Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Logică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1470
Mărime: 21.66KB (arhivat)
Publicat de: Angel Man
Puncte necesare: 6
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
Universitatea din Bucuresti, Bucuresti
Interviu in 5 etape

Extras din proiect

Descrierea cazului:

Daniel are 17 ani și este elev în clasa a XI-a. El a fost adus de mama sa la cabinetul terapeutului deoarece absentează de la școală, este obraznic și a început să consume alcool. Tulburarea lui Daniel a apărut în urmă cu patru luni, atunci când în urma unei pedepse aplicată de bunica, el a refuzat să mai meargă la ea după cursuri. Întors în mediul familial, el a asistat la certurile dintre părinți care prezentau violență fizică, verbală și emoțională. Acesta a fost momentul în care Daniel a început să consume alcool și implicit să lipsească de la școală. Nu voia să mai vorbească cu nimeni, nici măcar cu mama sa cu care avea o relație foarte strânsă. Astfel evita vecinii, colegii de teamă să nu fie întrebat ce s-a întamplat.

Îi era teamă să meargă acasă, dar și de locurile publice, crezând că îl poate întalni pe tatăl său. Într-una din manifestările violente ale tatălui, adolescentul a încercat să o apere pe mama sa și a fost lovit. Acesta a fost momentul în care mama și fiul au ajuns la cabinetul consilierului.

Obiective

- Aflarea nevoii beneficiarului

- Crearea relației de încredere și susținere

- Descoperirea setimentelor trăite

- Schimbarea logicii personale a adolescentului, acesta fiind încurajat și învățat să îți schimbe propriile percepții. Pentru obținerea schimbării, consilierul trebuie să urmărească realizarea a patru faze:

1. Stabilirea și menținerea unei relații cu clientul;

2. Descoperirea dinamicilor clientului;

3. Obținerea înțelegerii;

4. Încurajarea restructurării comportamentului.

- Explicarea, informarea adolescentului, astfel încât acesta să dobândească noi cunoștințe, ce îl pot pune în postura de a avea relații eficiente și satisfăcătoare cu ceilalți.

- Creșterea nivelului de autoîncredere și de clarificare, ce asigura asumarea de comportamente responsabile pe viitor și o mai bună gestionare a stresului, crizelor și provocărilor

- Dezvoltarea capacității părinților să-și gestioneze propria anxietate, astfel devenind mai capabili să se ocupe de comportamentul copilului. Scopul terapiei maritale este să îmbunătățească autofocusul, să diminueze reactivitatea emoțională și să modifice paternurile disfuncționale.

Preview document

Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale - Pagina 1
Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale - Pagina 2
Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale - Pagina 3
Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale - Pagina 4
Consilierea adolescenților victime ale violenței intrafamiliale - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Consilierea adolescentilor victime ale violentei intrafamiliale.docx

Ai nevoie de altceva?