Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 84 în total
Cuvinte : 20345
Mărime: 274.51KB (arhivat)
Publicat de: Fabiana Martin
Puncte necesare: 10

Extras din proiect

Activitatea economica presupune existenta relatiilor intre fenomenele si procesle care reclama consum de resurse umane, materiale si financiare avind ca scop realizarea de bunuri si servicii necesare satisfacerii unor nevoi sociale.

Cunoasterea conditilor in care se desfasoara activitatea economica si initierea unor actiuni bine definite pentru realizarea cit mai eficienta a scopului propus sunt premise ale unei conduceri stiintifice performante in orice domeniu al activitatii umane incluse in categoria fenomenelor economice: productia, consumul, schimbul si utilizarea bunurilor si serviciilor.

Analiza financiară foloseşte instrumente şi mijloace specifice adaptate scopului urmărit şi conduce la diagnosticul financiar; parte a diagnosticului economico-financiar, alături de diagnosticul contabil, fiind orientat în special spre rentabilitatea şi riscurile întreprinderii.

Diagnosticul financiar presupune unele judecăţi asupra sănătăţii financiare a întreprinderii, punctele forte şi punctele slabe ale gestiunii financiare, prin care se pot aprecia riscurile trecute, prezente şi viitoare ce decurg din situaţia financiară şi soluţiile pentru diminuarea riscurilor şi îmbunătăţirea rezultatelor.

Aşadar, diagnosticul financiar este instrumentul analizei financiare orientate spre utilizatori care vizează măsurarea rentabilităţii capitalurilor investite şi a riscurilor, aprecierea condiţiilor de realizare a echilibrelor financiare şi a gradului de autonomie, pe baza lui urmând decizii majore: întreprinderea îşi întrerupe activitatea, îşi redefineşte strategia sau politica pe termen scurt. Un bun diagnostic financiar permite o mai bună alocare a resurselor, pe baza lui i se poate acorda sau refuza întreprinderii un credit, iar investitorul îl poate folosi pentru a lua decizii de cumpărare sau de vânzare a acţiunilor.

O analiză financiară efectuată în scopul realizării unui diagnostic financiar, care să permită adoptarea unor decizii şi stabilirea unor previziuni financiare se bazează în primul rând pe de date şi informaţii provenite din situaţiile financiare ale întreprinderii, dar nu se poate limita doar la acestea.

Rentabilitatea este categoria economică ce exprimă capacitatea întreprinderii de a obţine profit, ceea ce reflectă performanţa acesteia. Cu alte cuvinte rentabilitatea este criteriu de performanţă reflectat in contul de profit şi pierdere.

Obiectivul major al întreprinderii este atât mărirea averii participanţilor la viaţa întreprinderii (acţionari, salariaţi, creditori, stat), cât şi creşterea valorii sale, pentru asigurarea propriei dezvoltări. Realizarea acestui obiectiv este conditionata de desfasurarea unei activitati rentabile, care sa permita remunerarea factorilor de productie si a capitalurilor utilizate, indiferent de provenienta.

Orice afacere implica o investitie care are drept consecinta rezultatul asteptat de investitor. Cu cit acest rezultat este mai mare , cu atit se pot forma noi surse disponibile pentru alte investitii in diverse scopuri: stimularea partenerilor , asigurarea propriei dezvoltari, crearea de rezerve. Rentabilitatea unei afaceri rezulta din comensurarea efectelor concretizate in venituri cu eforturile depuse reflectate in cheltuielile aferente.

Previziunea (prognoza) economică, deşi nu se poate da o definiţie precisă, datorită părerilor diferite existente în rândul specialiştilor, reprezintă procesul prin care sunt anticipate evenimente şi prin care este realizată estimarea evoluţiei viitoare a unor indicatori economici privind, în general, fenomene care nu sunt direct controlate de entitatea implicată în procesul de previziune.

Etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea previziunilor, indiferent de domeniul unde se realizează acestea sunt următoarele:

1) Stabilirea obiectului previziunii;

2) Fixarea perioadei de timp pentru care se elaborează previziunea (orizontul prognozei), precum şi al gradului de detaliere al acesteia (global sau pe fiecare produs în parte).

3) Colectarea şi evaluarea fondului de date necesar elaborării previziunii

4) Alegerea metodei de previziune (realizată în general în funcţie de datele disponibile)

5) Elaborarea propriu-zisă a previziunilor

6) Alegerea modalităţii de prezentare a rezultatelor previziuni (alegerea din multitudinea de alternative a variantei cele mai probabile; prezentarea rezultatelor sub forma unor scenarii - pesimist, realist, optimist; sau prezentarea sub formă de interval de încredere etc.)

