Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2424
Mărime: 33.17KB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Tănase
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Gheorghiu
UNIVERSITATEA ROMÂNO-GERMANĂ DIN SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI CALCULATOARE MASTER: MANAGEMENTUL ORGANIZAŢIEI

Extras din proiect

Ideea acestui proiect este legata de achizitionarea de masini si utilaje necesare unei firme de constructii autostrazi si poduri, proiect finantat din fonduri europene, fonduri de care dispune orice stat nou intrat in Uniunea Europeana.

In sensul achizitionarii acestor utilaje, care sunt performante pentru procesarea solului,a rigolelor,se urmareste cresterea productivitatii muncii prin modernizarea procesului tehnologic. Investitia are ca obiectiv principal impactul pozitiv asupra zonei, avand in vedere faptul ca in zona nu sunt autostrazi(centura ocolitoare) .

Solicitantul este SC SEDA-N CONSTRUCT COMPANY SRL avand sediul in Bucuresti, bulevardul Octavian Goga,nr.12, bloc M23.

Capital social: 216.802 RON, privat 100% si un numar de 2 asociati si structura

actionariatului de 90 % respectiv 10 %, avand punct de lucru in Sibiu,strada Stefan cel Mare,nr.147..

Principala activitate a societatii este constructia de autostrazi si poduri.

Responsabilul legal al proiectului va fi domnul Stanoiu Eugen, nascut la data de

21.01.1975 in Sibiu, judetul Sibiu. Acesta a absolvit Facultatea de Stiinte Economice,profil marketing in cadrul Universtitatii Romano – Germane din Sibiu, . Domnul Stanoiu Eugen detine o experienta de 6 ani in domeniu, fiind coordonator de transporturi.

Obiectivul principal al proiectului consta construcția a 82,07 de km de autostrada (2x2) între municipiile Orastie si Sibiu.

De asemenea, proiectul prevede realizarea a 8 noduri rutiere, 2 centre de întreţinere şi a 4 spaţii de parcare/servicii.

Prin realizarea proiectului se vor obţine următoarele beneficii:

- asigurarea unei căi de comunicație moderne între cele 2 municipii: Orastie si Sibiu și creșterea capacității de trafic, în principal prin devierea traficului de tranzit către o autostradă (2x2) de la drumul național existent (1x1),

- reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur comparativ cu situația infrastructurii rutiere existente care asigură legătura între Orastie si Sibiu (drumul național 7 precum si drumurile adiacente) precum si reducerea traficului in cadrul orașelor traversate in prezent de drumul național.

- reducerea timpului de deplasare între cele 2 localități, prin crearea unui sistem care permite o creștere a vitezei medii de deplasare de la 60 km/ ora la 120 km/ ora,

- reducerea impactului asupra mediului, în special prin reducerea poluării în localitățile care sunt în prezent traversate de infrastructura rutieră existentă.

Solicitantul este SC SEDA-N CONSTRUCT COMPANY SRL.

Inca de la infiintare, datorita schimbarilor care au avut loc in societatea romaneasca,

compania a fost nevoita sa-si reconsidere activitatea si sa se adapteze noilor conditii

impuse de economia de piata. In acest scop, primul pas al societatii a fost in anul 1997 lucrand sub antrepriza la prima autostrada din Romania dupa revolutie Autostrada Cernavodă-Constanța are un cost total de 413,95 După căderea comunismului în 1989 construirea autostrăzii a continuat pentru o scurtă perioadă de timp, dar în cele din urmă în 1993 a fost oprită datorită lipsei resurselor financiare, pentru a fi continuată după 1998. Finalizarea lucrărilor de construcție a autostrăzii ar trebui să se facă în 2007. La sfârșitul lunii iunie 2006, autostrada a fost dată în folosință și pe tronsonul Drajna - Fetești, însă numai pe două dintre cele patru benzi de circulație.

Societatea care ne va ajuta sa instruim personalul in vederea acumularii cunostintelor pentru utilizarea exhipamentelor si autoutilitarelor este SC BMC SRL. Ea va avea rolul de partener in activitatea de instruire a celor 43 de angajati.

Formuland un rezumat al proiectului putem spune ca investitia va fi facuta in cadrul proiectului “Achizitie masini si utilaje pentru constructia de autostrazi” din Sibiu spre Orastie. Amplasamentul proiectului va fi in Sibiu incepand cu constructia centurii in regim de autostrada si continuand spre Orastie in functie de finantare si prelungirea contractelor

Grupurile tinta pentru desfacerea produselor obtinute de societate o constituie

populatia, acest segment fiind beneficiarul principal al fluidizarii traficului.

Tema proiectului este cresterea productivitatii muncii prin modernizarea firmei

, care va fi modernizata in sensul achizitionarii de masini si utilaje performante pentru procesarea ,transportarea,tasarea solului, astfel incat sa respecte integral legislatia europeana referitoare la , siguranta,fluidizarea traficului si a protectiei mediului, etc.

Investitia are ca obiectiv principal impactul pozitiv asupra zonei, avand in vedere

faptul ca zona nu dispune de autostrazi. In

acest sens trebuie relevat faptul ca marea majoritate a firmelor din zona nu se pot prezenta la o licitatie,neavand putere financiara ,utilaje performante si tehnologie,care sunt cerute de comunitatea europeanae unitati, iar tehnologiile aplicate sunt cele traditionale, astfel ca rezultatele obtinute sunt modeste.

Preview document

Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 1
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 2
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 3
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 4
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 5
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 6
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 7
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 8
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 9
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 10
Achiziție mașini și utilaje în vederea construcției de autostrăzi - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Achizitie Masini si Utilaje in Vederea Constructiei de Autostrazi.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?