Analiza firmă de logistică - Nichi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Logică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3892
Mărime: 28.18KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Talmaciu

Cuprins

  1. Capitolul I 2
  2. 1.1.Obiectul de activitate al firmei 2
  3. 1.2.Gradul de implicare în activităţi logistice 3
  4. 1.3.Mediul Online şi mediul offline în activităţile logistice 5
  5. Capitolul II. Procesul logistic al firmei 6
  6. 2.1.Departamentul de achiziţii 6
  7. 2.2.Relaţiile firmei cu furnizorii 7
  8. 2.3. Logistica de depozitare 9
  9. 2.4. Sisteme logistice folosite 10
  10. 2.5.Probleme sesizate în sistemul logistic al firmei NICHI 10
  11. Capitolul III 12
  12. Soluţii propuse pentru un mai bun management logistic în cadrul firmei 12
  13. BIBLIOGRAFIE 15

Extras din proiect

Capitolul I

1.1.Obiectul de activitate al firmei

Descrierea firmei

Fondata în 1995, în Iaşi, firma NICHI este producătoare de prêt-à-porter pentru femei, sub brand-ul Nichi-Cristina Nichita. Compania NICHI lucrează pentru a crea, produce, promova şi vinde o linie vestimantară cu un înalt standard estetico-calitativ, adresată femeii de carieră, orientate spre rafinament, bun gust şi eleganţă. Interesată să dezvolte şi să impună propriul stil, compania a promovat brandul NICHI CRISTINA NICHITA, un nume ce denotă succes şi perfecţiune.

Obiectul de activitate: producţia, comercializarea şi distribuţia de articole vestimentare pentru femei.

Misiune:

- A reprezenta alegerea inteligentă şi fermecătoare în materie de vestimentaţie prêt-a-porter pentru publicul feminim cunoscător.

- A determina atitudine în materie de vestimentaţie.

Viziunea brand-ului Nichi este de a face larg accesibile rezultatele unei munci creative preocupate de perfecţiune.

Comunicarea cu clienţii se realizează prin toate mijloacele: TV, radio, POS, reviste (The One, Viva!, Look, Avantaje, Joy) , evenimente speciale. Mesajul rafinat şi profund, pune accent pe aspiraţiile publicului şi lasă detaliile în grija observatorului atent, evidenţiind mai întâi de toate personalitatea şi abia apoi produsul.

Aria teritorială vizată

Firma Nichi are sediul în Iaşi. Aici se află şi atelierul său, centrul de creaţie unde sunt produse şi confecţionate articolele vestimentare Nichi.

Ca puncte de vânzare firma are în prezent 14 magazine proprii, în cele mai importante oraşe din ţară : Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Oradea, Piteşti, Cluj, Suceava, Piatra – Neamţ, Constanţa, etc. şi contracte cu peste 100 de dealeri din ţară.

De asemenea, compania nu se limitează doar la graniţele naţionale, ci şi-a extins activitatea şi în străinătate. Nichi-Cristina Nichita participă anual la marile târguri de profil din lume (CPD Düsseldorf, Prêt-à-Porter Paris, CPM Moscova, Intersélection), alături de cei mai mari creatori de modă din lume. Aceste participări internaţionale au avut drept efect dezvoltarea exportului mărcii în ţări precum Franţa, Germania, Austria şi, în curând, deschiderea unui showroom în Moscova.

1.2.Gradul de implicare în activităţi logistice

Iniţial s-a pornit de la un număr de 8 angajaţi, acum numărul acestora a ajuns la 200, iar capacitatea de producţie a crescut şi ea. În momentul de faţă, Nichi-Cristina Nichita are 14 magazine proprii în marile oraşe ale ţării, peste 100 de dealeri şi zeci de mii de produse vândute pe sezon, atât în ţară, cât şi în străinătate. Primul magazin propriu a fost deschis în anul 2000, în Iulius Mall, Iaşi, în 2002 s-au mai deschis încă două magazine în Bucureşti – Unirea Shopping Center şi Constanţa, iar în 2004 la Braşov, Oradea, Piatra Neamț, Bucureşti – Calea Victoriei.

