Proiectarea Programului-Driver de Gestionare a Videosistemei VGA

Proiect
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 4265
Mărime: 151.10KB (arhivat)
Publicat de: Adelin Alecu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ababii Victor
UNIVERSITATEA TEHNICA A MOLDOVEI Facultatea Calculatoare Informatica şi Microelectronică Specialitatea Calculatoare

Cuprins

  1. 1 Introducere 3
  2. 2 Structura si arhitectura adaptorului video VGA 7
  3. 3 Analiza situatiei in domeniul de proectare 19
  4. 4 Analiza blocschemei algoritmului de funcţionare 20
  5. 5 Elaborarea Driver-ul video VGA 22
  6. 6 Listingul programului 23
  7. 7 Rezultatele finale 30
  8. 8 Concluzii 32
  9. 9 Bibliografie 33

Extras din proiect

Introducere

Memoriul explicativ conţine rezultatele obţinute pe parcursul procesului de proiectare şi implementare a programului. În memoriul explicativ dat sunt expuse date teoretice şi practice în ce priveşte bazele funcţionării programului.

La fel sunt expuse şi prezentate grafic exemple ale funcţionării programului precum shemele bloc ale principalelor blocuri funcţionale ale programului. Deasemenes este prezentată o nalaliză succintă a parametrilor programului.

Unul din componentele computerului, de la care se cere o mai mare produc-

tivitate, este controlerul grafic, care este inima tuturor sistemelor multimedia.

Expresia „0 mai mare productivitate ” inseamna ca unele lucruri se intimpla

atit de repede ,dupa cum aceasta este permis de posibilitatea de trecere.

Posibilitatea de trecere se masoara in Mb/s si arata viteza cu care se petrece

schimbul de date dintre memoria video si controlerul grafic.

La producerea subsistemului grafic influenteaza urmatorii factori:

1. viteza procesorului central

2. viteza busului de interfata (PCI sau AGP)

3. viteza memoriei video

4. viteza controlerului grafic

Pentru marirea capacitatii subsistemului grafic intr-atit ,cit aceasta este posibil este necesar de redus la minimum toate aceste impedimente care incetineaza procesul. Controlerul grafic executa prelucrarea functiilor grafice,ce necesita operatii intense incarcind procesorul central al sistemului Rezulta ca controlerul grafic trebuie sa opereze cu memoria sa proprie locala. Tipul memoriei in care se pastreaza datele grafice se numeste buffer de cadre(frame buffer). In sistemele ,orientate pe prelucrarea aplicatiilor-3D, este necesar si un surplus de memorie, numita z-buffer, in care se pastreaza informatia despre adincimea imaginii de montat. La fel in unele sisteme poate fi prezenta propria memorie texture (texture memory) sau memoria in care se pastreaza elementele din care se formeaza suprafata obiectului. Prezenta memoriei texture influenteaza esential la realitatea reprezentarii scenelor tridimensionale.

Aparitia ( )si aplicatii , la fel ca si marirea fregventei tactelor a procesoarelor moderne ,a facut imposibila utilizarea memoriei dinamice standarte cu acces intimplator (DRAM). Controlerele moderne necesita de la memoria de baza a sistemului o mai mare permeabilitate de acces si un interval mai mic pentru a accede informatia decit s-a cerut pina acum.In intimpinarea noilor cerinte, producatorii propun noi tipuri de memorie , prelucrate cu ajutorul metodelor obisnuite si celor revolutionare. Remarcabilele inbunatatiri fac problema corectei alegeri a tipului de memorie pentru aplicatii extrem de dificila si actuala.

Producatorii au inbunatatit tehnologiile si au creat noi arhitecturi ca raspuns la necesitatile vitezelor mai mari de lucru a memeoriei. Gama larga a noilor tipuri de memorie pune problema in fata producatorilor de adaptoare video a corectei alegeri pentru care segment de piata sau ce aplicatii de ales un tip sau altul.

Sub actiunea necesitatii schimbarilor industria de semiconductoare propune o multime de noi interfete.Unele au concentrat in ele proprietatile interfetelor existente cu posibilitatea limitata de schimbari, altele au un design absolut nou si o arhitectura originala.

Conținut arhivă zip

  • Proiectarea Programului-Driver de Gestionare a Videosistemei VGA.doc

Ai nevoie de altceva?