Analiza Activității Primăriei Sectorului 2

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 12 fișiere: doc
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 15835
Mărime: 336.31KB (arhivat)
Publicat de: Amedeu Cornea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Profiroiu Alina
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE MANAGEMENT – ADMINISTRATIE PUBLICA

Extras din proiect

Prezentarea Primariei Sectorului 2 al Municipiul Bucuresti

Administratia publica are ca scop realizarea unor interese generale ale statului sau ale unei colectivitati distincte, recunoscuta ca atare de stat. Prin scopul sau administratia publica este strâns legata de puterea legiuitoare care îi circumscrie obiectul, dar si de puterea judecatoreasca, ale carei hotarâri sunt aplicate si executate adeseori în sfera administratiei publice prin activitati administrative realizate de catre autoritati ale administratiei publice.

Administratia poate fi definita ca activitate de organizare si de executare în concret a legii, cu caracter dispozitiv si prestator, care se realizeaza în principal de autoritatile administratiei publice si functionarii acestora si în subsidiar si de celelalte autoritati ale statului, precum si de institutii particulare care desfasoara activitati de interes public.

Cadrul juridic normativ de organizare si functionare a administratiei publice locale îl constituie, în principal, dispozitiile constitutionale cuprinse în Sectiunea a 2-a a Capitolului V din Titlul III (art.119-122), precum si cele ale Legii nr. 215/2001-Legea administratiei publice locale si Legii nr. 70/1991 privind alegerile locale. De subliniat este faptul ca Legile nr. 215/2001 si 70/1991, chiar daca detaliaza dispozitiile constitutionale în materie, nu le altereaza sensul si finalitatile avute în vedere de legiuitorul constituant, ele raspuzând, în ansamblul lor, principiilor si cerintele democratice ale statului de drept si armonizându-se pe deplin cu legislatia tarilor Comunitatii Europene cu administratie publica moderna.

Primaria este o institutie traditionala în administratia româna. Functia de primar este amintita înca din 31 martie 1864, când prin lege era considerat organ executiv în domeniu, alaturi de cel deliberativ – consiliul local, ambele institutii organizate în comunele rurale si urbane. Primarul avea o dubla calitate: de sef al administratiei locale si de reprezentat al Guvernului, iar rolul primarului era de a respecta legalitatea actelor consiliului.

Constitutia României nu cuprinde dispozitii speciale cu privire la autoritatile administratiei publice locale ale Municipului Bucuresti si sectoarele acestuia. O trimitere implicita ar putea fi însa desprinsa din prevederile art.120 alin.(3) potrivit carora autoritati ale administratiei publice “se pot constitui si în subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor”.

Deci, consiliile locale ale celor sase sectoare ale Municipiului Bucuresti se subordoneaza consiliului local al Municipiului Bucuresti si primarii sectoarelor Municipiului Bucuresti se subordoneaza primarului general al Municipiului Bucuresti.

Legea administratiei publice locale – 215/2001 cuprinde un capitol distinct referitor la Municipiul Bucuresti. Astfel, în lege se precizeaza ca subdiviziunile administrativ-teritoriale ale Municipiului Bucuresti se numesc sectoare si ca “administratia publica a Municipiului Bucuresti se realizeaza de catre consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti, ca autoritati deliberative, precum si de catre primarii sectoarelor, ca autoritati executive, alese în conditiile Legii privind alegerile locale”. Unele dispozitii speciale sunt cuprinse si în Legea nr. 70/1991 care privesc alegerea autoritatilor administratiei publice la nivelul Municipiului Bucuresti si sectoarelor acestuia.

Primaria Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti este institutie publica, cu activitate permanenta care duce la îndeplinirea efectiva a hotarârilor Consiliului Local al Sectorului 2 si solutioneaza problemele locale atribuite prin lege.

Sediul Primariei Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti este în Strada Olari nr. 9-11.

Primarul, viceprimarul, secretarul împreuna cu serviciile si birourile din subordinea ierarhica constituie Primaria Sectorului 2.

Primarul conduce serviciile si birourile aparatului propriu al Primariei Sectorului 2 în problemele activitatii curente emitând dispozitii care devin executorii dupa ce sunt aduse la cunostinta factorilor desemnati în aplicarea lor. Prin delegare de competenta primarul poate trece exercitarea unora din atributiile sale viceprimarului si secretarului sau altor functionari din serviciul Primariei.

