Analiza la SC CENTRAL SA privind fundamentarea, elaborarea, implementarea si evaluarea strategiei generale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza la SC CENTRAL SA privind fundamentarea, elaborarea, implementarea si evaluarea strategiei generale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 25 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lile Ramona

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Capitolul I -Fundamentarea strategiei 2
I.1. Premisele strategiei 2
I.2. Modalităţi de fundamentare a strategiei 2
I.3. Analiza mediului intern şi extern al societăţii 3
I.3.1. Macromediul 3
I.3.2. Micromediul 5
I.4. Diagnosticul extern 7
I.5. Diagnosticul intern 7
I.6. Organigrama societăţii 8
Capitolul II - Elaborarea strategiei 18
II.1. Misiunea S.C. CENTRAL S.A. 18
II.2. Obiectivele fundamentale (strategice) 18
II.3. Modalităţile ( opţiunile) strategice 18
II.4. Dimensiunarea resurselor necesare 19
II.5. Stabilirea termenelor 20
II.6. Crearea și menținerea avantajului competitiv 22
Capitolul III - Implementarea strategiei 23
Capitolul IV - Evaluarea strategiei 24

Extras din document

Capitolul I

Fundamentarea strategiei

I.1. Premisele strategiei

Conceperea strategiei pentru S.C. CENTRAL S.A s-a efectuat pentru perioada 2015-2016, moment în care firma se află în faza de maturitate a ciclului de viaţă. Astfel, pentru păstrarea poziţiei pe piaţa turismului şi pentru a evita faza declinului, se introduc strategii parţiale, pe langă cea generală , influenţând activităţile departamentelor.

Strategia propusă influenţează majoritatea deţinătorilor de interese, compunându-se din acţionarii proprietăţii ( aceştia compunându-se din foşti angajaţi ai societăţii,iar ca număr total fiind 21), salariaţii (38 de persoane), managementul de nivel superior (3 persoane), clienţii ( care pot fi din diverse segmente de piaţă: tranzit, turism de afaceri, agenţii de turim, companii naţionale, firme şi instituţii locale, sisteme de rezervare, agrement sau direct la recepţie), băncile, furnizorii de produse şi echipamente.

I.2. Modalităţi de fundamentare a strategiei

Prognoza in ceea ce priveşte piaţa şi domeniul de activitate al S.C. CENTRAL S.A. ne arată faptul că în anii următori numărul concurenţei va creşte atât numeric cât şi calitativ, iar situaţia pentru firmă trebuie tratată foarte serios dacă există dorinţa de a păstra firma în topul primelor trei pe piaţa turismului. Având în vedere faptul că municipiul Arad este mai puţin turistic faţă de multe alte zone din ţara noastră încercăm să atragem atât turişti cât şi oameni din mediul afacerilor. Făcând un sondaj al segmentului de piaţă din anul 2015 rezultă faptul că numărul clienţiilor proveniţi din companiile naţionale este pe primul loc iar numărul clienţiilor din agenţiile de turism se situează pe un loc secundar, astfel deducem încotro se îndreaptă atenţia noastră mai deosebită asupra unei viitoare strategii pentru anul 2016.

(Diagrama nr. 1)

Strategia de dezvoltare vizează obţinerea unor rezultate superioare celor precedente (atât calitative, cât si cantitative), prin întărirea capacitaţii competitive a hotelului. Această strategie impune promovarea unor schimbari calitative importante în toate domeniile de activitate ale hotelului.

Pentru a creşte satisfacţia clienţilor, pentru a diminua riscul pierderii clienţilor reali sau potenţiali şi pentru a avea o competitivitate puternică, varietatea, calitatea şi diversitatea sunt mijloace care asigură competitivitatea si eficienţa serviciilor prin îmbogăţirea conţinutului ofertei si creşterea calităţii acesteia.

Prin analiza diagnostic şi analiza SWOT s-a demonstrat că pentru a nu irosi oportunităţile si punctele forte ale societăţii trebuie sa elaborăm strategii atât globale cât şi strategii pe toate domeniile de activitate ale societăţii.

I.3. Analiza mediului intern şi extern al societăţii

S.C. CENTRAL S.A. este o societate cu domeniul de activitate în turism, conform codului CAEN 5510 ( Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare). Funcţionează sub forma juridică de societate comercială pe acţiuni, conform legilor în vigoare, fiind înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului, sub numărul J02/269/1991. Sediul societăţii este în Arad, Strada Horia, Numărul 8. De asemenea, începând din anul 2000, societatea face parte din marele lanţ hotelier Best Western, asocierea fiind în sistem franciză.

S.C. CENTRAL S.A. este o societate comercială cu un capital social de 1.242.254 lei. Structura acţionariatului este următoarea: 60% aparţin acţionarului majoritar (managerul hotelului), iar restul de 40% aparţin celor 20 de acţionari formaţi în totalitate de foşti angajaţi ai hotelului. Principalii clienţii ai hotelului provin din diferite surse si anume: companiile naţionale şi internaţionale ( sub formă de delegaţi ex. Kromberg & Schubert, Takata, Iseo Serrature SPA, Textile Medicale SRL etc.), agenţii de turism ( ex. Booking, Omega Tour, Avant Business etc.), sisteme de rezervare (ex. Best Western Online, HRS), urmaţi de clienţii proveniţi din tranzit.. Principalii clienţi ai restaurantului provin atât din mediul intern (hotel) cât şi extern. Mediul extern este reprezentat de companiile naţionale care închiriază sălile de conferinţă sau organizează diferite evenimente, tranzit, sau alţi clienţi care organizează evenimente festive (nunţi, botezuri, pomeni etc.).

Existenţa unui personal bine pregătit şi serviciile de calitate pe care le aduce societatea, creează o puternică imagine asupra concurenţei din acelaşi domeniu de activitate. Totuşi în judeţul nostru există o concurenţă destul de semnificativă având în vedere ca Judeţul Arad nu are un turism foarte dezvoltat. Dintre concurenţii cei mai importanţi amintim: Hotel Continental Forum ( categoria 4 stele), Hotel Leon & Spa ( categoria 4 stele), Picasso Boutique Hotel ( categoria 4 stele).

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza la SC CENTRAL SA privind fundamentarea, elaborarea, implementarea si evaluarea strategiei generale.docx