Analiza strategică a SC Europroducts SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 11731
Mărime: 64.65KB (arhivat)
Publicat de: Avram Boca
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. I. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND CONŢINUTUL ECONOMIC INTERN ŞI INTERNAŢIONAL 2
  2. 1.1. Impactul crizei financiare asupra economiei româneşti, efecte cuantificabile în domeniul studiat 2
  3. 1.2. Concluzii 7
  4. II. ANALIZA STRATEGICĂ A S.C. EUROPRODUCTS S.R.L 8
  5. 2.1. Scurtă prezentare a S.C. EUROPRODUCTS S.R.L 8
  6. 2.2. Analiza mediului intern 8
  7. 2.3. Analiza mediului extern 11
  8. 2.4. Analiza diagnostic a resurselor umane după modelul Armstrong 14
  9. 2.5. Analiza SWOT 15
  10. 2.6. Concluzii 20
  11. III. ELABORAREA ŞI IMPLEMENTAREA STRATEGIEI GLOBALE ŞI DE RESURSE UMANE A SC EUROPRODUCTS SRL 21
  12. 3.1. Deschiderea unor ferestre strategice pornind de la rezultatele analizei SWOT 21
  13. 3.2. Elaborarea strategiei globale şi de resurse umane a SC EUROPRODUCTS SRL 21
  14. 3.2.1. Formularea misiunii globale şi de resurse umane a SC EUROPRODUCTS SRL 24
  15. 3.2.2. Determinarea / stabilirea obiectivelor fundamentale 24
  16. 3.2.3. Determinarea opţiunilor strategice 26
  17. 3.2.4 Dimensionarea resurselor necesare implementării acestei strategii 27
  18. 3.2.5 Fixarea termenelor iniţiale, intermediare şi finale de realizare a obiectivelor 28
  19. 3.2.6. Stabilirea avantajului competitiv 28
  20. 3.2.7. Conţinutul politicilor specifice de resurse umane necesare implementării strategice de resurse umane 29
  21. 3.3. Concluzii 29
  22. IV. CONCLUZII FINALE 31
  23. BIBLIOGRAFIE: 32

Extras din proiect

I. CONSIDERAŢII GENERALE PRIVIND CONŢINUTUL ECONOMIC INTERN ŞI INTERNAŢIONAL

1.1. Impactul crizei financiare asupra economiei româneşti, efecte cuantificabile în domeniul studiat

Cum este afectată România de criza economică mondială

Principalele efecte ale crizei financiare şi economice cu care se confruntă în prezent România sunt:

- reducerea lichidităţilor în sectorul financiar-bancar, concomitent cu majorarea costului finanţării interne şi externe;

- înăsprirea condiţiilor de accesare a creditelor pentru populaţie, agenţi economici, precum şi pentru sectorul public;

- creşterea numărului de persoane aflate în imposibilitatea de a-şi rambursa ratele şi dobânda la creditele bancare.

- scăderea producţiei interne cu efecte negative asupra veniturilor salariale, păstrării numărului locurilor de muncă, precum şi asupra profitabilităţii companiilor;

- scăderea ritmului de creştere a veniturilor publice, cauzată de diminuarea în general a activităţilor din economie (industria auto, siderurgie, neferoase, construcţii, mobilă, textile etc.);

- scăderea puterii de cumpărare şi a calităţii vieţii;

- încetinirea ritmului de creştere a produsului intern brut.

Efectele negative ale crizei s-au manifestat puternic şi asupra veniturilor bugetului general consolidat, prin diminuarea acestora chiar pe fondul unei creşteri economice de peste 8% în anul 2008.

Deficitul bugetului general consolidat, estimat pentru acest an, va fi de peste 3,5% din PIB, cu implicaţii negative asupra echilibrelor macroeconomice, în special a deficitului de cont curent, care se menţine la valori ridicate - în jur de 13% din PIB.

