Activitatea Restaurantului Clasic in Romania

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Activitatea Restaurantului Clasic in Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cantec Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Turism

Cuprins

Argument pag 2
Cap.1 Activitatea restaurantului clasic
1.1. Clasificarea şi caracterizarea restaurantului clasic pag 3
1.2. Amplasare, dotare şi organizare pag 7
1.3. Procese operative desfăşurate pag 10
1.4. Mijloace şi tehnici de promovare a ofertei de produse şi servicii pag 14
Cap.2 Ofertă de produse şi servicii din cadrul restaurantelor
Studiu de caz
Restaurantul “Dana” din Botoşani pag 24
Bibliografie pag 43

Extras din document

Argument

Oferta de produse şi servicii din restaurante este în general foarte diversificată. Din acest punct de vedere se impune găsirea unor mijloace simple prin care să se asigure promovarea şi pubicitatea eficientă a ofertei.

Restaurantul trebuie să identifice satisfacţiile pe care le aşteaptă clientul şi pe baza acestora să construiască comunicarea cu posibili cumpărători şi diferiţi în special.

Tema mea cuprinde doua capitole. În prima parte am abordat probleme legate de organizare, amplasare şi dotarea spaţiilor într-o unitate de alimentaţie publică, procesele operative desfaşurate, circuite , fluxuri tehnologice, activităţi specifice; mijloace şi tehnici de promovare a ofertei de produse şi servicii.

Tehnicile de promovare sunt numeroase. Dintre acestea exemplificam distribuirea unor obiecte de folosinta individuala; oferirea unor mese gratuite pentru clientii fideli, respectiv cei care in mod constant servesc masa in unitatea respectiva; oferirea unor servicii la preturi mai reduse in zilele in care restaurantul nu are un grad de incadrare suficient; oferirea promotionala, gratuit a noilor produse introduse in oferta unitatilor respective.

Partea a doua cuprinde un studiu de caz în care analizez oferta de produse şi servicii a restaurantului „Dana” din Botoşani.

1.1. Clasificarea şi caracterizarea restaurantului clasic

Activitatea restaurantelor o constituie întreaga producţie şi distribuţie de mâncare şi băuturi, respectiv, după caz, pregătirea cu mărfuri, consumul produselor pe loc sau în afara unităţilor, cât şi crearea unei ambianţe favorabile destinderii şi recreerii clienţilor.

Unităţile de alimentaţie se pot clasifica după mai multe criterii:

1. După destinaţia lor:

- cu vocaţie comercială, deschise tuturor clienţilor, care este în întregime supusă legii cererii şi ofertei. Acestea au, pe langă funcţia de nutriţie ( unităţile de alimentaţie) şi funcţii de divertisment ( dispun de orchestre, solişti vocali, program folcloric, video). În acest tip de unităţi se respectă cultura şi tradiţia fiecărui popor, adaptate la tendinţele şi evoluţiile înregistrate pe plan internaţional. Aici se afirmă şi se pun în valoare obiceiurile fiecărui popor, arta culinară, ordinea servirii preparatelor şi asocierea cu băuturi, decorul şi vesela pentru masă.

- cu vocaţie socială( restaurante pentru colecitivităţi), care este rezervată diferitelor categorii de persoane care aparţin unei întreprinderi, unei instituţii private sau publice( spitale, şcoli cu internat) şi oferă clienţilor diferite facilitaţi financiare.

2. După locul amplasării lor:

- integrate într-un complex hotelier;

- independente;

3. După sortimentul de preparate şi băuturi comercializate şi servicii oferite:

- unităţi de alimentaţie cu funcţie recreativă: restaurantele clasice, restaurente cu specific( naţional, local, cramă), restaurante specializate, restaurante cu program artistic;

- unităţi de alimentaţie destinate cu prioritate desfacerii preparatelor culinare

( pensiune, dietetic, lacto-vegetarian, rotiserie, express, unitaţi tip fast-food)

- unităţi care desfac cu preponderenţă băuturi( baruri, cafenele);

- unităţi de cofetărie-patiserie( cofetării, patiserii, ceainării);

4. După nivelul de confort :

- de lux 4-5 stele;

- de nivelul mediu 2-3 stele;

- de categorie modestă: o stea.

5. Dupa capacitatea unităţii:

- cu capacitate mică;

- cu capacitate medie;

- cu capacitate mare.

Unitatile de alimentatie se clasifica dupa destinatia lor acestea fiind cu vocatie comerciala si sociala, dupa locul amplasarii, dupa sortimentul de preparate si bauturi comercilalizate si servicii oferite, dupa nivelul de confort si dupa capacitatea unitatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Restaurantului Clasic in Romania.doc