Viceprimarul îl înlocuieste pe primar în lipsa acestuia si coordoneaza, îndruma si controleaza prin delegare de competenta unele compartimente ale Primariei si servicii publice aflate sub autoritatea Consiliului Local al Sectorului 2.

Secretarul îndeplineste atributiile prevazute în art.68 din Legea 215/2001, privind administratia publica locala, si coordoneaza serviciul public specializat pentru protectia copilului. Prin delegare de competenta coordoneaza, îndruma si controleaza unele compartimente ale Primariei.

Sefii serviciilor si birourilor raspund în fata primarului de modul de rezolvare a sarcinilor ce le revin si elaboreaza permanent în vederea îndeplinirii în termen legal a lucrarilor ce intra în competenta lor. Totodata au obligatia de a stabili sarcini de serviciu pentru personalul din subordine în vederea desfasurarii în bune conditii a activitatii si de a lua masuri corespunzatoare pentru îmbunatatirea acestei activitati.

Asa cum am mentionat mai sus, Primaria Sectorului 2 îsi desfasoara activitatea având ca baza legislativa principala Constitutia, Legea nr.215/2001, privind administratia locala, Legea nr.70/1991, privind alegerile locale si alte reglementari legislative pe care le voi aminti atunci când voi prezenta tipurile de relatii ale Primariei cu alte institutii din cadrul sistemului sau cu statul român.

Preview document

Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 1
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 2
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 3
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 4
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 5
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 6
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 7
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 8
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 9
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 10
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 11
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 12
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 13
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 14
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 15
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 16
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 17
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 18
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 19
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 20
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 21
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 22
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 23
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 24
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 25
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 26
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 27
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 28
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 29
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 30
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 31
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 32
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 33
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 34
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 35
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 36
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 37
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 38
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 39
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 40
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 41
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 42
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 43
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 44
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 45
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 46
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 47
Analiza Activității Primăriei Sectorului 2 - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatii Primariei Sectorului 2
    • ABORDAREA COMPARATIVA A ACTIVITATII DE.doc
    • continut proiect.doc
    • FI+A POSTULUI.doc
    • I.doc
    • II.doc
    • III.doc
    • IV.doc
    • Prima pagina.doc
    • V.doc
    • VI.doc
    • VII.doc
    • VIII.doc

Alții au mai descărcat și

Metode și tehnici moderne utilizate în administrația publică

1. Introducere Metoda ( greccescul methodos- cale, mod de expunere, urmarire intinerar ) Una din componentele managementului administratiei...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Transparența Bugetara în Cadrul Administrației Publice Locale

INTRODUCERE Au trecut mai mult de 17 ani de când administraţia publică din România, sub imperiul noilor transformări social - politice a înţeles...

Analiza și Reproiectarea Sistemului Organizatoric al Primăriei Sectorului 2

CAPITOLUL 1 NECESITATILE ANALIZEI SI REPROIECTARII SISTEMULUI ORGANIZATORIC ÎN GENERAL SI PENTRU PRIMARIA SECTORULUI 2 ÎN PARTICULAR 1.1...

Proiect practică Primăria Sectorului 6

1.Prezentarea institutiei publice in care se desfasoara practica 1.1. Denumirea institutiei : Primaria sectorului 6 ; Profil : Administrativ ;...

Activități specifice domeniului resurse umane în instituțiile publice

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE Activitati specifice domeniului resurselor umane in institutiile publice Rezultatele activitatii desfasurate intr-o...

Studiu de oportunitate privind dezvoltarea turistică și agroturistică a zonei Sibiu

CAPITOLUL I. Cadrul natural 1. Asezare geografica si limite Sibiu (în germană Hermannstadt, în maghiară Nagyszeben, în latină Cibinium) este...

Proiect de practică în Primăria Sectorului 3

PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE Prezentarea institutiei,profil,obiect de activitate Baza legala de infiintare Legislatia pe baza careia se...

Proiect practică - Primăria Sectorului 3

I- PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE IN CARE SE DESFASOARA PRACTICA 1.1 DENUMIREA INSTITUTIEI, PROFIL, OBIECT DE ACTIVITATE PROFESIONALA Stagiul de...

Istoricul Stării Civile în România

CAPITOLUL I PREZENTARE GENERALA 1.1 PREZENTAREA INSTITUTIEI Sectorul 2 este situat în partea de nord-est a Bucurestilor, cu prelungiri în zona...

Ai nevoie de altceva?