Analiza unei Firme - SC Infinity SRL

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza unei Firme - SC Infinity SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Matei Adina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Prezentarea firmei SC. “INFINITY” SRL pg3
1.1. Scurt istoric pg3
2. Analiza firmei SC “INFINITY” SRL .pg3
2.1. Analiza Diagnostic(SWOT) pg3
2.2. Analiza PEST pg4
2.3. Analiza modelului PORTER pg5
2.4. Matricea BCG pg6
2.5. Organigrama pg7
3. Metoda de conducere pg8
3.1.Organizarea si conducerea intreprinderii pg8
3.2.Resursele Umane pg8
~ 2~

Extras din document

SC. “INFINITY” SRL

1. Prezentarea firmei SC. “INFINITY” SRL

1.1. Scurt istoric

Societatea SC. “INFINITY” SRL,al carei obiectiv principal de activitate este importarea si distribuirea la nivel national al unei game largi de produse cosmetice,a luat fiinta in anul 1993.Frima ce isi are sediul in orasul Ploiesti,str.Targovistei,nr.11,Jud.Prahova,este condusa in prezent de catre Madalina Bonifate in calitate de director general si Adina Dumitrescu,directorul de vanzari directe.

SC.”INFINITY”SRL,este inregistrata la Registrul comertului sub numarul J03/168/1991,cod fiscal R180289,avand un capital social subscris si varsat de 2190 000 lei.

In actul constitutiv este precizata o perioada nedeterminata de functionare si societatea are o cifra de afaceri (CA) in valoare de 5207934 lei si un profit in valoare de 180094 lei.

Existenta companiei nationale INFINITY este strâns legata de satisfacerea clientilor sai, carora le ofera o gama variata de produse((cosmetice, parfumuri, bijuterii, articole de imbracaminte, produse pentru igiena personala), ce se adreseaza tuturor categoriilor de vârsta. Prin reteaua sa de distributie, care acopera întreg teritoriul României, compania asigura numerosilor clienti servicii prompte si de calitate. În prezent, INFINITY este reprezentantul exclusiv pentru România a peste 2000 de produse ale unor firme cu traditie din Italia, Franta, Spania, Suedia, Austria, India.

2. Analiza firmei SC. “INFINITY” SRL

2.1. Analiza diagnostic (SWOT)

Analiza diagnostic reprezintă o investigare larga a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice si manageriale ale firmei.

Ea se efctueaza in scopul evidenţierii punctelor forte si ale punctelor slabe ale activităţii interne ale organizaţiei, precum si a oportunităţilor si pericolelor mediului ambiant extern care favorizează sau ameninţa dezvoltarea acesteia, precum si cauzele care le-au generat.

Metoda se concretizează in recomandări cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte si a oportunităţilor) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor).

~3~

Puncte tari :

• Calitatea ridicata a produselor cosmetice

,vestimentare si a bijuteriilor.

• Are o buna reputatie interna si chiar internationala.

Aceasta se datoreaza în parte şi promovarii

bune a imaginii firmei prin spectacole la

nivel national.

• Servicii de machiaj de calitate.

Firma concureaza cu succes cu alte firme de prestigiu

din Romania cum sunt Christine Valmy, Wella.

• Calificarea ridicata a fortei de munca

• Fluctuatia redusa a fortei de munca

• Grad de inovare foarte ridicat.

• Cresterea veniturilor totale anuale,

chiar dacă unele din activitatile firmei au o

tendinta descrescatoare.

• Orientarea spre un management participativ

Oportunitati :

• Colaborarea cu un

grup de firme

care ofera oportunitati de

afaceri ce permit venituri

la nivel European.

• Patrunderea pe noi

piete.

Puncte slabe:

• Acoperire foarte redusa, cu doar

2 magazine in Bucuresti,

• Dotarile tehnice sunt modeste şi nu corespund

cu cele mai inalte tehnologii existente in domeniu.

Amenintari :

• Costul in crestere al

materiei prime.

• Existenta si posibilitatea

aparitiei unor noi firme

concurente

• Existenta firmelor ca

Practica preturi mai mici

Decat SC “INFINITY” SRL

2.2. Analiza PEST

Principalele categorii de factori care au o influenta majora asupra intreprinderii sau a unor componente ale acesteia sunt prezentate dupa cum urmeaza: factori politici-legislativi,factori economici,factori socio-culturali si factori tehnologici.

1. Factorii politici-legislativi

După cum se spune şi în studiul prezentat, Romania a devenit „confectionerul Europei”, ceea ce înseamnă ca s-a investit mult în acest domeniu şi exista interes atât din partea executivului cat şi din partea investitorilor pentru dezvoltarea în continuare a ramurii confectiilor.

Factorii politici-legislativi influenteaza firma Infinity pozitiv dar si negativ. Adoptarea unor prevederi privind scutirea impozitarii profitului reinvestit creeaza cadrul necesar realizarii unui proces investitional crescut. Preocuparea pentru dezvoltarea sectorului confectiilor si faptul ca unele utilaje pentru aceasta industrie sunt scutite de taxele vamale sau acestea sunt reduse pot crea premise favorabile. Dar, tot mai multe firme vor fi tentate sa intre pe aceasta piata datorita facilitatilor acordate de guvern, fapt ce poate reprezenta o amenintare pentru firma noastra.

~ 4 ~

2. Factorii economici

Parghiile economice cum ar fi dobanda,actioneaza negativ, in sensul ca nivelul lor ridicat face imposibila orice tentativa de imprumut, pentru ca la o dobanda de 20-30% pe an trebuie sa ai o rata a rentabilitatii foarte ridicata de peste 30% lucru care este destul de greu de realizat.Având în vedere situatia existenta conducerea firmei trebuie sa implementeze o strategie viabila de dezvoltare în care sa tina cont de toate aceste aspecte negative dar sa şi urmareasca în permanent apariţia unei noi legi sau a unor noi facilitati pentru IMM-uri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unei Firme - SC Infinity SRL.doc