Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5927
Mărime: 301.65KB (arhivat)
Publicat de: Robert Nicoară
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Scurtă descriere a companiei
  2. Elemente de identificare .3
  3. Domeniul de activitate .3
  4. Scurt istoric; .3
  5. Modul de organizare ...5
  6. Produse ...6
  7. Furnizori .7
  8. Clienți ...8
  9. Concurenți ...9
  10. Indicatori economico-financiari ...10
  11. 2. Viziune, misiune, valori, obiective strategice
  12. 3. Diagnosticul extern
  13. Identificarea naturii mediului ...13
  14. Analiza Pestel . .14
  15. Analiza Porter . 16
  16. Analiza amenintarilor si oportunitatilor; Concluzii ... 19
  17. 4. Diagnosticul intern
  18. Ciclul de viata al afacerii 20
  19. Analiza resurselor(modelul Vrio) .. , 21
  20. Diagrama de capacitate concurentiala . .23
  21. Diagrama profilului concurential ..24
  22. 5. Sinteza diagnosticului strategic
  23. Analiza SWOT(matricile Mefi si Mefe) .24
  24. 6. Strategii propuse

Extras din proiect

1. Scurta descriere a companiei

Elemente de identificare

Numele firmei: SC ALBALACT SA

Sediul firmei: DN 1, Km 392+600, Com.: Galda de Jos, Sat: Oiejdea, cod postal: 517293, Jud. Alba, Romania

Cod fiscal: RO1755369

Numarul si data inregistrarii la Oficiul Registrul Comertului: J01/70/1991

Forma juridica: Societate pe actiuni

Tipul activitatii potrivit obiectului de activitate: Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

Activitate principala: Cod CAEN 1051 - Fabricarea produselor lactate si a branzeturilor

Domeniul de activitate

Principalele activități desfășurate de S.C Albalact S.A sunt colectarea, prelucrarea, depozitarea și comercializarea laptelui și a produselor lactate. Activitatea de bază a întreprinderii, conform Clasificării Activităților din Economia Națională este 1051 - ”Fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Scurt istoric

ALBALACT este singurul producător român de lactate înființat în fosta industrie comunistă, care în numai cațiva ani de la lansarea primului său brand a ajuns între primii patru jucători din piața românească a lactatelor. Fabrica Albalact a fost deschisă în anul 1975, într-o vreme în care regimul comunist dorea ca fiecare județ din România să dezvolte propria industrie alimentară. De-aici și numele societății, Albalact. În 1999, când ajunsese din păcate la limita falimentului, lipsită de investiții și tehnologie, fabrica a fost privatizată de stat și a devenit o societate pe acțiuni cu capital integral privat. Familia Ciurtin din Alba Iulia a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni.

După numai câțiva ani de la privatizare, cu investiții moderne și o strategie de marketing bine gândită, Albalact a lansat primul său brand sută la sută autohton - Fulga - care a câștigat rapid un capital de imagine uriaș, devenind unul dintre cele mai simpatizate mărci românești. Fulga a fost primul brand românesc animat construit în jurul unui personaj care vorbește și face glume. Fulga a devenit un simbol pentru copii, simbolul văcuței simpatice, istețe, dar copilăroase și puse pe șotii. Fulga a trecut și ea în 5 ani de zile prin schimbări importante de ambalaj și imagine, a adus produse inovative pe piață, adresate în special familiilor și copiilor, iar în 2009 a intrat și în categoria iaurturi. Fulga a rămas însă același copil pe care îl cunoaștem de câțiva ani: este o văcuță de încredere, care le aduce copiilor lapte bun și are răspunsuri la toate întrebările.

În 2005, conducerea companiei a decis că este timpul pentru schimbări mai importante. Atunci, Albalact a trecut printr-un proces de rebranding complex. Albalact avea nevoie să se raporteze într-un alt fel la mediul competițional în care intrase. A fost recreată identitatea vizuală de corporație, prin alăturarea unei inimi, al unui uger de văcuță și al unui șuvoi de lapte - ca o promisiune a companiei de a oferi „Tot ce-i mai bun din lapte”. Noul brand corporatist Albalact a fost inspirat, pe de o parte de tradiția în piața produselor proaspete, iar pe de altă parte - de calitatea produselor care derivă în primul rând din zona cunoscută ca un uriaș bazin de lapte de calitate și din tehnologia de preparare a laptelui. Cu această ocazie, compania a oficializat și marca omonimă “De Albalact”, sub care acum comercializează pe piața mai multe produse lactate proaspete.