Criza economică mondială se amplifică pe fiecare zi ce trece, iar România începe tot mai mult să resimtă această recesiune economică, la care marii economişti de la nivel mondial nu reuşesc să-i găsească antidot. Iar cel mai tare se va resimţi această criză la nivelul companiilor din România.

Pe de o parte cele care au contractate credite pentru dezvoltare sau acoperirea altor nevoi de lucru, se vor trezi în faţa imposibilităţii de a restitui aceste împrumuturi, concomitent cu îngreunarea posibilităţii de plată a furnizorilor, mai ales în cazul celor care au de făcut plăţi în valută.

Pe de altă parte, întrucât bursele mondiale se prăbuşesc, iar Bursa de Valori Bucureşti a pierdut în doar câteva zile peste 2 miliarde de euro, companiile nu mai pot miza pe acestea ca şi surse de finanţare, astfel încât o altă variantă de acoperire a nevoilor financiare este total blocată.

Cum pe fondul crizei economice, este de aşteptat ca şi solicitările de creditare din partea companiilor adresate băncilor să scadă, se conturează astfel tabloul complet al unicei crize financiare, care va arunca în faliment extrem de multe companii din România.

Efectul este unul de recul, pentru că, creditorii care în condiţii normale ar fi fost de acord să acorde mai multe termene de graţie partenerilor lor de afaceri de la care au de încasat bani, fiind acum în condiţii de criză economică sub presiunea creditorilor lor, vor pune o presiune şi mai mare pe debitorii lor, să li se plătească banii, iar reacţia va fi una în lanţ, întrucât extrem de multe companii nu vor găsi resursele necesare să îşi achite datoriile scadente, şi vor lua, din păcate, calea falimentului.

Deja de la începutul acestui an, numărul de debitori care provin din zona companiilor şi care au intrat ca dosare de colectare debite în portofoliul agenţiei de colectare debite Urban şi Asociaţii a crescut cu 77% faţă de perioada similară a anului trecut.

Suntem efectiv asaltaţi de creditori care spun că din ce în ce mai mulţi parteneri ai lor de afaceri le-au depăşit termenele de plată care aveau scadenţa în ianuarie 2008, întrucât nu mai găsesc resursele financiare necesare să îşi stingă restanţele pe care le au, şi, mult mai grav, declară că nici pe termen lung nu identifică vreo posibilitate reală de plată a datoriilor. Falimente care vor lăsa pe drumuri extrem de mulţi români.

Nu poţi astfel să nu te gândeşti că, dacă în finalul anului 2007 ne plângeam că nu găsim forţa de muncă suficientă în România, este posibil ca la finalul anului

2008, mult mai devreme decât anticipam, pe fondul crizei economice, să regăsim un nivel al şomajului în creştere în ţara noastră. Întrebarea care se pune este: va fi capabilă România în 2008, care mai este şi an electoral, să găsească managerii şi resursele care să scoată ţara din una din cele mai mari crize economice ale ultimului secol- Să sperăm acest lucru, pentru că altfel, primii loviţi şi afectaţi vor fi tot micii comercianţi, care nu au forţa financiară a marilor corporaţii, şi poate că indirect prin această criză economică la nivel mondial, nu se urmăreşte de fapt decât instaurarea supremaţiei totale a marilor corporaţii la nivel

mondial.

Impact major al crizei asupra pieţei materialelor de construcţii

Criza financiară a avut impact şi asupra pieţei materialelor de construcţii. Începând de la jumătatea lui septembrie 2008 se constată o plafonare a vânzărilor cu recul la anumite produse: materiale de zidărie, oţel beton şi ciment.

