Analiza Strategiilor de Resurse Umane la SC Dedeman SA

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Strategiilor de Resurse Umane la SC Dedeman SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Descrierea organizatiei pag 2
Analiza SWOT pag 4
Definirea problemei şi a cauzelor producerii ei pag 6
Obiective pentru soluţionarea problemei (SMART) pag 9
Soluţii alternative pentru rezolvarea problemei pag 11
Argumentarea şi prezentarea soluţiei optime pag 12
Rezumat Concluzii pag 13

Extras din document

Descrierea organizaţiei

- Domeniu de activitate

DEDEMAN este unul dintre cele mai importante lanţuri de magazine şi depozite de materiale de construcţii şi amenajări interioare din ţară. Domeniul principal de activitate este comercializarea de materiale de construcţii. În magazinele DEDEMAN se pot găsi peste 40.000 de articole din gama instalaţii termice, sanitare, gaz, canalizări, instalaţii electrice, materiale de construcţie, scule electrice şi unelte pentru construcţii, echipament de protecţie, materiale pentru curăţenie, articole de gradină. În continuare vom enunţa principalele produse ale firmei:

- Instalaţii electrice: este distribiutor autorizat de instalaţii Bosh, Elba, Philips, Schneider electric, Obobettermann, Romcab, Ductil.

- Instalaţii termice: IMI, Armătura SA Cluj, Ariston, Buderus, Ape Raccorderie, Junkers, Boldrin, Bucchi Srl, Zenner, Saer.

- Instalaţii sanitare: Remer, Esse bi plastic Srl, Vidaliny Srl, Teraplast gp, Vortice, Urbis, Franke, I.G. Incerti Plast srl, Morofiltri, Esseti, Dufa.

- Gresie, faianţă, adezivi şi accesorii: Cesarom, Mondial SA Lugoj, Ceramica Gomez SA, Embellecedores, Alfa ceramiche, Marazzi tecnica.

- Amenajări interioare şi materiale de construcţii: Rigips, Grerom Ploieşti, Austroterm, Isover, Ceramica Iaşi, Bramac, Velux, EPI, Lindab, Baumit, Arthema, Helopal.

Scopul existentei companiei este satisfactia tuturor clientilor: instalatori, zugravi, mici meseriasi, firme de constructie si instalatii si micile magazine pentru revanzare. Diversitatea foarte mare de articole, stocuri permanente, raport excelent calitate-pret, personal instruit ritmic, servicii oferite clientilor: transport, consultanta, service, asistenta sunt atuurile DEDEMAN in fata competitiei.

- Dimensiune

DEDEMAN s-a înfiinţat în anul 1992 şi în decursul celor 16 ani de activitate, firma are o acoperire regională, în Moldova astfel: sediul central este la Bacău iar celelalte filiale sunt la Iaşi, Oneşti, Roman, Comăneşti, Suceava şi Vaslui, Timişoara, Focşani, Brăila. Deasemenea DEDEMAN detine propria sa fabrica de mobila, este unul dintre cei mai importanti dealeri nationali pentru marcile Renault, Nissan, Dacia si a inaugurat unul dintre cele mai mari si moderne service-uri auto din Moldova, la Bacau.

In ianuarie 2002, s-a deschis la Iasi cel mai mare DEDMAN din Moldova. DEDEMAN este numele unui dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de profil din tara. DEDEMAN este probabil singurul magazin din Iasi de unde pot fi achizitionate absolut toate tipurile de materiale de constructii, utilaje tehnice si industriale-din acelasi loc. Suprafata de expunere a magazinului este de 1850 de m2. Magazinul este destinat instalatorilor, zugravilor, micilor meseriasi, firmelor de constructii si instalatii, micilor magazine pentru revanzare, precum si societatilor comerciale. Noul magazin este o imagine exemplara a aceea ce inseamna calitatea grupului DEDEMAN.

Dragos Pavel, Director general DEDEMAN, a inaugurat un nou hypermarket DEDEMAN din Iasi, primul in regim self service din oras si al 2 de acest fel din tara.

Noul magazin DEDEMAN, se intinde pe o suprafata de 7000 de m2 si va comercializa peste 40.000 de produse de la 1000 de producatori de marca nationali si internationali. Pentru a reduce timpul de efectuare a cumparaturilor, noul hypermarket DEDEMAN le da posibilitatea clientilor sai sa-si aleaga singuri produselor de pe raft, in spiritul sistemului sefl service. De asemenea, parcarea proprie cu peste 120 de locuri vine sa imbunatateasca accesul la magazin al clientilor.

Investitia in noua locatie a costat compania DEDEMAN 3,5 milioane de euro si a fost astfel realizata inca sa serveasca unui singur scop: servirea iresponsabila a clientilor DEDEMAN si asigurarea unui fond de marfa care sa multumeasca si cele mai sofisticate nevoi

- Misiune

Scopul existentei companiei noastre este satisfacerea tuturor clientilor nostri: instalatori, zugravi, mici meseriasi, firme de constructii si instalatii, mici magazine pentru revânzare.

Filozofia DEDEMAN este: să facă parte din viata dumneavoastra de zi cu zi, având grija sa va ofere totul pentru interior, totul pentru exterior " dedicat planurilor tale" la o calitate superioara si usor de folosit, care sa va transforme casa într-un camin cu un decor placut si primitor.

- Obiective

Pe termen scurt:

- aducerea de noi produse cum ar fi vopsele ecologice marca DAW BENŢA

Pe termen mediu

- extinderea de magazine şi în oraşe precum: Botoşani, Piatra Neamţ, Constanţa, Bucureşti, ceea ce reprezintă extinderea firmei la nivel naţional

- creşterea cifrei de afaceri în 2009 faţă de 2008

Pe termen lung

- extinderea firmei DEDEMAN Automobile SRL, pe plan naţional

Analiza SWOT

Puncte tari (Strenghts):

- Consultanţă gratuită

- Asistenţă gratuită după cumpărare

- Diversitatea foarte mare de articole

- Transport gratuit

- Parcare

- Service după cumpărare

- Raport excelent calitate-preţ

- Comenzi speciale Puncte slabe (Weaknesses):

- Personalul nu este instruit periodic

- Lipsa de produse noi

- Publicitate slabă

- Nu participă la show-roomuri

Oportunităţi (Opportunities) :

- Campanii publicitare intense

- Contracte noi cu firmele pentru care prezintǎ interes (Franţa, Spania, Polonia, Slovacia, Germania)

- Îmbunătăţirea softului

- Dezvoltarea accentuată a pieţei materialelor de construcţii si a cererii de credite pentru achiziţionarea de locuinţe si pentru construcţii

Ameninţări ( Threats ):

- Concurenţa: IKEA, PRACTIKER

- Apariţia de noi produse la firmele concurente

- Spionajul concurenţei

- Creşterea preţurilor terenurilor, ceea ce a dus la scăderea posibilităţii oamenilor de a-şi cumpăra o locuinţă.

- Clienţi tot mai selectivi şi pretenţioşi

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Strategiilor de Resurse Umane la SC Dedeman SA.doc

Alte informatii

proiect in cadrul master MRU, FEAA