Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2515
Mărime: 17.92KB (arhivat)
Publicat de: Olimpiu Sima
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Prezentarea Ministerului Transportului 3
  2. 2. Prezentarea situatiei practice supuse analizei 3
  3. 2.1 Situatia supusa analizei 3
  4. 2.2 Prezentarea detaliata a situatiei practice 4
  5. 3. Analiza particularitatilor 7
  6. 3.1 Puncte forte si puncte slabe 7
  7. 3.2 Propuneri de imbunatatire a accesului la functiile publice 8

Extras din proiect

1. Prezentarea Ministerului Transportului

In conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 367/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Transportului, aceasta autoritate se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Guvernului.

Ministerul Transporturilor stabileste politica in domeniul transporturilor, la nivel national,elaboreaza strategia si reglementarile specifice de dezvoltare si armonizare a activitatilor de transport in cadrul politicii generale a Guvernului si indeplineste rolul de autoritate de stat in domeniul transportului si al infrastructurii de transport.

Ministerul Transportului, in calitate de organ de specialitate al administratiei publice centrale, elaboreaza si supune spre aprobare cadrul legislativ privind domeniul transporturilor, administrarea si utilizarea infrastructurii de transport si punerea acestei infrastructuri la dispozitia utilizatorilor potrvit legii, elaboreaza politica economica in domeniu, elaboreaza strategiile de dezvoltare in domeniul infrasctructurii de transport, implementeaaza strategii, politici si programe.

Conducerea Ministerului Transporturilor se exercita de catre ministru care este ajutat in activitate de 3 secretari de stat si un secretar general.

In cadrul structurii organizatorice, prin ordin al ministrului transporturilor se pot organiza directii, servicii, birouri, compartimente si colective temporare, stabilindu-se numarul posturilor de conducere potrivit legii.Numarul maxim de posturi este 635, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

2. Prezentarea situatiei practice supuse analizei

2.1 Situatia supusa analizei

In vederea ocuparii posturilor vacante existente la nivel de institutie, Ministerul Transporturilor a scos la concurs un post de sef de serviciu la Directia Generala Relatii Financiare Externe, Directia de Evaluare si Comunicare, Serviciul Verificare Tehnica si Conformitate.

Accesul la functia de sef de serviciu in cadrul Ministerului Transporturilor Directia Generala Relatii Financiare Externe, Serviciul Verificare Tehnica si Conformitate se face respectand procedura prevazuta in H.G. 1209/14.10.2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici si Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici, modificata si completata de Legea nr. 251 publicata in Monitorul Oficial nr. 574/4 iulie 2006.

Astfel potrivit articolului 7 din H.G. 1209/2003, concursul se organizeaza de catre autoritati si institutii publice din administratia publica centrala si locala, pentru ocuparea functiilor publice de executie,a functiilor publice de conducere de sef de serviciu si sef birou, respectiv, a functiilor publice specifice vacante.

Prin urmare, Ministerul Transporturilor poate organiza concursul pentru ocuparea acestei functii publice vacante de sef de serviciu, in conditiile prevazute de lege, iar cei care se inscriu la concurs trebuie sa indeplinesaca urmatoarele conditii:

a. Cetatenia romana si dominiliul in Romania

b. Cunoasterea limbii romane , scris si vorbit

c. Varsta minimul 18 ani impliniti

d. Capacitate deplina de exercitiu

e. Stare de sanatate corespunzatoare functiei publice pe care candideaza, atestata pe baza de examen medical de specialitate

f. Conditiile de studii prevazute de lege pentru functia publica

g. Alte conditii specifice pentru ocuparea functiei publice

h. Nu au fost condamnati pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals ori a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie,care ar face-o incompatibila cu exercitarea functiei publice , cu exceptia situatiei in care e intervenit reabilitarea

i. Nu au fost destituiti dintr-o functie publica sau nu le-a incetat contractual individual de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani

j. Nu au desfasurat activitate de politie politica, astfel cum este definite prin lege.

Preview document

Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 1
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 2
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 3
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 4
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 5
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 6
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 7
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 8
Accesul la funcția de șef de serviciu în cadrul ministerului transporturilor - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Accesul la Functia de Sef de Serviciu in Cadrul Ministerului Transporturilor.doc

Ai nevoie de altceva?