Analiza dezvoltării comerțului online

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 6948
Mărime: 220.52KB (arhivat)
Publicat de: Augusta Murariu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Timco Carolina

Cuprins

  1. Introducere.3
  2. 1. Descrierea afacerii.3
  3. 2. Implementarea e-comerţului în Republica Moldova. Gradul de asigurare a condiţiilor necesare.5
  4. 2.1 Pregătirea informatică a populaţiei.6
  5. 2.2 Practicarea e-comerţului.7
  6. 2.3 Rolul deosebit al e-comerţului pentru R. Moldova.10
  7. 2.4 Existenţa site-urilor web cu posibilităţi de comandă şi procurare a bunurilor şi serviciilor online.12
  8. 3. Viziunea firmei.14
  9. 4. Strategia afacerii.15
  10. 5. Analiza pieții.16
  11. 5.1 Clienți ai pieții.16
  12. 5.2 Arhitectura unui sistem de comerț electronic.17
  13. 6. AnalizaSWOT.18
  14. Concluzii.20
  15. Bibliografie.21

Extras din proiect

Introducere

Comerţul, prin natura activităţilor desfăşurate, reprezintă unul dintre cele mai importante sectoare de activitate ale unei ţări sau a unei comunităţi de ţări, cum ar fi, de exemplu, cea a Uniunii Europene, el reprezentând, de asemenea, o componentă principală în sistemul de comensurare a nivelului şi vigorii unei economii naţionale. În acelaşi timp comerţul prin funcţiile sale, joacă un important rol social, constituind un punct de contact între cetăţeni şi comunitatea lor locală prin care circulă cele mai recente informaţii în materie de stiluri de viaţă de scheme culturale şi de activităţi comunitare. În Cartea verde a comerţului european, se specifică faptul că„ în calitate de factor major determinant al schemelor sociale şi culturale, a stilurilor de viaţă şi al amenajării teritoriului, comerţul constituie cheia de boltă a modelului socio-economic european”. Comerţul acoperă toate activităţile de distribuţie, de la cumpărarea mărfurilor de la producător şi până la livrarea acestora la consumatorul final. În această situaţie, comerţului îi revine importantul rol de a răspândi şi satisface cererea consumatorilor, rol care îndeplinit în mod corespunzător poate contribui la rentabilizarea activităţii tuturor agenţilor economici antrenaţi în circuitul economic - de la producător, până la consumator, precum şi la o promovare corespunzătoare a utilizării eficiente a resurselor şi drept consecinţă a încurajării unei dezvoltări durabile.

Tranzacţionarea online a mărfurilor şi serviciilor constituie o extensie a comerţului actual. Această extensie a comerţului tradiţional către comerţul online are un impact major asupra economiei, în ceea ce priveşte crearea de noi întreprinderi, diversificarea celor existente şi, în special, asupra potenţialului pieţei forţei de muncă şi a gradului de ocupare a acesteia în viitor.

Comerţul online nu este restricţionat de frontierele statelor dar depinde de existenţa sau inexistenţa reţelelor de computere. Comerţul online permite chiar şi celor mai mici furnizori, indiferent de provenienţa lor geografică, să fie omniprezenţi şi să facă afaceri în întreaga lume.

Comerţul online influenţează pozitiv nu numai activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii dar vine şi în sprijinul clienţilor, oferindu-le nenumărate opţiuni.

Prezenta lucrare de diplomă îşi propune să abordeze problema înfiinţării unui magazin electronic de vânzare de carte.

În structura sa, lucrarea cuprinde planul de afaceri pentru crearea magazinului online.

1. Descrierea afacerii

Se poate constata cu usurinţă cum popularitatea Internetului este într-o continuă şi exponenţială creştere, accesul uşor la informaţie într-un mod rapid devenind o necesitate a vieţii.