7) Evaluarea acurateţei metodei utilizate prin compararea valorilor prognozate cu datele reale odată ce acestea devin disponibile (etapă foarte utilă în selectarea ulterioară a metodei celei mai potrivite).

Capitolul I-Prezentarea companiei Arabesque

1.1. Istoricul firmei si activitatea sa

S.C.Arabesque SA s-a infiintat in 1994 avand capital integrat privat romanesc.Obiectul principal de activitateal societatii il reprezinta “materialele de constructii si finisaje”. Pe parcursul activitatii sale societatea si-a marit si consolidate nivelul de clienti, gradul de utilizare a capacitatii sale de deservire evoluand de la 45% in anul 1994 la aproximativ 90% in anul 2005. ca urmare a calitatii ireprosabile a serviciilor sale, firma si-a castigat un renume binemeritat si o cota de piata excelenta. Calitatea ofertei si preturile accesibile atrag un numar important de clienti. De la an la an gama de produse distribuite a fost largita pentru a oferi clientilor majoritatea reperelor de care au nevoie atat pentru constructii cat si pentru amenajari interioare. In acelasi timp a vut loc si o expasiune teritoriala, prin deschiderea periodica de noi puncte de lucru in cele mai mari orase ale tarii. In present depozite ale firmei Arabesque sunt in : Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Timisoara.

Datorita logisticii adecvate, Arabesque poate livra oriunde pe teritoriul tarii in maxim 24 de ore orice marfa comandata de catre clientii sai.

Compania Arabesque este lider national in distributia materialelor de constructie si finisaje.

In prezent valoarea lunara a vanzarilor este estimata undeva la aproximativ 20-22 milioane de euro. Tinta companiei este sa ajunga, pana in perioada 2011-2013, la o cifra de afaceri de circa un miliard de euro.

1.2. Descrierea produselor comercializate si a serviciilor oferite

Compania Arabesque ofera o gam de produse si materiale de finisaje atat interioare cat si exterioare:

- Feronerie, materii prime, materiale, accesorii pentru mobile

- Gips carton, tavane suspendate, profile de aluminiu

- Invelitori, acoperisuri

- Parchet, lambriuri

- Lemn, cherestea binale

- Materiale de finisaj, materiale de placare

- Instalatii termice si sanitare

- Surse , corpuri si instalatii de iluminat

- Chimice, vopseluri si materiale auxiliare

- Ciment, fier beton, caramida, BCA.

Ca urmare a cresterii cererii pe piata a materialelor de constructii s-a hotarat deschiderea unei noi filiale Arabesque in Bucuresti. Anul trecut a fost deschisa o noua filiala care-si are sediul in Catelu, si care cu pasi repezi inceraca sa se ridice la nivelul celei care-si are sediul in Militari. Deoarece deschiderea firmei a fost un real success pe piata romaneasca in acest an s-a deschis o noua filiala in Baneasa.

Serviciile furnizate in cadrul noului centru comercial in Bucuresti sunt: transportul produselor la obiective si la clientii finali(persoane juridice si fizice), consiliere tehnica, mixare vopsele, debitare pal, cantuire si fasonare.

Preview document

Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 1
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 2
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 3
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 4
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 5
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 6
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 7
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 8
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 9
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 10
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 11
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 12
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 13
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 14
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 15
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 16
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 17
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 18
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 19
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 20
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 21
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 22
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 23
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 24
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 25
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 26
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 27
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 28
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 29
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 30
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 31
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 32
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 33
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 34
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 35
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 36
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 37
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 38
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 39
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 40
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 41
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 42
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 43
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 44
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 45
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 46
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 47
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 48
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 49
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 50
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 51
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 52
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 53
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 54
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 55
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 56
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 57
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 58
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 59
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 60
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 61
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 62
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 63
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 64
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 65
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 66
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 67
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 68
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 69
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 70
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 71
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 72
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 73
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 74
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 75
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 76
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 77
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 78
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 79
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 80
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 81
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 82
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 83
Analize și Previziuni în Cadrul Firmei Arabesque - Pagina 84

Conținut arhivă zip

  • Analize si Previziuni in Cadrul Firmei Arabesque.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul performanței la SC Arabesque SRL

CAPITOLUL I CONCEPTUL DE PERFORMANŢĂ ŞI CATEGORIILE ACESTEIA 1.1. Accepţiuni ale noţiunii de performanţă În literatura de specialitate se...

Plan de Afaceri Arabesque

Istoricul firmei si activitatea sa: SC. Arabesque SA s-a înfiintat în 1994. lei. Obiectul principal de activitate al societatii îl reprezinta...

Managementul inovării la SC Arabesque SRL

1.GENERALITATI MANAGEMENTUL INOVARII Într-un sens larg inovarea înseamnă introducerea noului, iar activităţile desfăşurate în acest scop sunt...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?