Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 8317
Mărime: 1.98MB (arhivat)
Publicat de: Adelin Roman
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Popa

Cuprins

  1. Analiza pieţei cafelei Jacobs în perioada 2008-2012
  2. a. Analiza ofertei
  3. b. Analiza cererii
  4. 2. Proiectarea mixului de marketing pentru cafeaua Jacobs
  5. a. Politica de produs
  6. b. Politica de preţ
  7. c. Politica de distribuţie
  8. d. Politica de promovare
  9. 3. Analiza SWOT
  10. 4. Bibliografie
  11. 1. Analiza pieţei cafelei Jacobs în perioada 2008-2012
  12. a. Analiza Ofertei

Extras din proiect

În urma unor studii efectuate s-a constatat că piaţa mondială a cafelei este într-o continuă creştere, observându-se că în țările cu nivel de dezvoltare ridicat consumul de cafea este mult mai mare decât în țările în curs de dezvoltare.

În România consumul de cafea a început să ia proporții după 1990, ajungând ca în prezent să fie consumată zilnic de mai mult de jumătate din populația matură a țării. Cafeaua este comercializată la nivelul întregii țări dar cele mai mari vânzări se înregistrează în mediu urban. Din păcate, în acest moment din cauza lipsei de informații ne este posibil o analiză în detaliu a pieței cafelei la nivel național ceea ce împiedică o cercetare a produsului pe regiuni. Toate studiile realizate până în prezent au fost efectuate doar în mediul urban constatându-se că 76% din populaţia urbană consumă cafea. Lipsa datelor despre consumul de cafea în mediul rural ar putea fi pusă pe seama faptului că firmele producătoare de cafea nu sunt interesate să investească în această direcție, poate pentru că profiturile obținute ar fi mai mici decât cheltuielile.

Deoarece în România cafeaua se consumă frecvent de numai 12-14 ani şi coroborat cu un nivel de trai scăzut nu putem vorbi de unităţi specializate pe această piaţă (Starbrucks – un spaţiu în care oricine poate să servească o cafea de calitate, întotdeauna proaspătă într-un mediu special creat pentru consumul de cafea).

Prezentarea principalilor ofertanţi

Principalii producători de cafea de pe piaţa românească sunt: Kraft Foods- Mondelez România (Jacobs, Nova Brasilia), Elite, Tchibo România (Tchibo, Eduscho), Nestle (Nescafe), Panfoods (Amigo), Alka (Alka), Romaqua (Metropolitan). Câţiva jucători mari – Elite, Kraft, Tchibo, Nestle ajung la 80% din piaţă. De fapt, doar 5% din piaţa este împărţit de mici distribuitori, pentru care diferenţele de preţ sunt esenţiale pentru a transforma afacerea într-una profitabilă

Mondelez România , fostul Kraft Foods România este producător şi distribuitor al mărcilor de cafea Jacobs şi Nova Brasilia şi una din companiile de top de pe piaţa produselor zaharoase. Compania vinde în lume aproximativ 94 de miliarde de ceşti cu cafea anual,echivalentul a 257 milioane ceşti cu cafea în fiecare zi.Portofoliul Kraft Foods cuprinde alături de Jacobs, mărci de cafea precum Carte Noire, Gevalia, Jacques Vabre, Maxwell House. Kraft Foods a generat 1.1 mld USD venit net din vânzările de noi produse în 2002, iar în 2001 i s-a acordat titlul de „Compania Anului pentru Produse Noi” de către revista New Products.

Cafeaua Jacobs deţine locul doi pe piaţa românească a cafelei, iar Jacobs Kronung este lider în segmentul cafelei premium.

ELITE România a fost înfiinţată în anul 1994. În anii 2000-2007 Elite a fost lider la vânzarea cafelei în România, având consum de 30000t pe an şi un profit de 60 milioane euro.

NESCAFÉ, derivat din numele companiei NESTLÉ şi CAFE, a fost produs pentru prima oară în Orbe, în anul 1938, la aproximativ 50 kilometri de Nord Vest de Vevey.

NESCAFÉ a fost introdus oficial în Elveţia, la 1 Aprilie 1938, sub formă de pudra – nu cuburi cum s-a solicitat iniţial şi a fost ambalat în cutii. La acel moment problemă delicată a conservării aromei de cafea a putut fi soluţionată numai prin adaos de carbohidraţi. Mai târziu, la începutul anilor 1980, NESCAFÉ a început să se extindă în reţete precum cappuccino, cafea cu lapte, băuturi ready to drink, fiind şi acum într-o continuă dezvoltare.

Compania care a dat naştere brandului Tchibo a fost înfiinţată în 1949 de Max Herz şi Carl Tchilling – Hiryan. Tchibo a rezultat din combinaţia numelui unuia dintre fondatori – Tchilling – şi bohne, care în limba germană înseamnă boabă. Cei doi fondatori s-au gândit la o campanie care să livreze cafea prin poştă, la comandă. Această noutate i-a adus succesul, iar Tchibo a devenit o marcă foarte cunoscută în toate gospodăriile. În 1991, îşi începe activitatea Tchibo Internaţional, pentru a intra în special pe pieţele din Europa de Est. Un an mai târziu se deschid reprezentanţe în Polonia, Ungaria şi Slovacia. Tchibo devine una dintre primele firme mail-order care s-au îndreptat spre o nouă direcţie: bunurile de larg consum şi cafeaua pot fi comandate prin internet. Deschiderea primului magazin în Londra are loc în 2000, marcând intrarea Tchibo pe piaţa Marii Britanii. Este anul în care cafeaua Tchibo devine disponibilă pentru prima dată şi în România. Elveţia şi Austria se alătură şi ele sistemului de mail-order. În 2001 se deschide reprezentanţa Tchibo România, cu capital integral străin, din portofoliul căreia mai fac parte brandurile Davidoff şi Eduscho.

Despre Jacobs

Istoria brandului Jacobs a început în 1895, într-o micuţă cafenea înfiinţată de Johann Jacobs în oraşul german Bremen. Pe atunci, cafeaua era vândută în săculeţi pe care scria simplu "Guatemala" sau "Bremer Blend". Conţinutul nu era măcinat, nici măcar prăjit. În 1913, a apărut primul simbol vizual care certifica calitatea cafelei Jacobs: un sac de cafea ţinut cu grijă de două mâini. Acest simbol a fost amplasat pe toţi săculeţii Jacobs din acea vreme. În 1930, unul dintre nepoţii lui Johann Jacobs, Walther J. Jacobs, s-a întors din America, unde învăţase câteva noţiuni de marketing şi publicitate pe care le-a aplicat în afacerea Jacobs. Mai întâi a implementat un procedeu de împachetare a cafelei. Apoi, a împărţit tipurile de cafea în "roşie" şi "verde".

Preview document

Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 1
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 2
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 3
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 4
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 5
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 6
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 7
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 8
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 9
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 10
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 11
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 12
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 13
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 14
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 15
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 16
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 17
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 18
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 19
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 20
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 21
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 22
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 23
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 24
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 25
Analiza Pieței pentru Cafeaua Jacobs și Lansarea unui Nou Produs pe Piață - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pietei pentru Cafeaua Jacobs si Lansarea unui Nou Produs pe Piata.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri Mambo Cafe

1. DATE GENERALE: 1. Numele firmei: S.C. MAMBO S.R.L. 2. Codul unic de inregistrare:0707238765 3. Forma juridica de constituire: S.R.L. 4....

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?