Abordari Economice in Protectia Mediului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Abordari Economice in Protectia Mediului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 39 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Buzoianu Daniela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Ecologie

Cuprins

CAPITOLUL I. Generalitati.
1.1 Scurt istoric al intreprinderii
1.2 Obiectivele si activitatile intreprinderii
1.3 Aspecte operationale
1.3.1 Directii strategice,explorare si productie
1.3.2 Mediul macroeconomic
CAPITOLUL II. Strategii si politici de protectie a mediului in industria de petrol.
2.1 Politici de protectie a mediului
2.2 Strategii de protectie a mediului
2.3 Obiective strategice, planuri si directii de actiune pentru reducerea si prevenirea poluarii in industria de petrol din Romania
CAPITOLUL III.Profilul dezvoltarii durabile.
3.1 Abordarea dezvoltarii durabile
3.2 Codul de conduit si valorile petrom
CAPITOLUL IV. Protectia mediului.
4.1 Managementul mediului
4.2Managementul resurselor
4.4 Cheltuieli si investitii pentru protectectia mediului
CAPITOLUL V. Progresul social.
5.1 Managementul sanatatii
5.2 Managementul sigurantei muncii
5.3 Securitate si rezilienta
5.4 Drepturile omului
CAPITOLUL VI.Indicarori de dezvoltare durabila
Bibliografie

Extras din document

CAPITOLUL I: Generalitati

OMV Petrom S.A. (BVB: SNP ) este cea mai importantă companie românească care exploateaza resurse dovedite de petrol si gaze,estimate la 0,9 miliarde barili,cu o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane de tone si 550 de benzinarii in Romania.Compania deține, de asemenea, o rețea internațională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria și Serbia. Producția anuală este de aproximativ 5 milioane tone țiței pe an. Petrom are și o divizie de energie prin construirea unei centrale electrice cu ciclu combinat, amplasată în partea de vest a rafinăriei Petrobrazi. Petrom mai deține și importante zăcăminte de gaze naturale, fiind al doilea furnizor după Romgaz, cu o producție anuală de aproximativ 6 miliarde metri cubi.

1.1. Scurt istoric al intreprinderii:

În anul 1996 a fost înființată Compania Română de Petrol, ca societate comercială pe acțiuni, constituită prin reorganizarea RAFIROM, PECO și PETROTRANS, care au fost comasate și și-au încetat activitatea. Compania Română de Petrol deținea toate cele zece rafinării din România, alături de câmpurile de extracție, de depozite și de stațiile de benzin

În anul 1997 Compania Română de Petrol,care deținea toate cele zece rafinării din România, alături de câmpurile de extracție, de depozite și de stațiile de benzină, a fost împărțită, 8 dintre rafinării funționând pe cont propriu, restul activelor intrând în proprietatea Societății Naționale a Petrolului (SNP) Petrom. Astfel SNP Petrom a moștenit două rafinării (Arpechim Pitești și Petrobrazi Ploiești), toată fosta rețea de distribuție PECO, sistemul de conducte al PETROTRANS.În anul 1999 este realizată prima etapă a restructurării organizatorice prin disponibilizarea unui număr de 13.000 persoane din sectorul de up-stream. Totodată se demarează prima etapă a privatizarii companiei printr-o acțiune de majorare de capital.

În anul 2001 acțiunile Petrom sunt listate la Bursa de Valori București.

În anul 2002 activitățile mecano-energetice din cadrul sucursalei Petromar Constanța se externalizează sucursalei Petroserv, acestea fiind preluată de SC Petrom service SA împreună cu întregul personal aferent. Se demarează procesul de privatizare prin publicarea în presa internațională și din România a anunțului pentru selectarea consultantului. 12 bănci de investiții depun expresii de interes, sunt selectate 7. Se semnează acordul cu BERD pentru suma de 150 mil. USD reprezentând un împrumut sindicalizat pre-privatizare. Se inițiază prima etapă a procesului de privatizare, se pregătește pregătirea privatizării.

În anul 2004 se depun ofertele angajate. Companiile OMV, Occidental și MOL sunt selectate pentru negocieri.

Pe data de 23 iulie 2004, OMV, a achiziționat 51% din acțiunile PETROM. Tranzacția a fost încheiată în decembrie 2004 prin preluarea a 33,34% din Petrom cu 668,8 milioane Euro, preț care după ajustarea ulterioară a urcat la circa 700 milioane Euro. La acesta se adaugă majorarea capitalului cu fonduri de 830 milioane Euro pentru ajungerea la 51%.

În anul 2005 structura Petrom este reorganizată pe șase divizii, dintre care trei operaționale. Se lansează noul concept "Full Agency“. Petrom lansează un nou concept de benzinărie, PETROMV. Noul concept prevede modificări majore în domeniul serviciilor complementare și al facilităților, ce includ magazinele Viva, restaurante și locuri de joacă pentru copii. De asemenea, stațiile PETROMV oferă servicii complete precum alimentarea mașinilor, verificarea presiunii roților și spălarea parbrizelor.

În anul 2006 are loc achiziția unui pachet de 99,9% in OMV România, OMV Bulgaria și OMV Serbia și a 30 de benzinării MOL și a 95% din Aviation Petroleum.

Petrom a achiziționat un pachet majoritar de 74,9% din Ring Oil Holding & Trading Ltd, companie ce deține un portofoliu de opt licențe de explorare și o licență de explorare și producție în Rusia.

Fisiere in arhiva (1):

  • Abordari Economice in Protectia Mediului.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA PETROL-GAZE PLOIESTI FACULTATEA STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA MANAGEMENT