Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile

Imagine preview
(7/10 din 9 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Oancea Sorin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Introducere

2. Prezentarea Produsului si a Grupei de Produse
2.1. Prezentarea Firmelor
2.2. Prezentarea Produselor Alese
2.2.1 Criterii de Selectie
2.2.2 Descriere Performante Utilizate
2.3.Alegerea produsului etalon

3. Prezentarea Caracteristicilor Generale ale Produsului

4. Prezentarea Caracteristicilor de Calitate Utilizate

5. Metode de Analiza Comparativa
5.1. Metoda Clasica
5.2. Calculul indicatorului sintetic al calitatii si calculul indicatorului sintetic al calitatii si eficientei economice

6. Concluzii

7. Bibliografie

Extras din document

2.2. Prezentarea Produselor Alese

2.2.1. Criterii de Selectie

Criteriile de selectie in functie de care au dost alese cele 5 produse ale firmelor: “NOKIA” , “PHILIPS”, “SIEMENS”, “SONY–ERICSSON”, “SAMSUNG” sunt :

- Tipul de retea (Tri-Band<GSM 900/1800/1900>)

- Display-ul (TFT)

- Timpul de vorbire efectiv

- Tipul antenei (interna/externa)

- Tipul bateriei (Li-Ion)

2.2.2 Descriere Performante Utilizate

In ultima vreme, asistam la o adevarata nebunie in domeniul telefoniei mobile. Harduri din ce in ce mai mari, de 3 sau 4 GB, streaming TV, Push-to-Talk, Internet mobil la viteze ametitoare, musica si jocuri java, sunete polifonice, si multe altele asteapta sa fie devorate sau descoperite de impatimitii mobilelor.

Pentru a nu uita de unde a plecat si unde a ajuns telefonul mobil, ar fi interesant sa vedem care era oferta stramosului mobilelor de azi.

Compania finlandeza Nokia uimeste comunitatea internationala a telecomunicatiilor prin lansarea primului telefon mobil din lume, modelul

Nokia 1011. Cam asta asteptau pasionatii de telefoane mobile, cei care in ultimii ani si-au dotat masinile cu gadget-uri pentru a vorbi pe drum. Acum o vor putea face chiar si mergand pe trotuar, in restaurant sau in foaierul teatrului, folosind banda de frecventa de 900 MHz, in prima retea GSM ( Global System for Mobile Comunication) din lume, operabile deja in Norvegia.

Ce ne frapeaza la acest telefon sunt dimensiunile incredibile ale mobilului: 195 mm inaltime, 60 latime si 45 adancime. In aceste limite se incadreaza tehnologia viitorului, care parea accesibila pana acum exclusiv protagonistilor filmelor SF. Greutatea mobilului de 495 grame, este nesemnificativa, in lumina lucruruilor de senzatie pe care le ofera aparatul.

Intrarea unui apel este este semnalata de 1011 printr-un sunet placut, care poate fi reglat in cinci trepte de volum, in functie de pragul auditiv al posesorului.

Telefonul ofera serviciu SMS, prin care utilizatorul poate trimite unui telefon compatibil mesaje de 160 de caractere.

Bateria Ni-Camdium de 900 mAH a lui Nokia 1011 promite o ora intreaga de discutii cu prietenii, fara ca telefonul sa aiba nevoie de current. Daca il lasi in pace, fara sa efectuezi apeluri sua sa umbli prin meniu, telefonul va rezista in standby timp de 12 ore.

Industria telefoanelor mobile a cunoscut o dezvoltare incredibila care a facut ca intr-un deceniu terminalele mobile sa nu mai aduca aproape deloc cu modelele originale. Oricum nu e cazul sa ne umflam in pene, pentru ca terminalul UMTS, va fi doar o biata piesa de muzeu peste, sa zicem, zece ani.

Perfornamtele pe care le ating acum telefoanele intrec, cu siguranta, toate asteptarile de la inceputurile telefoniei mobile.

Concluzia este ca mobilele sunt din ce in e mai destepte, cu fiecare model aparut. Dezvoltatorii fac eforturi considerabile si in ceea ce priveste designul carcaselor, in timp ce dotarile si caracteristicile sunt constant imbunatatite. E greu de spus cum va arata telefonul mobil peste alti zece ani.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile.doc

Alte informatii

Proiect de sustinut in primul semestru al anului 1 de facultate la Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir”, Facultatea De Management Turistic si Comercial