Tulburările financiare îşi spun efectul şi pe domeniul construcţiilor. Multe dintre materialele de construcţii cunoscute ca vedete ale pieţei au suferit scăderi cantitative în vânzări la comercianţi. Produsele de zidărie, oţelul beton şi cimentul au prezentat interes mai scăzut printre cumpărători. Spre exemplu, cimentul a scăzut cu circa 10%, până la 24 de lei sacul. Scăderea vânzărilor a însemnat în primul rând o reducere a discounturilor la distribuitori, arată preşedintele APMCR (Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România), Claudiu Georgescu. Distribuitorii preferă să scadă preţurile cu 10-12% decât să rămână cu marfa pe stoc. In schimb, fabricile nu au operat modificări de preţ. In acest caz, materialele de construcţii au rămas cu preţurile de listă. Estimările APMCR pentru perioada imediat următoare arată ca piaţa construcţiilor va suferi în continuare o contracţie, majoritatea depozitelor preferând să vândă marfa la pachete de produse, la care aplică reducerile de rigoare. Experţii în construcţii spun că în 2009 preţurile vor rămâne constante la nivel de fabrică, şi doar distribuitorii vor fi cei care vor aplica discounturi. Criza a afectat nu doar vânzările cantitative şi preţurile materialelor de construcţii, au fost afectate şi companiile medii si mari, care nu au fost capitalizate şi pentru care băncile şi-au redus împrumuturile. Companiile mici au fost forţate să îşi reducă lucrările şi să se orienteze către reparaţiile domestice. Loviţi de criză au fost şi dezvoltatorii imobiliari care au forţat preţurile construcţiilor.

Declinul pieţei construcţiilor, vizibil abia din primăvara lui 2009

Explozia sectorului construcţiilor din ultimii patru ani se va opri în 2009, când ritmul de creştere a pieţei va stagna sau va avea, în cel mai bun caz, un avans de numai 10%, ca urmare a crizei financiare, reflectată de stoparea investiţiilor şi de dificultăţile de accesare a creditelor. Volumul lucrărilor de construcţii şi-a redus avansul în ultimele trei luni, jucătorii din domeniu anticipând o reducere a activităţii din construcţii până în luna martie.

Preview document

Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 1
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 2
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 3
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 4
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 5
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 6
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 7
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 8
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 9
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 10
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 11
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 12
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 13
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 14
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 15
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 16
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 17
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 18
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 19
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 20
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 21
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 22
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 23
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 24
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 25
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 26
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 27
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 28
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 29
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 30
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 31
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 32
Analiza strategică a SC Europroducts SRL - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategica a SC Europroducts SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza strategică a mediului concurențial al firmei Aegon România

INTRODUCERE Atât în trecut, cât mai ales în actualele condiții - de recesiune economică - manageri din numeroase organizații afirmă că...

Management Strategic - Hotel Paradis

CAPITOLUL I. Scurta descriere a companiei 1.1. Domeniu de activitate Hotel Paradis face parte din firma S.C. Multirol Prodcom Impex Srl,...

Studiu de Caz privind Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea și Evaluarea Strategiei Generale a Heineken România SA

CAPITOLUL I: Notiuni generale 1.1. Conceptul de strategie Este un concept cu o istorie îndelungata, întâlnit pentru prima oara in antichitatea...

Analiza strategică a SC Electroprecizia SA

5. Concluzii generale. Recomandari 1.Consideratii generale privind contextul economic intern si international Criza economica din 1929-1933...

Management Strategic - Studiu de Caz Consal SRL

Prezentarea societatii Societatea comerciala CONSAL S.R.L., inregistrata in Registrul Comertului cu numarul J08/1181/2002, cod fiscal RO14873188,...

Modelul Porter

,,Calitatea este gratuită, noncalitatea costă!” 1.Scurt istoric Firma Stabilus este una din cele mai mari companii industriale din Koblenz,...

Management Strategic - SC OSERV SRL

Capitolul 1. Scurta prezentare a firmei. In urma analizei ofertei, pe piata romaneasca, de servicii in domeniul auto, si anume a celor legate de...

Gândirea LEAN în producție

CAPITOLUL I: LEAN MANUFACTURING Lean Manufacturing înseamnă o abordare complexă a sistemului de management al proceselor dintr-o organizaţie, fie...

Ai nevoie de altceva?