Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5669
Mărime: 44.36KB (arhivat)
Publicat de: Ursitoare D.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector Univ. Dr. Antoniu Maria-Eliza
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea din Pitesti, Pitesti

Extras din proiect

1. Analiza culturii organizationale in cadrul unei companii

Tesla Motors este denumita dupa inginerul electric si fizician Nikola Tesla. Tesla Roadster foloseste un motor electric facut din design-ul lui Tesla din 1882. Tesla Roadster este prima masina a companiei, este prima masina de volum care foloseste baterii cu celule Li-Ion si prima masina de productie care are o autonomie mai mare de 320km.Intre 2008 si 2012, Tesla a vandut mai mult de 2,250 de Roadster in 31 de tari. Tesla a oprit productia Roadster in US in August 2011. Pe 26 marti 2009 , Tesla a prezentat Model S , o masina 100% electrica sedan. In Decembrie 2012, Tesla avea un staff de aproape 3,000 de angajati. In ianuarie 2014 numarul s-a dublat.

Tesla, Inc. (fostă Tesla Motors, Inc.) cultură organizațională creează competența resurselor umane necesare pentru produse inovatoare în afacerile auto mondiale. Cultura organizațională a Tesla își împuternicește forța de muncă să caute soluții ideale care fac ca afacerea să se evidențieze în industria automobilelor și în industria de generare și stocare a energiei. Compania încurajează angajații să inoveze pentru a sprijini îmbunătățirea continuă a afacerii. De exemplu, prin cultura corporatista, Tesla mentine capacitatile de resurse umane importante in cresterea continua a pietei globale pentru automobile electrice, baterii, panouri solare si produse conexe. În acest fel, trăsăturile culturale ale corporației funcționează ca un canal pentru a spori eficacitatea strategică în îmbunătățirea afacerii. Prin cultura organizațională, managementul Tesla Inc. optimizează angajații pentru a atinge comportamente creative și inovatoare. Aceste comportamente sunt esențiale pentru menținerea inovației tehnologice care face parte din fundația companiei .

Cultura organizațională a lui Tesla creează oportunități de inovare care mențin competitivitatea afacerii cu mașini electrice. Caracteristicile acestei culturi corporative încurajează angajații companiei să genereze noi idei și soluții. În acest caz de analiză a companiei, acești factori de comportament contribuie la competitivitatea companiei Tesla Inc. cu care se confruntă firmele de producție a automobilelor, cum ar fi Compania General Motors, Toyota Motor Corporation, Honda Motor Company, Nissan Motor Company, BMW, Volkswagen .

Tesla, Inc. are o cultură organizațională inovatoare de rezolvare a problemelor. Acest tip de cultură corporativă îi motivează pe angajați să dezvolte soluții profitabile pentru problemele curente și emergente ale pieței țintă. De exemplu, compania își folosește cultura organizațională în dezvoltarea vehiculelor electrice avansate ca o soluție pentru problemele de mediu din jurul automobilelor care au motoare cu combustie internă.

Capacitatea companiei de a continua să introducă vehicule electrice avansate reflectă beneficiile culturii corporative. Tesla Inc. identifică șase caracteristici principale ale culturii sale organizaționale:

- Mișcă-te repede

- Fa imposibilul

- Inovatie constanta

- Motivul de la "Primele principii"

- Gândiți-vă ca proprietarii

- Suntem ALL-IN

Mișcă-te repede. Viteza afectează avantajul competitiv al Tesla Inc. Această caracteristică a culturii organizaționale evidențiază importanța capacității angajaților de a răspunde rapid tendințelor și schimbărilor de pe piața internațională. De exemplu, resursele umane ale corporației oferă capacitatea de a dezvolta produse de vârf care se potrivesc sau depășesc pe cele ale companiilor auto concurente. În acest fel, cultura corporatistă a Teslei facilitează rezistența afacerilor prin reacții rapide la problemele actuale și provocările din industria auto globală.

Fa imposibilul. În dezvoltarea de produse de vârf, Tesla trebuie să se asigure că cultura corporativă îi încurajează pe angajați să gândească în afara casetei. Această caracteristică culturală recunoaște importanța noilor idei și soluții, dar subliniază și avantajele luării în considerare a modalităților neconvenționale. De exemplu, managerii de resurse umane îi antrenează pe angajați să depășească limitele convenționale ale productivității și creativității în designul automobilelor, ducând la dezvoltarea de noi soluții pentru nevoile de energie și transport. Această condiție deschide noi oportunități pentru Tesla Inc. pentru a-și îmbunătăți strategia performanței în afaceri. Această condiție culturală transformă de asemenea compania într-o entitate influentă, stimulând idei radicale pe piața internațională a soluțiilor pentru automobile și energie.

