Analiza si ingineria valorii - Haina dama piele ecologica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza si ingineria valorii - Haina dama piele ecologica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Marius Paslaru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1.Descrierea produsului

Haina de piele este o piesa vestimentară de traziţie către şi din anotimpul rece. O purtăm toamna şi primavara, dar şi în zilele racoroase de vară. Iţi este permanent alaturi, indiferent de sezon, facilitând diverse ţinute în funcţie de stilul personal.

Haina de piele este o piesa vestimentară must-have, nelipsită din garderoba fashionistei moderne. Dar ce faci atunci când esti constrânsa de buget? Recurgi la un compromis isteţ: pielea ecologică. Imită pielea naturală şi, în funcţie de modelul ales, cu greu poţi face diferenţa.

Acest produs prezintă diverse funcţii menite sa satisfacă clienţii, oferindu-le aspect psihosenzorial, comfort şi noutate.

2.Analiza funcţională a hainei de piele ecologice

Clasificarea noţiunii de funcţie, ca intermediar dintre utilizator şi producător, reprezintă una din cheile reuşitei unui studiu de analiză şi ingineria valorii, fiind punctul de plecare în realizarea lui. Funcţia reprezintă primul răspuns la cererea utilizatorului.

În mod normal, funcţiile produsului reprezintă însuşirea elementară, care conferă în mod direct sau indirect utilitate şi valoarea produsului.

Pentru conceperea produsului este necesară găsirea principalelor funcţii ale produsului, pe care utilizatorul trebuie să le regăsească în produs.

În continuare se vor prezenta funcţiile identificate în urma analizării produsului:

- F1- aspectul şi ţinuta produsului

- F2 - uşurinţă în îmbrăcare-dezbrăcare

- F3 - uşurinţă în utilizarea elementelor de produs

- F4 - efort minim la purtare

- F5 – conţine obiecte

- F6 - rezistenţă la solicitări mecanice şi chimice

- F7 - întreţinere uşoară

- F8 - asigură un grad de noutate

- F9 - acoperirea corpului

- F10 - stabilirea formelor şi dimensiunilor

3.Stabilirea importanţei relative a funcţiilor hainei de piele ecologică

Pentru stabilirea importanţei relative a funcţiilor în cadrul hainei de piele ecologică

s-a realizat un sondaj de opinie în rândul unui eşantion de utilizatori reali şi potenţiali ai acestui produs, care a dus la culegerea unor date necesare calculului ponderii funcţiilor în utilitatea echipamentului.

Studiul s-a efectuat pe un număr de 20 subiecţi din rândul cunoscătorilor acestui produs. Ei au fost puşi să aprecieze importanţa fiecărei funcţii în cadrul produsului, acordând note de la 1 la 100.

Chestionar prezentat a fost de forma:

Stimate domnule/doamnă cunoscând preocupările dumneavoastră în domeniul proiectării şi realizării hainelor de piele ecologică, vă rugăm să ne răspundeţi la următoarele întrebări:

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si ingineria valorii - Haina dama piele ecologica.docx

Alte informatii

Universitatea Tehnica ,,Gh. Asach” Iasi Facultatea de Textile-Pielarie si Management Industrial Inginerie Economică Industrială Grupa 10406 An IV