Odată cu începuturile Internetului un nou tip de afacere s-a profilat din ce în ce mai pronunţat pe plan internaţional: comerţul online. Au apărut nenumărate site-uri şi firme care se ocupă cu vânzările de produse prin Internet, cu organizarea de licitației online, cu furnizarea accesului contra cost la pagini cu informaţii, într-un cuvânt abordează o formă sau alta de comerţ electronic, un domeniu aflat în plină expansiune.

Avantajul comerţului online este evident: piaţa pe Internet creşte exponenţial de la un an la altul. Un site bine lucrat, cunoscut şi care oferă produse de calitate la preţuri bune va avea mai mulţi vizitatori, mai motivaţi şi mai înzestraţi financiar decât "Consignaţia" din colţul străzii.

Să-ţi creezi firma pe o piaţă concurenţială în dezvoltare, înseamnă curaj, înseamnă implicare totală într-o afacere pe care trebuie să o gestionezi, iar noi putem să învingem pentru că vom avea la dispoziţie una dintre cele mai puternice arme: INTERNETUL.

Unul din segmentele cele mai dinamice la nivel mondial este comerţul cu carte. Şi în Moldova se observă această tendinţă, identificând un număr de 45 de magazine care se ocupă cu comertul on line.

De ce online?

- realizarea unui magazin online vă scuteşte de plata multor angajaţi.La inceput administrarea magazinului poate fi facută de o singura persoana.

- magazinul online nu necesită investiţii mari după creare.

- după creare un magazin virtual vă scuteşte de plata chiriei pentru un sediu ca în cazul unui magazin clasic. La demararea afacerii sediul poate fi propriul apartament, livrarea făcându-se la domiciliul clientului.Clientul unui magazin virtual nu trebuie să se deplaseze pană la sediul dvs.

- magazinele virtuale postate online au avut o creştere de 60% a vânzărilor numai în primul semestru al anului 2008, aşa că realizarea unui magazin virtual este o afacere profitabilă dacă produsele pe care dorim să le vindem prezintă interes pentru clienţi.

- un magazin virtual online nu are nevoie neapărat de stocuri mari. Spre deosebire de un magazin clasic, unde trebuie să aveţi în mod continuu marfă în stoc, un magazin virtual vă oferă posibilitatea să eliminaţi deţinerea de stocuri mari, şi care vă pot bloca financiar. La un magazin virtual online facem comanda la furnizor numai dupa ce primim şi noi comanda de la client. În acest fel clientul primeşte produsul dorit fără a fi nevoie ca acesta să mai treacă prin sediul nostru. De exemplu – un produs comandat este preluat de la furnizor şi pleacă direct către client ( însoţit de factura emisă de noi ) fără a mai trece pe la sediul firmei.

- sunt scutite cheltuielile de manipulare, rezultând un preţ mic pentru clientul final. Un magazin virtual online oferă posibilitatea scutirii / reducerii cheltuielilor de manipulare.

- nu suntem limitaţi la o zona/regiune, vadul fiind nelimitat din toată ţara.

- administrarea siteului nu necesită prea mult timp şi poate fi şi o activitate secundară.

- este deschis non stop, deci poţi vinde 24 din 24.

- este o afacere simplă şi comodă. Doar cu o conexiune la Internet, poţi controla activităţile firmei de oriunde te-ai afla.

- poţi face bani şi din publicitate, ulterior, după ce ai ajuns la un trafic ridicat.

- procedeul cel mai eficient de a penetra pieţe noi. Internetul nu ţine cont de graniţe. Dacă vei avea versiuni în mai multe limbi ale magazinului virtual pe care îl promovezi, clienţii pot fi din toată lumea.

- uşurinţa mare în menţinerea la zi a ofertei de produse. Programele create pentru magazinele online îţi permit, fără a avea cunoştinţe speciale de administrare, să întroduci cu uşurinţă produsele tale.

- mijlocul de a realiza statistici privind vânzările, stocurile, numărul de vizitatori (cu ajutorul Google Analitycs, Trafic etc).

- cheltuielile de promovare online a unui magazin online pot fi reduse şi optimizate mai eficient comparativ cu un magazine fizic.