Mai departe, Albalact a beneficiat de măriri succesive de capital și de investiții semnificative, management-ul a fost consolidat și a fost implementată o strategie de dezvoltare pe termen lung.

Un an mai târziu, Albalact a lansat și brand-ul Zuzu, care a fost conceput pe aceeași linie jucăușă și prietenoasă ca Fulga și i-a cucerit pe consumatori la fel de repede. Zuzu a trecut și el anul acesta printr-un proces de rebranding care i-a adus o imagine vegetală mai proaspată și i-a întărit argumentele raționale. Locul penelor de pe ambalaj a fost luat de petale de flori vii.

Anii 2007 și 2008 au fost pentru Albalact anii investițiilor majore și ai consolidării ca și companie românească modernă cu viziuni europene. Albalact a deschis porțile noii fabrici de la Oiejdea, din județul Alba - una dintre cele mai mari și mai moderne investiții greenfield din Europa Centrală și de Est.

În fabrica de la Oiejdea, Albalact produce lapte și produse lactate sub cele trei brand-uri ale sale - Fulga, Zuzu și De Albalact.

Albalact și-a continuat planurile de dezvoltare și în 2008 a achiziționat pachetul majoritar de acțuni al fabricii Rarăul Câmpulung Moldovenesc, pentru a intra pe segmentul brânzeturilor. Fabrica Rarăul Câmpulung are o tradiție îndelungată în producția de brânzeturi și este singura unitate din țară acreditată să exporte produse în Uniunea Europeană. Astăzi, Albalact detine 95,67% din pachetul de acțiuni al societății Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

RARĂUL SA Câmpulung Moldovenesc a fost privatizată în anul 1994 într-una din primele achiziții de tip MEBO (preluare de către angajați și conducere) din industria românească de lactate. S.C. Rarăul S.A. are o tradiție de peste 30 de ani în domeniul producției de brânzeturi, inclusiv produse tradiționale tip cașcaval, caș și urdă, precum și în producția de lapte pentru consum, unt și lapte praf sub brandul omonim Rarăul.

Urmare firească a achiziției, în 2010 Albalact a lansat brandul Rarăul și odată cu el lapte și o gamă bogată de brânzeturi produse după rețete românești care îmbină experiența și tradiția din zona Bucovinei cu tehnologia modernă și calitatea. Prin lansarea lactatelor Rarăul, Albalact a

transformat un brand local într-un brand național, cu o nouă imagine și un nou concept de poziționare pe piață. Brandul Rarăul vorbește despre naturalețe, sănătate, frumusețe, călătorii și înglobează tot ce e mai special din Bucovina.

An de an, Albalact a beneficiat de mariri de capital si de investitii semnificative, management-ul a fost consolidat si au fost create si implementate strategii de dezvoltare pe termen lung.

In perioada 2013-2014 a facut investitii noi de peste 8 milioane de euro pentru modernizarea si extinderea capacitatii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Investitiile sunt menite sa sustina cresterea profitabila a companiei in urmatorii ani si sa-i consolideze pozitia pe diverse segmente de piata.

La sfarsitul anului 2015 compania SC ALBALACT SA a fost cumparata de catre grupul Lactalis. Lactalis este lider mondial în industria procesării laptelui, deținând branduri internaționale de succes, precum President, Parmalat, Galbani. Grupul are în prezent 75.000 de angajați și deține peste 200 de fabrici în 43 de țări. În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro. În România, Lactalis a cumpărat brandul de lactate LaDorna în 2008 si brandul Covalact in 2017.

