Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Litere
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1275
Mărime: 31.45KB (arhivat)
Publicat de: Axente C.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Argument

Reclamele reprezintă un mod de discurs publicitar prin care se promovează vânzările și se informează clienții cu ajutorul mijloacelor de comunicare în masă. Pentru ca o reclamă să aibă succes este necesară cunoașterea publicului țintă și a nevoilor lui. Reclamele beneficiază de structuri publicitare rafinate, subtile, ce vizează percepția și emoția grupului țintă.

Am ales să analizez reclama Fluturele de la Cosmote, întrucât aceasta are la bază ideea lipsei comunicării între generații, mai exact între copil și părinte, un aspect negativ din ce în ce mai întâlnit în societatea de astăzi.

În primul rând, reclama aduce în prim-plan povestea relației dintre fiul devenit bărbat și tatăl, care odată cu trecerea anilor nu se mai bucură de atenția copilului său. Tânărul este preocupat de problemele sale cotidiene, uitând să îi ofere părintelui răbdarea și grija de care acesta are nevoie.

În al doilea rând, această reclamă conține și o componentă afectivă prin care publicul poate fi persuadat. Momentul în care tatăl îi dă fiului să citească fragmentul din jurnal transmite o emoție puternică, plasând astfel, acest spot publicitar în categoria celor cu un impact puternic asupra audienței.

În concluzie, această reclamă poate constitui cu ușurință obiectul unei analize deoarece se bucură de o temă de actualitate îmbinată cu o serie de note afective.

Analiza reclamei

Reclama Fluturele de la Cosmote (https://www.youtube.com/watch?v=sc-76rGfVBk) a fost difuzată în anul 2011 și urmărește accentuarea faptului conform căruia oamenii din ziua de astăzi nu mai au destul timp și răbdarea necesară pentru a-i asculta pe cei din jurul lor. Astfel, Cosmote oferă o soluție prin care această problemă poate fi rezolvată și anume crearea unor opțiuni care permit oamenilor atât să comunice cu cei dragi, cât să îi și asculte, prin minutele nelimitate puse la dispoziție.

Reclama propune povestea unui tată și a fiului său, deja matur. Cei doi stau pe o bancă, tatăl admiră natura, iar băiatul citește un ziar, fără să comunice unul cu altul. Conversația dintre cei doi este inițiată de prezența unui fluture, care îl duce pe tată cu gandul la copilăria fiului său și la curiozitatea acestuia, specifică vârstei.

Tatăl își întreabă băiatul de trei ori ce este insecta care zboară pe lângă ei, iar bărbatul i-a răspuns de fiecare dată din ce în ce mai enervat că este un fluture, neînțelegând motivul pentru care părintele lui acționează așa. Pentru a explica modul agasant în care a pus întrebările, bătrânul îl pune pe copilul său să citească un scurt paragraf din jurnalul acestuia. Tânărul impresionat de cele citite, regretă reacția pe care a avut-o și conștientizează faptul că încet, încet relația dintre cei doi s-a răcit, ne mai existând comunicare.

În final, băiatul îi oferă tatălui său o îmbrățișare în semn de regret pentru cele întâmplate.

Reclama este inspirată dintr-un scurtmetraj “What is That” realizat de un regizor grec (Constantin Pilavios) în care subiectul întrebărilor era reprezentat de o vrabie. Același regizor a creat și reclama pentru Cosmote, reușind să comprime scurtmetrajul și să obțină esența acestuia, sub mesajul “Ni se oferă atât de mult timp să vorbim. Nu găsim timp să ascultăm.”

Bibliografie

- Suport de curs Strategii ale discursului narativ- Florența Simion

- Naratologia. Introducerea în teoria narațiunii- Mieke Bal, ed. a II-a, 2008

- Povestile publicitare de la inspiratie la strategie- Mădălina Moraru, 2015

Preview document

Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 1
Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 2
Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 3
Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 4
Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 5
Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Strategii ale discursului narativ Cosmote - Fluturele.docx

Alții au mai descărcat și

Camil Petrescu - Particularități ale stilului

Camil Petrescu s-a nascut la Bucuresti, la 22 aprilie 1894. Este fiul lui Camil Petrescu si al Anei Cheler. A fost crescut de familia...

Poema în oglindă - Bacovia

Poetul George Bacovia se incadreaza in perioada interbelica, opera sa poetica fiind dominata de curentele literare simbolism si expresionism....

Analiza poeziilor Anei Blandiana

Cuvintele trec strada Ca sirul de orfani De la Casa Copilului, Fiecare cu pumnu-nclestat In haina celui din fata, Cu singura grija De-a nu se...

Institutul Limbii Române

1. Inroducere Această lucrarea propune analiza unui fragment de text extras din volumul Cartea românească de învățătură. Analiza urmărește o...

Conspect seminar - Teoria literaturii

1. Wellek, Warren -epistemologica este o problemă extrem de dificilă, problema „modului de existență” sau a „situs-ului ontologic” al operei...

Jar - de Liviu Rebreanu (fisa de lectura+fisa bibliografica)

Informații autor Liviu Rebreanu s-a născut la 27 noiembrie 1885 fiind primul din cei 14 copii ai învățătorului Vasile Rebreanu și ai Ludovicăi. A...

Ai nevoie de altceva?