- un domeniu de perspective datorită creşterii continue a numărului de utilizatori internet din Moldova, a puterii de cumpărare,a gradului de încredere privind tranzacţiile online şi a utilizării cărţilor de credit.

Bibliografie

1. http://www.anrceti.md/

2. http://www.efin.ro/analiza_swot_2381/analiza_swot_exemplu.html

3. http://stinger.md/2011/01/28/probleme-ecommerce-moldova/

4. http://www.maib.md/ru/news/42940/

5. http://ro.wikipedia.org/wiki/Comer%C8%9B_electronic

6. http://www.anrceti.md/fileupload/1

Preview document

Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 1
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 2
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 3
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 4
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 5
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 6
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 7
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 8
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 9
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 10
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 11
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 12
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 13
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 14
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 15
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 16
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 17
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 18
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 19
Analiza dezvoltării comerțului online - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Dezvoltarii Comertului Online.docx
  • Analiza Dezvoltarii Comertului Online.pptx

Alții au mai descărcat și

Proiect la Managementul Afacerilor Mici și Mijlocii

1 Sumar executiv: Tema proiectului: Plan de afaceri pentru introducerea unei linii de produse proprii la S C Euroconf S A Proiectul se...

Considerații Asupra unui Sistem Informatic pentru Management în Activitatea de Turism

INTRODUCERE Lucrarea de licenţă intitulată ,,Consideraţii asupra unui sistem informatic pentru management în activitatea de turism” la disciplina...

Funcționarul Electronic

FUNCTIONARUL ELECTRONIC Solutie pentru a reduce numarul de situatii în care cetatenii trebuie sa strabata întreaga organizatie pentru o...

Plan de Afaceri

Capitolul 1. Sinteza planului de afaceri FLORART S.R.L pune pe primul plan în desfășurarea activității sale respectarea clientului ca individ....

Plan de Afacere - Beaux Amies

1. Rezumat 1.1 Misiunea firmei Firma noastră oferă clienţilor noştri servicii de o calitate superioară şi rezultate pe care pot conta la un preţ...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Plan de Afaceri la SC Dinox SRL

Cap. 1 SUMAR S.C.DINOX S.R.L. este o firmă de comerţ cu capital integral privat care are ca obiect de activitate comercializarea de obiecte...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Te-ar putea interesa și

Relația dintre logistică și funcțiunea de cercetare - dezvoltare

RELATIA DINTRE LOGISTICA SI FUNCTIUNEA DE CERCETARE -DEZVOLTARE I. CONTINUTUL SI IMPORTANTA FUNCTIUNII DE CERCETARE –DEZVOLTARE PENTRU ACTIVITATEA...

Marketing direct în comerțul electronic

1. ESENTA SI PARTICULARITATILE MARKETINGULUI DIRECT ÎN COMERTUL ELECTRONIC Conform Asociatiei de Marketing Direct, marketingul direct este un...

Prezentarea companiei SC Dante Internațional SA

Prezentarea şi analiza organizaţională a companiei : SC DANTE INTERNATIONAL SA (eMag) 1.Introducere Compania aleasă şi analizată se numeşte SC...

Analiza unui site

Alegerea site-ului de evaluare Alcătuit dintr-o echipă tânără şi ambiţioasă Nichiduţă.ro a fost lansat în 2009,reuşind să se afirme foarte repede...

Strategia Dezvoltării Rezervărilor Online

Abstract: Turismul la nivel mondial a cunoscut o schimbare majoră în ultimii 10 ani în special la nivelul lanţului de distribuţie şi al modului de...

Simulări și jocuri de management

TEMA NR. 1. MODELAREA ŞI SIMULAREA ÎN MANAGEMENT Cuprins: 1.1. Noţiuni introductive 1.2. Conceptul de model 1.3. Tipuri de modele 1.4....

Economia Serviciilor

ACQUIS-UL COMUNITAR ÎN DOMENIUL SERVICIILOR Avantajul competitiv al întreprinderilor depinde tot mai mult de concepţia, gestiunea şi integrarea cu...

Ai nevoie de altceva?