Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile Fata de Celelalte Telefoane Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Complex al Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile Fata de Celelalte Telefoane Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Complex al Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Chivu George Eugen

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

CAPITOLUL I

Introducere teoretica privind importanta utilizarii indicatorului complex al calitatii

Avantajele indicatorului sintetic al calitatii se concretizeaza in:

- Are sfera larga de utilizare in analizele comparative a mai multor produse sau servicii apartinand aceleiasi grupe sau subgrupe de marfuri avand ca referential un produs considerat etalon.

- Indicatorul i-a in calcul caracteristicile de calitate ponderate dupa importanta lor,folosind in acest scop metoda expertizei sau metoda matriceala in scopul cresterii obiectivitatii in acordarea punctajelor.

- Permite compararea produselor ale caror caracteristici sunt exprimate numeric sau notional(caracteristicile psihosenzoriale se convertesc in note sau puncte);

- Grupeaza caracteristicile in doua categorii in functie de sensul in care influenteaza calitatea(direct proportional si/sau invers proportional cu calitatea);

- Indicatorul i-a in calcul si marimea costului sau a pretului de vanzare ceea ce permite ierarhizarea produselor dupa raportul calitate-pret;

- Sintetizeaza valorile tuturor caracteristicilor luate in analiza intr-o valoare unica premitand astfel o mai buna ordonare decat in cazul metodei clasice;

- Permite utilizarea unor programe de calcul in scopul constituirii unei baze de date privind calitatea si pretul produselor concurente ceea ce determina o reducere a timpului de analiza si o crestere a gradului de precizie in ierarhizarea produselor dupa raportul calitate-pret.

Capitolul II

Actualmente, telefoanele mobile pun la dispozitie o arie vasta de functii, fiind adaugate permanent functii noi. In functie de modelul celularului, se pot:

- Stoca informatii despre persoanele cu care aveti contact;

- Intocmi liste cu sarcini sau cu ceea ce aveti de facut ;

- Inregistra intalnirile si seta reminder-ul;

- Folosi calculatorul incorporat pentru calcule matematice simple;

- Trimite sau primi e-mail-uri;

- Obtine informatii (stiri, divertisment, cotatiile bursei) de pe Internet;

- Juca jocuri simple;

- Integra alte aparate, cum ar fi PDA-uri, MP3 playere si receptori GPS.

Un lucru interesant referitor la telefonul mobil il reprezinta faptul ca acesta este chiar un radio, un radio sofisticat Telefonia mobila a fost introdusa in 1993 de Telefonica (cu serviciul Telemobil), operator NMT 450. În prima jumatate a anului 2002, au aparut de aproximativ zece ori mai multi abonati la telefonia mobila fata de cea fixa; astfel numarul de abonati a devenit 2,337,000 pentru Mobifon (Connex), 1,840,000 pentru Orange, 292,500 pentru Cosmorom si 27,300 pentru Telemobil (Zapp). Cu un total de 4,496,800 abonati telefonia mobila a depasit numarul de abonati la niliile fixe ale Romtelecom.

2.1Prezentarea firmelor produselor

NOKIA

Istoria Nokia începe cu fabrica de hârtie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile râului Nokianvirta. Între 1865 şi 1967, compania creşte şi devine o mare putere industrială. Intrarea în domeniul electronicelor se va face însă într-o fază ulterioară - întâi are loc fuziunea cu un producător de cabluri şi cu un producător de cauciuc, fuziune prin intermediul căreia se creează Nokia Corporation...

1865: Apariţia Nokia

Fredrik Idestam înfiinţează o fabrică de hârtie lângă cascada Tammerkoski din sud-vestul Finlandei - aici începe istoria Nokia.

1898: Se creează Uzinele Finlandeze de Cauciuc

Arvid Wickström înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cauciuc - aceasta avea să devină ulterior divizia producătoare de cauciuc din cadrul Nokia.

1912: Se creează Uzinele Finlandeze de Cabluri

Eduard Polón înfiinţează compania Uzinele Finlandeze de Cabluri - pe baza acesteia se va crea ulterior divizia de cabluri şi electronice a Nokia.

1960: Primul departament de electronice

Uzinele Finlandeze de Cabluri îşi înfiinţează primul departament de electronice, care desfăşoară activităţi de comercializare şi exploatare computere.

1962: Primul dispozitiv electronic producţie proprie

Departamentul de electronice al Uzinelor Finlandeze de Cabluri finalizează primul dispozitiv electronic producţie proprie - un analizor de semnal pentru centralele de energie nucleară.

1967: Fuziunea

Are loc fuziunea oficială dintre Nokia Ab, Uzinele Finlandeze de Cauciuc şi Uzinele Finlandeze de Cabluri - în urma fuziunii, se creează Nokia Corporation.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Telefoanelor Mobile Fata de Celelalte Telefoane Existente pe Piata Romaneasca cu Ajutorul Indicatorului Complex al Calitatii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA CRESTINA “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL