Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5654
Mărime: 718.39KB (arhivat)
Publicat de: Marian Mircea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Moise Daniel
Academia de Studii Economice Facultatea de Comert

Extras din proiect

Cafea este o bautura de culoare neagra ce contine cofeina care se obtine din boabe de cafea prajite si macinate continand vitamina PP (acid nicotinic sau niacina).Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae cu doua varietati mai importante Coffea arabica si Coffea canephora, prima avand boabe de calitate superioara. Calitatea cafelei e influentata si de locul de cultivare, depozitare si prajire a boabelor de cafea.

Cafeaua a fost descoperita pentru prima data in Estul Africii, intr-o zona a Etiopiei, cunoscuta sub numele de Kaffa O legenda populara vorbeste despre un pastor de capre pe nume Kaldi, care a observat un comportament destul de agitat al caprelor, dupa ce acestea consumasera fructele unui arbust. Curios de acest fenomen, Kaldi a incercat sa consume el insusi acele fructe si a constatat ca ii confera o senzatie de revigorare. Auzind despre aceasta planta extraordinara, calugarii au uscat fructele, astfel incat sa le poata transporta la manastirile mai indepartate. Ulterior au reconstituit fructele cu apa, le-au consumat si au baut lichidul, care ii stimula si ii tinea treji pentru rugaciune.

Cafeaua in Europa Comerciantii venetieni au adus cafeaua in Europa in 1615. La inceput, cafeaua se vindea de catre comerciantii de limonada si se credea ca are calitati medicinale. Primul magazin de cafea din Europa a fost deschis la Venetia in 1683, iar celebrul Caffe Florian din Piazza San Marco a fost deschis in 1720. Odata ajunsa in Europa, aceasta noua bautura a fost puternic criticata de biserica catolica, iar multi considerau ca papa ar trebui sa o interzica, deoarece o numeau bautura diavolului. Spre surprinderea lor, papa a binecuvantat cafeaua declarand-o bautura crestineasca.

Cafeaua in America In anii 1700, cafeaua si-a croit drumul pana in Americi datorita unui capitan francez de infanterie care a dus cu sine o mica planta in lunga sa calatorie peste Atlantic. Astazi, peste 400 de miliarde de cani de cafea sunt consumate in fiecare an, cafeaua fiind cea mai populara bautura din lume. Este interesant ca, desi cafeaua este originara din Africa, cultivarea arborelui in aceasta parte a lumii este relativ recenta. De fapt, plantatorii britanici au fost cei care au reintrodus cresterea cafelei in Africa, chiar dupa Primul Razboi Mondial, infiintand plantatii in zone care ofereau un climat si un sol propice infloririi arborelui.

Asemanarile fonetice dintre cuvantul "cafea" si echivalentii sai europeni ( in italiana "caffe", in franceza "caffé" si "kaffee" in germana, de exemplu), i-au determinat pe oameni sa creada ca numele provine din "Kaffa", provincia etiopiana de unde cafeaua isi trage obarsia. Dar o alta ipoteza a sugerat ca acest cuvant povine din arabescul "quahwek", care inseamna "stimulant".

Efecte positive.Dupa o perioada de zece ani de cercetari in Japonia, din 100 000 de persoane care au consumat cafea, 214 s-au imbolnavit si au murit de cancer renal, in comparatie cu neconsumatorii de cafea, dintre care au murit de cancer 514 persoane. De aici s-a tras concluzia ca substantele antioxidante din cafea protejeaza celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. In comparatie cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect. Rezultate asemanatoare s-au obtinut in Ottawa la cei cu tendenta de cancer la san. Un alt studiu National Health and Nutrition Examination Survey publicat in anul 2005 arata ca la cei care consuma cel putin doua cani de ceai sau cafea zilnic se reduce incidenta bolillor cronice de ficat, care sunt frecvente la alcoolici sau persoane supraponderale. Prin efectul cofeinei incidenta bolii se reduce. Se presupune un efect pozitiv si in boala Parkinson sau Alzheimer.

Analiza comunicarii de marketing pentru marcile Jacobs si Doncafe

Demersurile comunicationale ale marcii Jacobs in perioada 2007-2008

1. Emitatorul: compania care detine in portofoliu Jacobs

Kraft Foods Romania este o filiala a Kraft Foods - una dintre principalele companii de produse alimentare din lume, cu venituri anuale de peste 34 miliarde USD. Este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala de cafea, disputandu-si primul loc cu Strauss Romania, care are in portofoliu brandul Elite. Kraft Foods este o companie americana din industria alimentara, care a fost cumparata in 1988 pentru 12,9 miliarde $ de Philip Morris Company (astazi Altria Group). Kraft a devenit o companie complet independenta pe data de 30 martie 2007 (a fost separata de Altria Group), fiind cotata la indicii bursieri Standard and Poor’s 100 si 500. Compania este, de asemenea, listata pe Dow Jones Sustainability Index si Ethibel Sustainability Index.

Kraft Foods Romania este producator si distribuitor al marcilor de cafea Jacobs si Nova Brasilia si una din companiile de top de pe piata produselor zaharoase. Portofoliul Kraft Foods cuprinde alaturi de Jacobs, marci de cafea precum Carte Noire, Gevalia, Jacques Vabre, Maxwell House.

Kraft Foods comercializeaza, in peste 150 de tari, marci de renume international, cum ar fi branza Kraft, Cafeaua Jacobs si Maxwell House, biscuitii Nabisco, crema de branza Philadelphia, preparatele de carne Oscar Mayer, cerealele Post si ciocolata Milka.

Kraf Foods detine brandul Jakobs sub a carui "umbrela" se afla: Kronung (macinata si solubila), 3 in 1, Ice Coffee, Capuccino Original si Vanilla, Capuccino Milka Specials si Aroma. Jacobs este una dintre marcile de un miliard de dolari ale companiei Kraft, cu origini ce dateaza din 1895 in Germania. Cafeaua Jacobs este vanduta acum in intreaga Europa si in Orientul Mijlociu, fiind lider de piata in Austria, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Ucraina. Disponibila sub forma de cafea prajita si macinata, cafea boabe, solubila si specialitati, Jacobs continua sa stabileasca standardele de calitate in cadrul industriei.

Preview document

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 1
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 2
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 3
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 4
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 5
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 6
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 7
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 8
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 9
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 10
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 11
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 12
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 13
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 14
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 15
Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru Jacobs și DonCafe - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Comunicarii de Marketing pentru Jacobs si Doncafe.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile de Cafea Doncafe și Jacobs

I. Elemente definitorii ale pieţei cafelei 1.Caracterizarea generală : 1.1. Capacitatea pieţei : Dacă studiem piaţa cafelei din România observăm...

Analiza comparativă a comunicării de marketing pentru mărcile Jacobs și Doncafe

I. Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Jacobs şi Doncafe A. Demersurile comunicationale ale marcii Jacobs Un simbol al calitatii pe...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Jacobs și Doncafe

I. Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Jacobs şi Doncafe 1. Demersurile comunicaţionale ale mărcii Jacobs în perioada 2007 – 2008...

Ai nevoie de altceva?