Analiza Diagnostic privind Calitatea Produselor la SC Velcom SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Diagnostic privind Calitatea Produselor la SC Velcom SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CAP.I – PROBLEME DE BAZÍ ALE CALITÍTII PRODUSELOR
1.1. CONCEPTUL DE CALITATE. EVOLUTIA CONCEPTULUI SI A
ELEMETELOR CARE ÎL SUSTIN
1.1.1. CONCEPTUL DE CALITATE
1.1.2. EVOLUTIA CONCEPTULUI DE CALITATE
1.2. EVOLUTIA MODULUI DE ORGANIZARE A ÎNTREPRINDERII DE LA
INSPECTIE LA SISTEMUL CALITÍTII TOTALE (TQM)
1.3. SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITÍTII
1.3.1. OBIECTIVELE CALITÍTII
1.3.2. SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITÍTII CONFORM
ISO 9000/2000 SI ISO 9004
CAP.II – PREZENTAREA GENERALÍ A S.C. VELCOM S.R.L.
2.1. DATE DE IDENTIFICARE
2.2. DESCRIEREA ACTIVITÍTII CURENTE
CAP.III – ANALIZA DIAGNOSTIC A SOCIETÍTII COMERCIALE
3.1. – PREDIAGNOSTIC
3.1.1. STABILIREA NECESITÍTII SI OPORTUNITÍTII DIAGNOSTICULUI
3.1.2. IDENTIFICAREA SIMPTOMELOR SEMNIFICATIVE
3.1.3. STABILIREA TIPULUI DE DIAGNOSTIC
3.2. INVESTIGAREA SI ANALIZA
3.2.1. IDENTIFICAREA CARACTERISTICILOR TIPOLOGICE
3.2.2. ANALIZA DOMENIILOR PRINCIPALE DE ACTIVITATE ALE FIRMEI
3.2.3. CONCLUZIILE DIAGNOSTICULUI
3.2.3.1. ASPECTE POZITIVE
3.2.3.2. ASPECTE NEGATIVE
CAP.IV – CONCLUZII SI PROPUNERI REFERITOARE LA ACTIVITATEA FIRMEI SI
ÎMBUNÍTÍTIREA CALITÍTII
- BIBLIOGRAFIE

Extras din document

CAP.I - PROBLEME DE BAZÍ ALE CALITÍTII PRODUSELOR

1.1. CONCEPTUL DE CALITATE. EVOLUTIA CONCEPTULUI SI A ELEMETELOR CARE ÎL SUSTIN

1.1.1. Conceptul de calitate

Cuvântul calitate îsi are originea în latinescul “qualitas”, care are întelesul fel de a fi, proprietate. Multitudinii de întelesuri ale cuvântului calitate i se adauga si rezultatul cresterii si diversificarii cererii de produse pe masura cresterii productiei industriale care au impus si notiunea de calitatea produselor.

Notiunea de calitate a început sa domine viata industriala în jurul anului 1980, însa conceptul de calitate a aparut dupa revolutia industriala, în jurul anului 1780.

1.1.2. Evolutia conceptului de calitate

De-a lungul timpului calitatea a evoluat, în prezent mediul de afaceri operând cu mai multe notiuni de calitate. În activitatea practica, legata de productia si circulatia marfurilor, au aparut notiuni noi care deriva din notiunea teoretica a calitatii: calitatea proiectata, calitatea omologata, calitatea prescrisa, calitatea contractata, calitatea livrata, calitatea reala. Aceste ipostaze ale calitatii exprima de fapt anumite faze sau momente în circuitul tehnic al marfurilor, faze de realizare a calitatii.

Din punctul de vedere al furnizorului sau al beneficiarului, calitatea pune în evidenta anumite caracteristici si functii care exprima interesele principale ale producatorului si comerciantului pe piata.

Calitatea este ansamblul de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu care îi confera acestuia aptitudinea de a satisface necesitatile explicite sau implicite.