Inovatie constanta. Inovația se află în centrul Tesla, Inc. Această caracteristică a culturii organizaționale se concentrează asupra naturii continue a inovației la nivelul companiei. De exemplu, compania continuă să exploreze și să dezvolte soluții care îmbunătățesc designul actual al produselor de stocare a energiei. În acest context al analizei de afaceri, inovația constantă ajută la dezvoltarea autoturismelor electrice de ultima generație și a produselor conexe. Inovarea continuă menține avantajul competitiv necesar pentru a aborda forța puternică a competiției din industrie, determinată în analiza Cinci Forțe a companiei Tesla Inc. Compania se adresează acestei nevoi printr-o cultură corporativă care recompensează inovația constantă. Managerii îi motivează pe angajați să contribuie la inovarea constantă în procesele de afaceri și în producție.

Motivul "primelor principii" CEO-ul Elon Musk promovează raționamentul din primele principii. Aceste principii se învârt în jurul identificării factorilor rădăcini pentru a înțelege și rezolva problemele din lumea reală. De exemplu, produsele de stocare a energiei de la Tesla Inc. sunt una dintre soluțiile la provocările în utilizarea energiei regenerabile și provocările în îmbunătățirea eficienței utilizării energiei. Prin cultura corporatistă a companiei, angajații folosesc primele principii în îndeplinirea funcțiilor lor. Managementul resurselor umane de la Tesla implică programe de instruire pentru orientarea angajaților către această caracteristică a culturii organizaționale .

Bibliografie

- "The Making Of Tesla: Invention, Betrayal, And The Birth Of The Roadster". businessinsider.com. Retrieved October 3, 2018.

- Lamonica, Martin (September 21, 2009). "Tesla Motors founders: Now there are five". CNET. Retrieved February 14, 2017.

- Musk, Elon (October 14, 2018). "Thanks for recognizing the great work of the Tesla team! 45,000 people now". Retrieved December 5, 2018.

- Billionaire Tesla CEO Elon Musk Buys Neighbor's Home in Bel Air For Million". Forbes. Retrieved November 1, 2013.

- Vance, Ashlee (September 13, 2012). "Elon Musk, the 21st Century Industrialist". Bloomberg BusinessWeek. Archived from the original on April 26, 2017. Retrieved June 23, 2015.

- "Elon Musk". Forbes. Retrieved May 13, 2019.

- Tobak, Steve (April 11, 2014). "Trust Your Own Focus Group of One". Entrepreneur.com. Retrieved April 21, 2014. Elon Musk, founder of PayPal, Tesla and SpaceX

- Elliott, Hannah (March 26, 2012). "At Home With Elon Musk: The (Soon-to-Be) Bachelor Billionaire". Forbes. New York City: Forbes Media. Retrieved May 30, 2015.

- https://www.tesla.com/about/executives#elon-musk

- https://www.cnbc.com/2017/07/05/2-major-ways-executives-like-elon-musk-are-trying-to-stop-you-from-quitting.html

Preview document

Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 1
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 2
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 3
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 4
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 5
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 6
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 7
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 8
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 9
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 10
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 11
Analiza culturii organizaționale și a personalității managerului general - Tesla Inc. și Elon Musk - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza culturii organizationale si a personalitatii managerului general - Tesla Inc. si Elon Musk.docx

Alții au mai descărcat și

Leadershipul în comportamentul organizațional

INTRODUCERE Leadershipul în zilele noastre este din ce în ce mai asociat cu conceptul de lucru în echipă, înțelegerea cu alte persoane, inspirație...

Managementul intercultural la SC Dacia Automobile SA

Rezumat: Tema principală a acestui proiect este diagnosticarea din punct de vedere cultural a 3 ţări, scopul fiind rezolvarea problemelor apărute...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Elon Musk - lider inovator

Introducere (Elon Musk; Sursa: en.wikipedia.org) Elon Musk este personajul din lumea antreprenorială despre care aș dori să vorbesc astăzi....

Analiza privind Personalitatea și Stilurile de Management

PERSONALITATE ŞI STIL ÎN MANAGEMENT 1. Tipuri/ clase de personalitate Atât în cadrul organizaţional, cât şi în relaţiile inter-umane curente, din...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?