Bibliografie

- www.albalact.ro

- www.wikipedia.ro

- Raport privind impactul asupra mediului BENEFICIAR: ALBALACT SA

- Analiza statica a echilibrului financiar - Albalact

Preview document

Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 1
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 2
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 3
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 4
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 5
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 6
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 7
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 8
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 9
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 10
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 11
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 12
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 13
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 14
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 15
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 16
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 17
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 18
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 19
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 20
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 21
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 22
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 23
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 24
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 25
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 26
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 27
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 28
Analiza mediului extern și intern - SC Albalact SA - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Analiza mediului extern si intern - SC Albalact SA.docx

Alții au mai descărcat și

Schimbare organizațională - studiu de caz SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZAŢIEI 1 1 Prezentarea societăţii comerciale S.C Vel Pitar S.A Denumirea societăţii este Societatea...

Analiza strategică a mediului concurențial al firmei Aegon România

INTRODUCERE Atât în trecut, cât mai ales în actualele condiții - de recesiune economică - manageri din numeroase organizații afirmă că...

Management Strategic - Hotel Paradis

CAPITOLUL I. Scurta descriere a companiei 1.1. Domeniu de activitate Hotel Paradis face parte din firma S.C. Multirol Prodcom Impex Srl,...

Analiza economico-financiară a SC Albalact SA

Capitolul. 1 Scurt istoric a S.C. Albalact S.A. Compania Albalact a fost înfiinţată în anul 1971 şi transformată în societate comercială pe...

Analiza Mediului de Marketing - Hotel Ibis Nord

CAPITOLUL I COORDONATE ALE ACTIVITĂŢII DE PIAŢĂ A HOTELULUI IBIS NORD BUCUREŞTI 1.1 Scurt istoric al lanţului hotelier Accor. Un univers al...

Oportunitatea economică și planul de afacere

INTRODUCERE Ideea de oportunitate are ca scop coordonarea și desfășurarea unei activități care are loc într-o firmă. Antreprenorul român Marius...

Modelul Porter

,,Calitatea este gratuită, noncalitatea costă!” 1.Scurt istoric Firma Stabilus este una din cele mai mari companii industriale din Koblenz,...

Management strategic - Analiza Porter al firmei SC Albalact SA

1. Scurt istoric - 1997 ALBALACT a fost înființată în 1971, într-o vreme în care regimul comunist dorea ca fiecare județ din România să dezvolte...

Te-ar putea interesa și

Analiza economico-financiară S.C. Albalact S.R.L.

1.1 Scurt istoric, descrierea succintă a firmei și a sectorului de care aparține S.C. ALBALACT S.R.L1.a fost înființată în anul 1971, iar în 1990 a...

Diagnosticul global strategic la SC Albalact SA

1. Întreprinderea - caracterizare strategică 1.1 Scurt istoric și descrierea succintă a întreprinderii și a sectorului de care aparține;...

Analiza și Diagnosticul Firmei - Studiu de Caz Albalact

ANALIZA ŞI DIAGNOSTICUL FIRMEI – PROIECT DE STUDIU – 1. Întreprinderea – caracterizare strategică 1.1 Scurt istoric şi descrierea succintă a...

Prezentarea unei Game de Produse în Cadrul unei Firme

Firma noastra este specializata in comert cu produse lactate si va ofera seriozitate si servicii de cea mai buna calitate.Dispune de un sediu...

Strategii de Marketing Albalact vs Danone

INTRODUCERE Laptele este primul aliment cu care omul vine în legǎturǎ din prima zi de viaţǎ. Este un aliment indinspensabil vieţii, valoros din...

Lansarea iaurtului Kidino pe piața din România

I. REZUMATUL PLANULUI DE MARKETING Compania Danone a decis, la sfarsitul primaverii, pe data de 1 iunie 2011 introducerea pe piata a unei noi...

Albalact - Analiza Planului de Marketing

I. CINE ESTE ALBALACT? SE Albalact SA, cu sediul în localitatea Oiejdea, judeţul Alba, are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate...

Politici și strategii pentru afaceri

1.Scurt istoric Fabrica Albalact a fost deschisa in anul 1975 si este singurul producator roman de lactate infiintat in fosta industrie-comunista....

Ai nevoie de altceva?