Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 3860
Mărime: 40.78KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Bodea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: GH.ILIESCU
UNIVERSITATEA ROMANO AMERICANA FACULTATEA MANAGEMENT-MARKETING

Extras din proiect

Scurt istoric

Procera este prezenta pe piata pesticidelor din Romania din anul 2001.Pana in prezent,firma a inregistrat o evolutie pozitiva,materializata prin diversificarea si largirea domeniilor de activitate.

Procera este astazi una dintre cele mai tinere,dinamice si active organizatii pe segmentul sau de piata din Romania.Valorile pe care se concentreaza dezvoltarea organizatiei se bazeaza pe inovatie,management flexibil si munca de echipa dedicate nevoilor clientilor.

Prezentarea firmei

Aceasta societate a fost constituita din initiativa unui asociat, cetatean roman. Denumirea este S.C. PROCERA AGROCHEMICALS S.R.L, este persoana juridica romana, are forma juridica de societate comerciala cu raspundere limitata si are sediul in: Loc. Fundulea, Jud.Calarasi, Str.Muncii, Nr.11.

Activitatile principale ale acestei societati sunt:

- producerea,crearea si comercializarea produselor pesticide.

- Producerea,crearea si comercializrea semintelor productie proprie.

Societatea isi desfasoara activitatea cu un numar de 57 angajati.

Evidenta contabila este condusa in conformitate cu normele legale in vigoare, inregistrarile sunt efectuate pe baza documentelor justificative, fiind respectate principiile si metodele contabilitatii.

Sunt intocmite lunar balante de verificare pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor patrimoniale.

Societatea asigura conducerea, evidenta si pastrarea tuturor registrelor obligatorii, cu respectarea modului de completare, pastrare si arhivare.

Datele prezentate in bilantul contabil anual reflecta realitatea si exactitatea cu privire la situatia patrimoniului si a contului de profit si pierderi.

Domeniul de activitate

Pe langa activitatea de producere si distributie de pesticide,vanzarea si producerea de seminte reprezinta un obiectiv important pentru Procera.Portofoliul de seminte este bazat pe licentierea materialului genetic in regim de exclusivitate.Pentru a mentine standardele de calitate a materialului semincer,aceste seminte sunt produse in special de catre Departamantul de Poductie Vegetala,in ferma proprie.

Un alt department care functioneaza in cadrul firmei Procera este acela de Cercetare si Dezvoltare,activitatea principala a acestuia consta in ameliorarea porumbului si florii-soarelui.Rezultatele obtinute pana in prezent sunt pe masura asteptarilor astfel incat primii hibrizi marca Procera urmeaza a fi lansati in maxim 2-3 ani.

Departamentul de Cercetare-Dezvoltare a luat fiinta in anul 2003.Prin accesarea an de an, a unui material genetic valoros,de la universitati de prestigiu di n U.S.A s-a reusit crearea unei baze genetice care permite extragerea liniilor din generatie noua. De-a lungul celor aproape 5 ani de activitae lucrarile de ameliorare s-au intensificat prin efectuarea in fiecare an a unei generatii suplimentare in emisfera sudica.

Lucrarile de ameliorare din cadrul departamentului nu s-au oprit numai la folosirea tehnicilor clasice.Accelerarea si eficientizarea procesului de ameliorare a porumbului s-a concretizat prin aplicarea metodei haploidiei.

La floarea-soarelui se lucreaza intens pentru crearea hibrizilor inbunatatiti genetic cu gena de rezistenta la erbicidele sulfonilureice,ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru cultivatorii de floarea-soarelui pentru ca se rezolva combaterea buruienilor problema,respective: Cirsium arvense,Xantium ssp. Si chiar Orobanche Cumana.Acest obiectiv este realizat in cadrul unui proiect de cercetare pentru care Procera a primit finantare de la bugetul statului in urma participarii la competitia de proiecte a programului “Inovare- 2007”.

Crearea unor parteneriate cu institute si universitati din domeniul public sau privat prin care sa se abordeze tehnicile modern de biotehnologie si genetic molecular,obtinerea atestarii pentru a desfasura activitatea de cercetare,atragerea tinerilor cu aptitudini pentru cercetare sunt cateva din obiectivele pe termen scurt ale Departamentului de Cercetare-Dezvoltare din cadrul firmei Procera

Biodiesel-ul reprezinta cea mai noua preocupare a noastra,Procera demarand constructia unei fabrici de biodiesel in localitatea Fundulea.Finalizarea constructiei se va finaliza in vara acestui an.

Viziune noastra este aceea de a devein parteneri cu toti agricultorii romani care au drept obiectiv performanta,iar misiunea noastra este accea de a ne concentra tot efortul,pentru furnizarea produselor de calitate la preturi competitive,care sa sustina efortul Dvs. Pentru obtinerea performantelor in domeniu.

Motto-ul: “MERITI MAI MULT…….. CERE! “ este angajamentul firmei fata de consummator,iar pentru al respecta firma se obliga:

- Sa mentina deschisa comunicarea.

- Sa vina in intampinarea asteptarilor consumatorului.

- Sa va rasplateasca fidelitatea.

Preview document

Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 1
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 2
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 3
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 4
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 5
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 6
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 7
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 8
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 9
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 10
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 11
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 12
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 13
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 14
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 15
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 16
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 17
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 18
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 19
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 20
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 21
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 22
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 23
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 24
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 25
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 26
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 27
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 28
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 29
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 30
Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals România SRL - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Analiza Diagnostic a SC Procera Agrochemicals Romania SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Antreprenoriatul, instrument managerial în dezvoltarea locală

INTRODUCERE Dezvoltarea afacerilor este indisolubil legată de antreprenori. Iniţierea şi derularea unei afaceri presupune un risc considerabil...

Plan de Afaceri - Kid's Mall

1.Sinteza Acest plan de afaceri are ca scop conturarea posibilităţilor ideii de înfiin- ţare a unui spaţiu de agrement pentru copii....

Studiu de Fezabilitate a unei Idei de Afaceri

STUDIU DE FEZABILITATE A UNEI IDEI DE AFACERI I. Descrierea generala a afacerii 1.1 Afacerea in care se doreste sa se intre este in domeniu...

Analiză SWOT - Black Sea Holding

Tema proiectului este realizarea analizei SWOT a SC BLACK SEA HOLDING SRL, firma de distributie a produselor cosmetice profesionale, ce urmeaza a...

Strategia de Concentrare vs Strategia de Diversificare

In abordarea proiectului de tip “gandire critica” am ales ca tema “Strategia de concentrare vs. Strategia de diversificare”, dintre care vom...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?