Analiza comparativa a laptopurilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza comparativa a laptopurilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Introducere
2. Istoria laptopurilor
3. Prezentarea produselor
4. Nomenclatorul general de proprietati
5. Extragerea nomenclatorului optim de caracteristici de calitate
6. Conversia exprimarii atributive in exprimare numerica
7. Calculul indicilor de calitate
8. Stabilirea importantei fiecarei caracteristici de calitate
9. Calculul indicatorului complex al calitatii
10.Calculul raportului calitate-pret
11.Interpretarea rezultatelor
12.Concluzii
13.Bibliografie

Extras din document

Introducere

Piaţa laptopurilor a cunoscut o amplă dezvoltare ȋn ultimii ani. Dacă nu demult, un laptop era privit ca un bun de lux , pe care nu oricine ȋl putea achiziţiona , astăzi oricine ȋşi poate permite unul.Datorită concurenţei existente pe piaţă , producătorii caută să-şi ȋmbunătăţească ȋn permanenţă oferta şi să confere noi facilităţi produselor. Cumpărătorul poate astfel să-şi aleagă laptopul dorit dintr-o gamă largă de oferte , ȋn funcţie de preferinţele şi de veniturile sale.

Tocmai de aceea, lucrarea se doreşte a fi un bun ghid pentru orice potenţial cumparator. Ne-am propuns să facem o analiză comparativă asupra laptopurilor .

Marile deficiente pot fi ascunse in spatele unor mici inovaţii (dotari) , iar la o primă vedere chiar şi un bun cunoscător se poate ȋnşela . Pentru că orice consumator doreşte să primească un produs de calitate ridicată la un nivel cât mai scăzut al preţului , sper ca această lucrare să-i ofere informaţiile necesare atunci când se află ȋn faţa unui stand cu laptopuri.

În întreaga lume sunt numeroase companii care produc laptopuri . Cele mai cunoscute mărci de laptopuri de pe piaţa româneasca sunt : Apple , Lenovo , Sony Vaio , Asus , Acer , Hp s.a.

Istoria laptopurilor

Primul mare succes comercial din perioada de început a laptopurilor l-a constituit Kyocera Kyotronic 85, vândut la început numai în Japonia. Din portofoliul software al lui Kyocera Kyotronic 85 făceau parte un interpretator BASIC şi un editor de text (furnizate de tânăra pe atunci companie Microsoft), despre care legenda spune că însuşi Bill Gates ar fi pus umărul la scrierea codului.

Spre sfârşitul anilor '80 laptopurile erau deja populare în rândul clienţilor de business. Marea problemă la acea vreme era că prin reducerea inevitabilă a dimensiunilor, se limita şi funcţionalitatea produselor. Acesta a fost şi cazul modelului NEC UltraLite care cântărea numai 2 Kg dar stoca informaţiile pe dischetă. În1989 şi-au făcut apariţia modelele din seria Compaq LTE, primele laptopuri care includeau harddisk.

1989 a fost şi anul în care Apple a intrat în scenă. Macintosh Portable a fost apreciat la acea vreme pentru calitatea ecranului şi durata de viaţă a bateriei, însă a dezamăgit prin vânzările reduse pe care le-a realizat. Apple s-a revanşat doi ani mai târziu când a lansat seria PowerBook. Laptopurile din această serie au avut marele merit de a introduce o serie de elemente ce aveau să constituie standardul domeniului: trackball-ul, touchpad-ul, designul tastaturii şi locul liber pentru odihna palmelor, placa de reţea.

Un an important în dezvoltarea laptopurilor a fost 1995, când Microsoft a lansat sistemul de operareWindows 95. Acesta era primul sistem de operare care includea funcţii de power management. Până atunci fiecare producător avea propriul standard de optimizare a duratei de viaţă a bateriei. Windows 95 a avut meritul de a crea un standard comun, însă producătorii s-au plâns că, în acest fel, nu mai pot inova şi dezvolta noi tehnologii care să îmbunătăţească viaţa bateriei. Tot Windows 95 este răspunzător de trecerea laptopurilor pe procesoare Intel Pentium şi adoptarea unităţilor optice.

Anii '90 au însemnat creşterea popularităţii laptopurilor şi totodată scăderea treptată a preţurilor. Ultimul deceniu al celui de-al doilea mileniu a adus o serie de tehnologii ca senzorii de citire a amprentelor, îmbunătăţirea funcţiilor de conectivitate şi stocare a datelor, calitatea superioară a ecranelor pe cristale lichide, baterii cu durată de viaţă mai mare şi procesoare economice.

Nu greşim dacă spunem că ultimii ani vor fi reprezentativi pentru istoria laptopurilor. Nu putem vorbi de o revoluţie, dar pot fi menţionate anumite dotări care au schimbat perspectiva asupra portabilelor. Dacă adăugăm la aceasta faptul că vânzările de portabile au depăşit vânzările de sisteme desktop la nivel global, avem într-adevăr de-a face cu un moment important în istoria laptopurilor.

Controversatul MacBook Air poate fi considerat un punct de referinţă pentru calculatoarele portabile. Mulţi poate îşi vor aminti de el ca fiind „laptopul care a încăput într-un plic”. Foarte subţire şi uşor, ultraportabilul de la Apple include câteva tehnologii de ultimă generaţie, cum ar fi ecranul iluminat cu LED-uri şi harddisk-ul SSD.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza comparativa a laptopurilor.docx

Bibliografie

http://www.emag.ro/laptop-dell-inspiron-3537-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-4500u-1-80ghz-haswell-8gb-1tb-amd-radeon-hd-8850m-2gb-ubuntu-edition-version-12-04-black-dl-272280512/pd/DYCPJBBBM/
http://www.emag.ro/laptop-lenovo-ideapad-g500-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3632qm-2-20ghz-ivy-bridge-6gb-1tb-amd-radeon-hd-8570-2gb-freedos-black-59-402134/pd/D2L6JBBBM/
http://www.emag.ro/laptop-acer-aspire-v5-573g-54208g50akk-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-4200u-1-60ghz-haswell-8gb-500gb-nvidia-geforce-gt-720-2gb-linux-black-nx-mcgex-002/pd/DVKRXBBBM/
http://www.emag.ro/laptop-sony-vaio-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i3-3217u-1-80ghz-ivy-bridge-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-740m-1gb-microsoft-windows-8-white-svf1521g6ew-ee9/pd/DBL3JBBBM/
http://www.emag.ro/laptop-apple-macbook-pro-15-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-2-0ghz-retina-display-8gb-ssd-256gb-intel-174-iris-graphics-me293ro-a/pd/D8RPJBBBM/
http://www.emag.ro/laptop-hp-pavilion-15-n000sq-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i3-3217u-1-80ghz-ivy-bridge-6gb-750gb-amd-radeon-hd-8670m-1gb-freedos-black-f1y64ea/pd/D759JBBBM/
http://www.go4it.ro/laptopuri/dosare-3998600/evolutia-gadgeturilor-2461126/istoria-laptopurilor-956274/

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Comert