De asemenea, ea reprezinta gradul de utilitate sociala a produsului, masura în care produsele si serviciile satisfac nevoile pentru care au fost create si respecta restrictiile impuse de interesele societatii privind eficienta economico-sociala si protectia mediului. Din punct de vedere practic, esentiale sunt însusirile produsului sau serviciului care îi confera acestuia capacitatea de a îndeplini, în conditii tehnico-economice optime, functia sa. Unicitatea fiecÎrui obiect este conferitÎ de cÎtre calitate.

1.2. EVOLUTIA MODULUI DE ORGANIZARE A ÎNTREPRINDERII DE LA INSPECTIE LA SISTEMUL CALITÍTII TOTALE (TQM)

Responsabilitatea asupra proiectarii, fabricatiei, aprovizionarii si vânzarii este astazi divizata în întreprinderile moderne. În trecut, aceasta responsabilitate nu era divizata, astfel ca pâna în jurul anilor 1780 exista o responsabilitate unica asupra proiectarii, fabricatiei, aprovizionarii si vânzarii, mestesugarul putând decide singur asupra tuturor modificarilor în functie de posibilitatile si de dorintele lui. Revolutia industriala a dus la o specializare a activitatilor din întreprindere, astfel încât realizarea unui produs se facea cu ajutorul mai multor salariati unii chiar din întreprinderi diferite. Înca de la începutul secolului nostru au început sa se faca eforturi considerabile pentru îmbunatatirea calitatii. Un prim pas a fost realizat de Henry Ford în 1907, prin introducerea controlului produselor pe banda, punându-se astfel bazele verificarii acestora. Acest fel de a controla produsele a continuat pâna când A. Feigenbaum a ajuns la concluzia ca trebuie controlate nu numai produsele, ci si activitatile care contribuie la realizarea lor: marketingul, cercetarea, proiectarea, aprovizionarea, fabricatia, desfacerea si vânzarea.

Fiecare abordare a calitatii a lansat un limbaj special. Pentru prima data acest limbaj devine international odata cu lansarea, prin intermediul standardelor internationale ISO 9000 si al celor europene E.N.45.000.

1.3. SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITÍTII

Mergând înspre perfectionarea continua, sistemul de management al calitatii este definit ca “o retea de proceduri tehnice si administrative care trebuie sa respecte nivelurile de calitate specificate”, dupa cum îl definea A. Feigenbaum.

1.3.1. Obiectivele calitatii

Obiectivele calitatii au în vedere atingerea urmatoarelor principii:

- Sa dea încredere cumparatorului ca va fi realizata calitatea dorita de acesta

- Sa satisfaca nevoile frecvente ale clientilor si sa depaseasca asteptarile acestora

- Sa elimine costurile calitatii slabe, prin eliminarea non-calitatii si a supra-calitatii

- Sa implice în conducerea calitatii conducerea la vârf si toti angajatii

- Sa se ajunga la conceptul zero defecte

Obiectivele calitatii pot consta si în ameliorarea performantelor în raport cu rezultatele anterioare sau cu performantele concurentei. Totodata, obiectivele calitatii trebuie sa fie permanent examinate în functie de evolutia nevoilor, ele trebuind sa fie permanent cunoscute de toti angajatii.

Calitatea depaseste cadrul întreprinderii si începe cu nevoile clientilor, se continuÎ cu cele ale actionarilor întreprinderii si a societatii în general, incluzând si partenerii întreprinderii din amonte si din aval, furnizorii de materii prime, piese de schimb si distribuitorii produselor finite. Toti acestia fac parte din managementul total al calitatii.

1.3.2. Sistemul de management al calitatii conform ISO 9000/2000 si ISO 9004

ISO 9000/2000 revizuieste ISO 9402/1995 si a fost adoptat începând cu 01.02.2001. Acest standard a mai fost adoptat în urmatoarele tari: Anglia, Belgia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Spania, Suedia.

ISO 9000/2000 este aplicabil tuturor tipurilor de organizatii si oricarui sector de activitate; încurajeaza adoptarea abordarii bazate pe proces în conducerea organizatiei.

Conform ISO 9000/2000 exista 8 principii care duc la o buna asigurare a calitatii unei organizatii :

1. orientarea catre client

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic privind Calitatea Produselor la SC Velcom SRL.doc