Analiza concurenței firmei Seytour

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3991
Mărime: 190.59KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Ianis Vereș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marginean Silvia
UNIVERSITATEA “LUCIAN BLAGA” SIBIU FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE STRATEGII ȘI POLITICI DE MANAGEMENT ȘI MARKETING ALE FIRMEI

Cuprins

  1. 1. Descrierea firmei
  2. 1.1. Seytour Travel & Events
  3. 1.2. Seytour Medical Tourism
  4. 1.3. Seytour Educational Group
  5. 2. Date despre industrie și piață
  6. 3. Identificarea sectorului de activitate
  7. 4. Definirea pieței relevante
  8. 5. Analiza concurenței conform modulului lui Porter
  9. 5.1. Jocul intrasectorial
  10. 5.2. Intrarea noilor concurenți
  11. 5.3. Puterea de negociere a clienților
  12. 5.4. Puterea de negociere a furnizorilor
  13. 5.5. Amenințarea produselor de substituție
  14. 6. Economii de scop
  15. 7. Concurența
  16. 8. Identificarea cauzelor fragmentării
  17. 9. Strategia potrivită
  18. 9.1. Specializarea pe tipuri de produse/servicii
  19. 9.2. Specializarea pe tipuri de clienți

Extras din proiect

1. Descrierea firmei

SC Seytour SRL este a o agenție de turism tour operatoare, care fost înfiinţată în anul 1990 în România. În prezent, îşi desfăşoară activitatea pe plan naţional şi internaţional, fiind membru fondator al ANAT, membru UFTAA şi IATA . S.C. Seytour S.R.L. a primit trofeul de aur “International Quality Crown Award London 2003” pentru calitate şi excelenţă în turism. De asemenea, compania a primit Certificatul de Calitate “TQM –QC 100 Total Quality Management" dat de Business Initiative Direction cu sediul în Madrid. În anul 2007 Seytour a ocupat locul I în topul firmelor din judeţul Vâlcea, iar în 2008 şi 2010 a ocupat Locul I în Top Afaceri România .

La începutul acestui an Seytour a devenit Seytour International Corporation prin deschiderea de birouri în SUA, Marea Britanie şi având birouri partenere în Elveţia, China şi Asia de Sud - Est. De asemenea, în anul 2011 Seytour a lansat prima franciză în turism medical urmând să deschidă noi birouri în franciză în vestul Romaniei.

Seytour îşi împarte activitatea pe următoarele trei departamente:

• Seytour Travel & Events

• Seytour Medical Tourism

• Seytour Educational Group

1.1. Seytour Travel & Events (STE)

Seytour Travel & Events este o companie de turism cu experienţă de peste 20 de ani, care este apreciată pentru multitudinea de contracte de parteneriat cu firme din Polonia, Turcia, Slovenia, Croaţia, Austria, Germania, Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Tunisia, Malta, etc. Aceast department oferă facilităţi cu privire la:

• Transportul persoanelor (bilete de avion atât cu diverse companii low – cost, cu numeroase companii aeriene cunoscute la nivel mondial, dar şi bilete de autocar);

• Asigurări medicale de calătorie (poliţe Economic, Standard, StandardPlus, StandardWork, Premium şi PremiumPlus);

• Pachete turistice (vacanţe pentru litoralul românesc, staţiuni balneare, munte, pachete exotice, sejururi, circuite, dar şi pachete turistice cu destinaţii precum: Egipt, Tunisia, Turcia, Grecia, Croația, Spania și Maroc).

1.2. Seytour Medical Tourism (SMT)

În anul 2009 Seytour a lansat prima companie de turism medical din România, intermediând serviciile medicale, adică realizând o punte de legătură între persoanele care caută servicii medicale în străinătate şi instituţiile medicale din diverse ţări.

Seytour Medical Turism oferă pachete all – inclusive, adică servicii medicale, dentare şi de chirurgie plastică, care includ asistenţă atât înainte, în timpul cât şi după efectuarea tratamentelor sau a operaţiilor. Pe lângă tratamente şi investigaţii, consumatorii beneficiază de consultanţă medicală, traducerea documentelor medicale în engleză şi germană, transport de la aeroport la hotel, respectiv la cliniciile specializate, tururi de oraş cu ghid autorizat şi tratamente de spa şi de relaxare. De asemenea, sunt oferite servicii pentru familile şi prietenii care însoţesc pacienţii.

Serviciile medicale fac referire la:

• Consultaţii de specialitate;

• Investigaţii în scop diagnostic;

• Operaţii chirurgicale estetice şi plastice (chirurgie facială, chirurgia sânilor, chirurgia siluetei);

• Transplanturi;

• Tratamente balneoclimaterice;

• Turism dentar;

• Servicii spa / wellness .

Seytour intermediază servicii medicale în ţări precum: România, Ungaria, Austria, Germania, Elveţia, Franţa, Belgia, Spania, Turcia, Grecia, Malta, India, SUA, Bolivia şi Mauritius. Astfel, există colaborări cu spitale, clinici şi companii medicale din toată lumea care oferă tratamente specializate cu facilităţi de ultimă oră şi cu echipe medicale de renume.

1.3. Seytour Educational Group (SEG)

Sub motto-ul ''Creating Excellence through Top Quality Education'', Seytour Educational Group a fost lansat în anul 2010 şi reuneşte instituţii de învăţământ din întreaga lume, adresându-se cu precădere liceenilor, viitorilor absolvenţi de liceu şi studenţiilor. Printre instituţiile reprezentate de SEG se regăsesc:

• Institutul HTMI

• Brooke House College

• Cambridge Education Group

• Americanos College Cipru

• London School of Business & Finance

• Study in the Business and Financial Capital of the World

• Academia de film din New York

• Queen Ethelburga’s College and Faculty- Leading College in the World

• University of California- Irvine English& Certificates for Internationals

• Universitatea de Medicina din Riga – Letonia .

2. Datele despre idustrie şi piață

Piața agenţiilor de turism a avut de suferit după şocul produs de criza din 2008, deoarece oamenii au fost predispuşi să renunţe la voiaje şi la petrecerea timpului liber din lipsă de fonduri.

Potrivit ANAT agențiile de turism din România, şi bineînţeles cele din Sibiu, au fost nevoite să suporte creşterea costurilor, fără să majoreze tarifele pachetelor oferite. Această creştere a costurilor a survenit în mare parte din reducerea pachetelor turistice achiziţionate de către turişti, dar şi de creşterea TVA a produselor şi a serviciilor cuprinse în pachete turistice.

„Agențiile de turism membre ANAT nu vor crește prețurile la pachetele pentru sezonul estival, după majorarea TVA, în condițiile în care cererea din partea turiștilor a scăzut din cauza crizei. Agențiile de turism membre ANAT vor face eforturi susținute de a proteja tarifele practicate de influența majorării TVA, pentru a se adapta puterii de cumpărare a turiștilor aflată, din păcate, într-o continuă scădere", se arată într-un comunicat al asociației. Potrivit ANAT, „în ultimele două luni vânzările pentru anumite destinații au scăzut cu circa 20-40%, față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul măsurilor de austeritate adoptate de Guvern. TVA la cazare, cu micul dejun inclus, rămâne și după 1 iulie la 9%”.

Preview document

Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 1
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 2
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 3
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 4
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 5
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 6
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 7
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 8
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 9
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 10
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 11
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 12
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 13
Analiza concurenței firmei Seytour - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Concurentei Firmei Seytour.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?