Descriere generala

Contine descrierea produslui si a functionalitatii sale finale, constrangeri impuse si grupul de utilizatori caruia se adreseaza acest produs.

3.Cerinte de sistem

Acest capitol prezinta cerinte legate de interfata, de performantele si atributele produsului software precum si unele constrangeri legate de design.

2. Descriere generala

2.1. Descrierea produsului

EnLight va fi un browser HTML ce va putea rula pe orice sistem care are instalata masina virtuala Java(JVM). Din acest motiv el este independent de platforma software putand rula atat pe sisteme Windows® cat si pe sisteme Unix® (Linux,Irix,Solaris etc.).

In ce priveste platforma hardware, EnLight va fi destinat calculatoarelor ce intra in categoria PC (personal computer) introdusa in 1981 de firma IBM. Se prevede si posibilitatea modificarii produsului EnLight pentru a rula si pe alte dispozitive dotate cu tehnologia Java: smartphone,PocketPC,PDA, insa nu va fi luata in considerare aceasta optiune la prima versiune a produsului.

EnLight va prezenta o interfata cu utilizatorul intuitiva ce ii va permite operatorului uman accesul rapid la orice site de pe un server web. Functionalitatea produsului va fi cea prezentata la punctul 1.3 al acestui document.

Scopul prinicipal al browserului EnLight este de actiona drept client pentru un server HTTP si de afisa intr-o forma accesibila pentru utilizatorul uman a unui document HTML stocat pe un astfel de server.Se mentioneaza ca browserul afiseaza o copie locala a resursei aflate pe serverul web.

EnLight va permite utilizatorului si manipularea copiei locale a documentului HTML afisat(salvare text sau imagini).

Disponibilitatea unui document HTML trebuie sa fie conditionata numai de functionarea serverului clientul HTTP(browserul) fiind doar un intermediar intre utilizator si resursele(documentele HTML) stocate pe server.

2.2. Functiile produsului

In esenta un browser este un program care indeplineste 2 functii : prima este comunicarea cu ajutorul protocolului HTTP intre un calculator aflat in postura de client si un calculator-server web ;a doua functie este aceea de executare si administrare a fisierelor primite de la server, adica afisarea paginilor web, a imaginilor, pastrarea evidentei paginilor web vizitate. Adresa unei pagini web este numita URL (Uniform Resource Locator).

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Programari - EnLight Browser.doc