Analiza situației manageriale a postului The Money Channel

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3550
Mărime: 33.92KB (arhivat)
Publicat de: Carmen N.
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

1.Descrierea Organizatiei

Televiziunea The Money Channel este parte integranta a liniei de media de business a Grupului Realitatea-Catavencu alaturi de cotidianul Business Standard, revista saptamanala Money Express si lunarul Investitii si Profit.

The Money Channel este prima televiziune de business din Romania. Postul ofera 24 de ore din 24, informatii despre evenimentele financiare si bursiere ale zilei, in timp real, completate de o analiza a mediului de afaceri existent.

In 2007, in cadrul Galei Premiilor Pietei de Capital, aflata la cea de a sasea editie, The Money Channel a fost premiata pentru cea buna emisiune „ Ringul” destinata pietei de capital, fiind votat de catre brookeri si de vizitatorii site-ului „Asociatia brookerilor” ca fiind institutia care contribuie cel mai mult la promovarea si sustinerea acestei piete.

Odata cu lansarea Money Channel a aparut si ideea unui proiect cross-media, unic in Romania care reuneste informatii de business din mai multe medii, reunite insa sub acelasi nume de brand : MONEY.

Lansat oficial pe 19 iulie 2007, MoneyLine.ro este primul portal romanesc de business cu continut specific pentru trei tipuri de media: televiziune, print si online.

In cadrul site-ului se afla la dispozitia utilizatorilor informatii furnizate zilnic de pe postul The Money Channel, cotidianul Business Standard, revista saptaminala Money Express si fluxul economic al agentiei NewsIn, fiind adaugat si continutul altor stiri ce provin din surse externe (presa internationala, alte agentii de presa din tara).

Pentru media romaneasca MoneyLine este intr-adevar o premiera: atat jurnalistii de business cat si cei de televiziune, print sau online lucreaza integrat sub o singura umbrela si un brand unic.

Echipa postului este alcatuita in principal din oameni tineri si dedicati meseriei care o practica, absolventi de studii superioare. Chiar daca o parte din colectiv si-a dorit sa imbratiseze aceasta cariera, avand un c.v. impresionant de posturi detinute pe aceasta linie, exista si o parte a personalului cu studii in domeniul stiintelor economice.Aceasta nu a fost considerata un impediment in angajarea lor, ci mai degraba un atuu, avand in vedere si linia stirilor de pe post, interesul in prezentarea ultimilor nouatati in materie de business, economie, bursa, finante, etc.

Cateva nume din echipa postului: Sorin Freciu, realizator, redactor-sef; Sorin Marinescu, Sorin Barariu si Silviu Stefanescu-realizatori, editori, prezentatori; reporteri-Mihai Dragnea, Lidia Focsan, Razvan Calin, Daniel Apostol, director de dezvoltare in televiziune.

Misiunea The Money Channel este sa Informeze, sa Educe, sa Genereze Modele de Business, sa Te Ajute sa Faci Profit. Profita!

Postul isi asuma responsabilitatea de a racorda oamenii de afaceri, investitori, analisti financiari, sau publicul interesat de mediul afacerilor la realitatile economice interne si internationale.

Obiective:

- Sa aducem publicului cele mai importante stiri in timp record;

- Sa oferim cele mai recente informatii la cel mai inalt standard jurnalistic;

- Sa ne formam un public tinta, in special profesionistii din business, dar si celor ce isi doresc sa atinga un nivel de trai superior;

- Sa devenim lideri in jurnalismul de business, printr-o noua abordare, cu ajutorul unui mod interactiv de implicare directa a mediului de afaceri in vederea furnizarii unor informatii corecte, complete, relevante, in timp real ;

Valori

Avand in vedere conlucrarea stransa intre angajatii postului si lumea de afaceri, a fost elaborat un regulament care stabileste regulile comportamentului angajatilor ca echipa in activitatile desfasurate pentru elaborarea programelor The Money Channel.

A. Angajatii se vor ghida dupa regulile codului de etica si conduita profesionala, care vor fi aplicate tuturor angajatilor in realizarea programelor The Money Channel.Personalului ii este asigurat un loc de munca sigur, sanatos si civilizat precum si conditii corecte de munca.Nu este tolerata nici o discriminare, hartuire, pe motiv de rasa, sex, religie, varsta.

B. Credibilitate intotdeauna vor fi prezentate informatii corecte, cu o baza solida, de catre o echipa profesionista si integra.

C. Echidistanta-aducerea in prim plan, fara partinire, toate aspectele oricarui eveniment difuzat pe postul nostru.

D. Responsabilitate-orice informatie din mediul de afaceri din Romania care prezinta relevanta pentru publicul nostru va fi selectata cu atentie inainte de a fi difuzata.

E. Publicul-nu dorim ca succesul postului sa se masoare doar pe baza rating-ului, ci, mai ales, prin impactul eforturilor noastre asupra comunitatii de afaceri, in vederea construirii unei economii cat mai aproape de standardele promovate de U.E. .

2.Identificarea si definirea problemei, a legaturilor cu alte probleme din cadrul organizatiei

Fiind prima televiziune de aceste gen din tara noastra, postul s-a izbit de multe „prejudecati” , in special de includerea acestuia in grila de programe.

Nu putem spune ca este usor sa fii un pionier intr-un anumit domeniu, de multe ori, pentru inceput, totul este un experiment, care esueaza sau are succes in functie de cum este primit de publicul larg.

Una din problemele cu care se confrunta postul este cea a lipsei de rating.Bineinteles, nu acesta este principalul obiectiv al postului The Money Chanel, dar este unul din motivele care afecteaza majoritatea televiziunilor din orice tara.Din aceste ratiuni, televiziunea s-a lansat si pe Internet, dat fiind faptul ca a crescut numarul persoanelor care prefera acest tip de informare, fiind mai accesibil, si furnizand in timp util informatia dorita.

Preview document

Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 1
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 2
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 3
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 4
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 5
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 6
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 7
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 8
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 9
Analiza situației manageriale a postului The Money Channel - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Analiza Situatiei Manageriale a Postului The Money Channel.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?