Analiza Comparativa a Managerului, Liderului si Intreprinzatorului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Managerului, Liderului si Intreprinzatorului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Țîmbaliuc Natalia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

INTRODUCERE.2
CAPITOLUL I: ASPECTELE PARTICULARE ALE MANAGERULUI, LEADERULUI SI INTREPRINZATORULUI.4
1.1. Spiritul antreprenorial și imaginea unui întreprinzător de succes.5
1.2. Un manager de succes – calități și aptitudini.8
1.2.1.Statutul și rolul managerului
1.2.2. Trăsăturile cadrelor de conducere
1.2.3. Personalitatea și temperamentul
1.3. Leadershipul și leaderii.12
CAPITOLUL II: ANALIZA CALITATILOR SI APTITUDINILOR PRESEDINTELUI SENATULUI STUDENTESC AL ASEM.16
2.1. Despre organizatie.16
2.2. Interviu cu presedintele organizatiei.17
CONCLUZII.22
BIBLIOGRAFIE.23

Extras din document

INTRODUCERE

Resursele umane ocupă un loc central pentru dezvoltarea unităţilor economice, dar puţini îşi dau seama că acestea se fac eficiente datorită "mîinilor" indrumătoare care nu se lasă văzute. Problema conducerii eficiente este, din păcate, simţita în Republica Moldova, mai ales acum in condiţiile tranziţiei la economie de piaţă. De ce unele companii se bucură de un mare succes iar altele nu rezistă şi dau faliment? Cu siguranţă nu este vorba de noroc. Marea deosebire dintre ele este sistemul de management al acestora.

De la binele început al existenţei omului, orice comunitate umană, conştient sau inconştient, depunea eforturi uriaşe cu scopul de a progresa, de a-şi consolida baza materială, adică economia, oricât de primitivă n-ar fi fost ea, deoarece realizau că anume o economie dezvoltată avea puterea de a le satisface necesităţile biologice şi, ulterior, spirituale. Alimentîndu-se din aceste eforturi, economia progresa cu paşi uriaşi ajungîndu-se la un moment în care problema tehnologiei producţiei înceta să mai fie dominantă in economie.

Problema de bază devine cea a gestiunii producţiei şi a economiei în general. Anume această evoluţie a şi creat premisele apariţiei managementului ca mod şi artă de conducere şi, ulterior, ca ştiinţă teoretică şi aplicativă.

Ce înseamna a fi un bun conducător? Să fie oare studiile superioare in domeniu, experienţa, sau nişte calităţi înnascute? Sau, de ce nu, o combinaţie a acestora? Şi, în genere, în ce constă această conducere bună? Manipularea cu personalul, atingerea obiectivelor organizației în timp cât mai scurt şi cu resurse cât mai puţine?

Nenumărate întrebări şi , deocamdată, numărate răspunsuri.

“Nu îi daţi cuiva o responsabilitate pentru un lucru, decât dacă îi veţi da şi puterea de a se ocupa de respectiva îndatorire.” – Samantha Wood – Director Corporate Communications, Hilton International

Mulţi angajaţi se pot numi MANAGERI în organizaţie, însa puţini dintre ei sunt recunoscuţi ca fiind şi buni LEADERI. Pot fi persoane capabile fondatori ai organizaţiilor – antreprenori de succes, însa un numar mic reuşesc să fie şi manageri buni in acelaşi timp.

Manager, leader, întreprinzator. noţiuni cunoscute şi des întîlnite însa mulţi dintre noi fie le confunda, fie le deosebesc însa nu ştiu care ar fi diferenţele. Elementele-pivot care formează aceste trei personalităţi sunt arta de a conduce, curajul, talentul unui leader, caracterul unui LEU. şi aici nu ma refer la zodie. Pâna la urmă, cine este un manager? Un om modern care dispune de toate capacităţile necesare nu numai pentru a conduce o afacere facînd-o sa prospere din punct de vedere economic, dar care are si talentul de a se împrieteni cu personalul pina la o anumita limita, desigur, care este capabil să aduca un renume afacerii pe care o conduce.

În această lucrare imi propun sa fac o distincţie dintre aceste profesii si sa reliefez asemanarile si deosebirile dintre ele, intrucat meseria de conducator este si va fi mereu actuala printre randurile tinerilor absolventi. In continuare voi enumera siruri de calitati si aptitudini care ar trebui sa le posede un bun conducator, responsabilitatile care si le asuma si, desigur, gradul de risc – in caz de esec.

Lucrarea de practica este divizata in doua capitole dintre care I capitol prezinta partea analitica, o generalizare a profesiei de conducator, descrierea detaliata a fiecarui tipaj si analiza comparativa a acestora. Al II capitol, partea practicareprezinta descrierea detaliata a Organizatiei Nonprofit “Senatul Studentesc al ASEM” si reliefeaza calitatile specifice presedintelui, leaderului de opinie si, totodata, a managerului acestei organizatii, principiile dupa care se conduce, reusitele acestuia, toate extrase pe baza unui interviu cu dumnealui.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Managerului, Liderului si Intreprinzatorului.docx

Bibliografie

Management, Ioan Trenca, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 2009.
Bazele antreprenoriatului: initierea unei afaceri, Angela Solcan, Universitatea Tehnica a Moldovei, Chisinau, 2010.
SITEOGRAFIE
http://senatulstudentescasem.webs.com/
http://www.referat.ro/referate/Analiza_comparativa_a_manageruluileaderului_si_intreprinzatorului_0b24d.html
http://ru.scribd.com/doc/143741961/22763776-Www-Referat-Ro-Analiza-Comparativa-a-Managerului-Leaderului-Si-Intreprinzatorului0b24d
http://ebooks.unibuc.ro/StiinteADM/secretariat/12-5.htm

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA FACULTATEA DE BUSINESS ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR CATEDRA MAGAGEMENT