Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 1854
Mărime: 2.47MB (arhivat)
Publicat de: Ioana B.
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Introducere .3
  2. 2. Descrierea firmei .4
  3. 2.1 Informații financiare ...5
  4. 2.2 Organigrama firmei .6
  5. 3. Produse ..7-10
  6. 4. Segnmentul de piață ..11
  7. 5. Misiunea și viziunea firmei ...11
  8. 6. Analiza SWOT ..12
  9. 7. Analiza concurenței ..13
  10. 7.1 Analiza competitivă 14
  11. 8. Situația economico-financiară ..15
  12. 9. Propuneri de îmbunătățire a activității organizației ..15
  13. BIBLIOGRAFIE 16

Extras din proiect

1. Introducere

Originea termenului de organizație provine din limba greacă și are sensul de instrument sau unealtă. Organizația reprezintă în prezent un instrument utilizat în realizarea unor obiective, păstrandu-și astfel semnificația de-a lungul timpului.

Concret, organizația reprezintă o instituție socială care reunește oameni cu preocupări și interese comune ce își organizează activitatea conform unui regulament sau statut în vederea atingerii unui scop comun.

Din punct de vedere economic, organizația reprezintă o unitate economică de producție sau de prestări servicii care funcționează sub o conducere unică.

Caracteristici ale organizației:

- Existența unor scopuri comune sau organizaționale.

- Calitatea interacțiunilor interpersonale

- Structura organizaționala specifică în cadrul căreia are loc interacțiunea dintre membrii unei organizații.

După gradul de structurare, se evidențiează două forme de organizare, formale și informale:

Organizația formală este tipul de organizare cu o structură clar definită, care descrie normele, pozițiile si rolurile specifice relațiilor dintre membrii acestei organizații. Structura organizației formale subliniează de asemenea ierarhia obiectivelor a relațiilor de autoritate, putere si responsabilitate.

Trăsăturile organizației formale:

- Scopul ei este acela de a furniza produse sau servicii.

- Implică repartiția funcțiilor pe principiul specializării.

- Specializarea funcțiilor implică coordonarea acestora în vederea atingerii scopului final.

Performanțele unei organizații sunt redate de mediul în care funcționează organizația și de organizarea activițății din cadrul acesteia.

2.Descrierea firmei

S. C Betty Ice SRL a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul Vasile Armenean, supranumit ”Regele îngețatei”, cu viziunea de a transpune desertul desăvârșit în realitate, creând produse cu gusturi și arome naturale din ingrediente atent selecționate.

În prezent este recunoscută ca una dintre cele mai importante companii de înghețată din România. Compania deține o fabrică de înghețată la Suceava în care se pot produce zilnic aproximativ 100 de tone de înghețată. Pe timpul verii are 180 de chioșcuri deschise care ajung în toate colțurile țării.

Betty Ice este conceput pentru marii iubitorii de înghețată deoarece aici pot găsi și savura cea mai delicată înghețată într-o atmosferă aparte. Gurmanzi sau doar pofticioși, toți clienții vor fi plăcut surprinși de combinațiile disponibile și de rețetele neașteptate create pe bază de înghețată. Deserturile Betty Ice îi vor lua prin surprindere cu fiecare aromă pe care o vor încerca, iar fiecare combinație va fi de neuitat. Gelateriile sunt prezente în patru mari orașe: Brașov, Oradea, Sibiu și Cluj-Napoca.

Cu ajutorul utilajelor de ultimă generație, aduse din Danemarca, Betty Ice a ajuns să fie inclusă în grupul celor mai moderne fabrici de înghețată din Europa.

În anul 2018 Betty Ice, cel mai mare producător de înghețată din România, a fost cumpărat de către gigantul Unilever. Fondatorul Betty Ice, Vasile Armenean, va continua să conducă această afacere în calitate de general manager al companiei.

Unilever este unul dintre cei mai importați furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 161,000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53,7 miliarde euro în 2017. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Dove, Rexona, Axe, Domestos, Cif, Hellmann’s, Delikat, Dero, Lipton, Algida,etc.

Bibliografie

- https://biblioteca.regielive.ro/proiecte/marketing/analiza-activitatii-de-marketing-a-firmei-sc-betty-ice-srl-305808.html

- https://dokumen.tips/documents/analiza-swot-la-sc-betty-ice-srl.html

- https://betty.ro

- https://www.zf.ro/profesii/povestea-betty-ice-afacere-cladita-de-catre-antreprenorul-vasile-armenean-si-cumparata-de-unilever-16965897

Preview document

Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 1
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 2
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 3
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 4
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 5
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 6
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 7
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 8
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 9
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 10
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 11
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 12
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 13
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 14
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 15
Analiza unei organizații SC Betty Ice SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza unei organizatii SC Betty Ice SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza strategică Kraft

1. PARTE INTRODUCTIVA - DESCRIEREA ACTIVITATII COMPANIEI Începuturile Kraft datează încă din 1903 când J.L. Kraft deţinea doar 65 dolari şi un...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Betty Ice

Cap. I Prezentarea organizaţiei Betty Ice a fost infiinţată in anul 1994 şi are ca activitate principală fabricarea ingheţatei fiind momentan o...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?