Analiza interculturala Romania-Bangladesh

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza interculturala Romania-Bangladesh.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Introducere 3
Cap.1 Domeniul de activitate şi planul firmei 3
1.2 Diagnostic cutural 3
Cap.2. Dimensiuni culturale 4
2.1 Geert Hofstede 4
2.1.1 Individualism/colectivism 4
2.1.2 Evitarea incertitudinii 5
2.2 Edward Twitchell Hall 6
2.2.1 Policronism 6
2.3 Elemente de specificitate culturală 7
2.4 Fons Trompenaars şi Charles Hampden-Turner 9
Specific/Difuz 9
Concluzii şi recomandari: 10
Bibliografie 11

Extras din document

Introducere

Ţǎrile supuse atenţiei în cadrul acestui proiect sunt :România şi Bangladesh. Aceste ţǎri au fost analizate utilizând criterii ca : numărul de locuitori, zona geograficǎ, climat, nivel de dezvoltare al economiei, principalul obiect de activitate al populaţiei precum şi cultură specificǎ.

În proiectul de faţă, echipa noastră a reprezentat compania SC.IASITEX.S.A, una dintre firmele reprezentative pentru industria textilă din România, care are că obiect de activitate producerea şi comercializarea de fire, ţesături şi confecţii din bumbac. După analiza factorilor determinanţi ai culturii cărora le-am realizat un diagnostic intercultural, am ajuns la concluzia că Bangladesh-ul reprezintă o variantă optimă de dezvoltare a unui contract de parteneriat, deoarece are o suprafaţǎ agricolǎ mare, ceea ce presupune materie primǎ la un cost redus, capital uman ridicat, şi o cultură organizaţională difersificată.

Cap.1 Domeniul de activitate şi planul firmei

Facem parte din cadrul firmei SC IASITEX.S.A .Firma are ca domeniu de activitate producerea, distribuirea şi comercializarea confecţiilor din bumbac. S.C. IAŞITEX S.A. Iaşi este cea mai importantă firmă din industria textilă românească cu capital privat, unitate integrată de prelucrare a bumbacului, unde sunt produse ţesături şi confecţii şi în care lucrează cca. 400 de angajaţi. Pentru incheierea contractului de parteneriat am ales firma Beximco din Bangladesh care se ocupă de asemenea cu prelucrare si comercializarea produselor textile.

1.2 Diagnostic cutural

România

România, este o tara din sud-estul Europei, membră a Uniunii Europene din 2007. România este tara oraşelor istorice si a castelelor. De-a lungul istoriei, pe actualul teritoriu al României au poposit diferite popoare care au avut influenţe asupra culturii ţării noastre (slave, greceşti, turceşti şi ungureşti).În timpul Evului Mediu, influenţa bizantină a fost profundă şi rǎmâne vizibilǎ şi astǎzi in castelele pitoreşti ale ţǎrii, în biserici şi în superioritatea Bisericii Ortodoxe. Renumitele mǎnǎstiri pictate din Bucovina sunt printre cele mai mari monumente medievale.

Bangladesh

Bangladesh­ul, este o ţarǎ din Sud­ul Asiei, învecinatǎ cu India şi pe un mic teritoriu cu Myanmar, iar in sud are deschidere la Golful Bengal. Are o suprafaţǎ de 144.000 km pǎtraţi, din care 7 % ocupaţi de apa. Populaţia acestei ţǎri este de 150.448.339, având cea mai mare densitate a populaţiei pe km pǎtrat din lume. Din totalul populaţiei,doar 25 % traiesc în zona urbanǎ, iar restul in zona ruralǎ, economia bazându­se în proporţie de 90% pe agriculturǎ. Din punct de vedere economic, este o tară in curs de dezvoltare cu o rată a sărăciei in scădere. Această tară a cunoscut o crestere dramatică in investiţiile străine datorită guvernului care a dezvoltat zonele de export, atragând investiţiile străine.

Deşi este o ţară preponderent agrară, Bangladesh nu reuşeşte să producă strictul necesar de hrană pentru întreaga populaţie, datorită ploilor musonice ce distrug recoltele şi provoacă inundaţii. În termeni reali, economia din Bangladesh a crescut cu 5,8% pe an, începând din 1996, în ciuda instabilitaţii politice, a infrastructuri slabe, corupţie, surse de alimentare insuficiente, precum şi punerea în aplicare lentă a reformelor economice. Bangladesh rămâne o naţiune săracă, suprapopulată, şi ineficient guvernată. Exporturile de îmbrăcăminte, în valoare totală de 12.3 miliarde dolari în AF09 şi remitenţelor din Bangladesh de peste mări, în valoare totală de 11 miliarde dolari în AF10, a reprezentat aproape 12% din PIB.

Sub aspect politic, Bangladesh este o republică cu o singură cameră legislativă, şeful statului fiind preşedintele, iar cel al guvernului premierul.

Bengalezii sunt oameni calzi şi serviabili, deşi saracia îi face sǎ fie destul de insistenţi cu strainii. Cam 90 % din ei trǎiesc sub pragul sǎrǎciei, iar restul sunt aşa­numiţii investitori.

Bangladesh­ul dispune de un numǎr mare de temple, mǎnǎstiri, plaje pe coasta Golfului Bengal, peisaje pitoreşti oferite de plantaţiile de ceai si mixul de culturi. Pe langă acestea nu trebuie ratate Cox's Bazar ­ singura şi cea mai frumoasă staţiune litorală din Bangladesh, Dhaka­capitala ţarii, Mainimati Ruins ­centru important pentru cultura budistă şi Somapuri Vihara ­ a fost considerate cea mai mare mǎnastire budistǎ.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza interculturala Romania-Bangladesh.doc

Bibliografie

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/
http://www.slideshare.net/THTConsulting/the-seven-dimensions-of-culture
http://geert-hofstede.com/countries.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Fons_Trompenaars
http://changingminds.org/explanations/culture/trompenaars_culture.htm
http://geert-hofstede.com/dimensions.html
http://www.mediacom.keio.ac.jp/publication/pdf2002/review24/2.pdf
http://www.csiss.org/classics/content/13

Alte informatii

Proiect complet de analiza interculturala Romania-Bangladesh. Management Intercultural