Având în vedere gradul de dezvoltare naţională pe care l-a atins Nichi, se au în vedere şi sunt în analiză implementarea unor serii de standarde logistice. Astfel, se planifică implementarea unei soluţii software cu un modul dedicat activităţii de transport, adaptată pentru activitatea şi specificul acestor companii. Implementarea acestei soluţii va oferi un control informational la nivelul companiei şi se va realiza prin implementarea unui sistem informatic de tip ERP, cu baza de date unică şi culegerea documentelor primare şi generarea înregistrărilor contabile automate, cu preluarea datelor de transport folosind tehnologii avansate de tip GPS, preluarea consumurilor de carburanţi direct în sistem folosind module soft de preluare şi generarea facturilor explicit direct din sistem utilizând datele primare aferente fiecarei comenzi.

Un astfel de sistem va permite un control operaţional al costurilor, utilizând scheme standardizate de antecalcul pe comandă, kilometru şi maşină, realizarea unor analize multicriteriale de postcalcul după aceleaşi dimensiuni. Avantajele utilizării unor soluţii software de tip ERP sunt foarte importante pentru Nichi. În primul rând o astfel de soluție îi va oferi companiei o siguranţă deosebita a datelor, ele fiind într-o singură zonă informaţională, cu sisteme specifice de securizare a datelor şi cu posibilităţi multiple de stocare în formate predefinite care au fost deja validate şi verificate, ceea ce nu se verifică în totalitate în cazul bazelor de date relaţionale şi a tabelelor independente utilizate în prezent. În al doilea rând un sistem de tip ERP va concentra informaţia într-o zonă specifică, integrată, realizând o performanţă ridicată în accesarea acestor date, viteza de prelucrare a datelor operaţionale, situaţii curente şi de sinteză foarte uşor accesibile şi prestandardizate, cu acces simultan de către mai mulţi utilizatori.

În al treilea rând, soluţia aleasă va fi pe specificul de activitate al companiilor din această industrie şi va acoperi în bună parte întreaga activitate curentă operaţională, de la generarea şi programarea comenzilor pe maşini, trasee şi şoferi pentru transport, până la realizarea întregii documentaţii specifice, a urmăririi comenzilor în desfăşurare şi închiderea lor, a obţinerii veniturilor şi urmărirea încasărilor precum şi realizarea unor analize financiare complexe pe comandă, maşina şi km.

Va exista de asemenea posibilitatea interacţionării cu sistemele automate de urmărire a maşinilor pe trasee folosind sistemul GPS, preluarea automată a unor date de intrare de tipul alimentării cu combustibil, preluarea datelor financiare de plăţi şi încasări în relaţia cu băncile, generarea în formate speciale de tip html pentru tranferul datelor către clienţi şi preluarea datelor de la furnizori.

Preview document

Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 1
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 2
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 3
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 4
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 5
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 6
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 7
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 8
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 9
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 10
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 11
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 12
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 13
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 14
Analiza firmă de logistică - Nichi - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Firma de Logistica - Nichi.doc

Alții au mai descărcat și

Silogismul judiciar în concepția lui Mircea I Manolescu

Definirea termenului ‘silogism’ In opinia lui Aristotel, silogismul reprezinta ‘o vorbire in care, daca ceva a fost dat altceva decat datul...

Logică juridică -

Ideea de juridic conoteaza lege, norma, regula, instructiune s.a.m.d. Ideea de logica conoteaza aceleasi elemente, cu dubla precizare ca, pe de...

Logica Juridică

Termenul de “logică” sau “logic” trimite de obicei la gândirea corectă, cu deosebire, la regulile gândirii corecte. Rezonanţa conotativă asociată...

Istoria Logicii Juridice în România

Introducere Utilitatea deosebită a logicii juridice în formarea viitorului jurist, indiferent de domeniul în care acesta va activa, derivă din...

Funcțiile limbajului și particularitățile lor în universul juridic

Există o mulţime de puncte de vedere cu privire la funcţiile limbajului. Diversitatea lor derivă din perspectiva (concepţia) asupra limbajului....

Logistica - sursă de competitivitate

Într-o economie caracterizată prin creşterea tot mai accentuată a concurenţei, competitivitatea devine o condiţie “sine qua non” pentru existenţa...

Ai nevoie de altceva?