Best Western International

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5027
Mărime: 225.92KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Jianu
Puncte necesare: 7
Universitatea Lucian Blaga, Sibiu. Facultatea de Stiinte Economice

Extras din proiect

Best Western International

Best Western International, un nume de referinta în industria hoteliera mondiala, îsi întâmpina oaspetii de peste jumatate de secol.

În anul 2006 lantul hotelier Best Western International a sarbatorit 60 de ani de existenta, în care a oferit servicii de calitate superioara în domeniul hotelier.

Scurt istoric despre evolutia Best Western International în perioada 1946-2005:

1946 - motelurile Best Western International au fost înfiintate de M. K. Guertin, un hotelier cu 23 de ani de experienta în domeniu. Lantul hotelier s-a nascut ca o legatura informationala între mai multe hoteluri, stabilind niste reguli si standarde minime pentru turisti. Sistemul de referinta a constat în telefoane date de catre un receptioner altui receptioner apartinând altui hotel.

1951 - Într-un editorial publicat de AMERICAN MOTEL MAGAZINE, Guertin vorbeste despre importanta deosebita pe care o are publicitatea asupra turistilor în general.

1962 - Lantul hotelier Best Western International este singurul care acopera Statele Unite ale Americi si Canada.

1962 - Best Western International a început sa foloseasca logo-ul cu coroana cu o delimitare pentru a putea deosebi proprietatiile membre.

1963 - Best Western International este cel mai mare lant de hoteluri-moteluri, având 699 de proprietati membre si 35.201 de camere de motel.

1966 - Best Western si Best Eastern s-au unit sub acelasi nume Best Western si membrii regionali au format un consiliu director din 7 oameni având puterea de a lua decizii de politica interna.

1966 - Organizatia alege sa-si mute cartierul general din Long Beach, California, în Phoenix, Arizona datorita faptului ca odata cu centralizarea operatiuniilor au loc reduceri majore de cheltuieli si totodata posibilitatea extinderii.

1966 - O mare schimbare a serviciilor Best Western se anunta, printre care: stabilirea unui nou centru de rezervari care ofera unele servicii gratuite oamenilor de afaceri, agentiilor de turism, agentiilor de voiaj în urma unui aranjament cu American Express; extinderea în Europa, Caraibe si Pacific; stabilirea unor noi standarde ale membrilor; o colaborare strânsa cu liniile aeriene si reprezentantii altor mijloace de transport.

1972 - A fost solicitata acceptarea a 6 feluri de carti de credit, hotelurile având puterea de a taxa si pentru no show, adica pentru neprezentare.

1974 - Best Western Hotels decide sa renunte la imaginea sa de referinta si sa scoata cuvântul motel din numele sau, alegând sa se lupte cu competitorii sai directi din alte lanturi hoteliere.

1976 - Best Western începe extinderea în strainatate, semnând 411 de contracte de afiliere în Australia si Noua Zeelanda.

1977 - Un sediu central al Best Western International în valoare de mai multe milioane de $ a fost construit în nord-estul Pheonix-ului.

1977 - Fraza Cel mai mare lant hotelier din lume a devenit emblema Best Western International si totodata o baza a publicitatii facuta acestuia.

1979 - Best Western gazduia 15 milioane de oameni si avea venituri de 1 miliard de dolari de pe urma camerelor de hotel.

1980 - S-au semnat contracte prin toata Europa: 19 proprietati în Danemarca, 19 în Finlanda, 120 în Franta, 23 în Spania, 19 în Suedia si 93 de proprietati în Elvetia.

1980 - Numarul membrilor Best Western a ajuns 2.654 în întreaga lume.

1981 - În august, în centrul de reabilitare de minima securitate pentru femei din Arizona Arizona Center for Women (ACW), a fost stabilit un sediu de rezervari prin satelit. Acest program s-a datorat nevoii de forta de lucru si a primit numeroase premii, atragând atentia asupra Best Western în lumea întreaga. ACW a fost desfiintat în anul 1992.

1988 - A fost lansat programul The Gold Crown Club® International, iar în mai putin de un an, avea 200.000 de membri si peste 40 milioane $ din încasari.

1993 - Centrul studiului identitatii marcii a recomandat schimbarea imaginii si a logo-ului de catre Best Western, care ulterior a acceptat, adoptând logo-ul coroanei aurii.

1995 - BestWestern devine prima companie listata pe internet la www. BestWestern.com. Aici sunt prezentate informatii utile despre 150 de membri cu poze disponibile instantaneu pe calculatorul personal.

2002 - Best Western implementeaza tuturor membrilor BestRequests®, un pachet complet de servicii.

2004 - Best Western lanseaza (HSIA) cea mai rapida conexiune la internet în domeniul hotelier, o initiativa cu mare trecere.

2004 - Best Western devine în premiera lantul hotelier oficial al NASCAR®.

2005 - Best Western începe a câstiga 1 milion $ pe zi din încasari online prin rezervari pe www.bestwestern.com.

Preview document

Best Western International - Pagina 1
Best Western International - Pagina 2
Best Western International - Pagina 3
Best Western International - Pagina 4
Best Western International - Pagina 5
Best Western International - Pagina 6
Best Western International - Pagina 7
Best Western International - Pagina 8
Best Western International - Pagina 9
Best Western International - Pagina 10
Best Western International - Pagina 11
Best Western International - Pagina 12
Best Western International - Pagina 13
Best Western International - Pagina 14
Best Western International - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Best Western International.doc

Alții au mai descărcat și

Relații publice - comunicarea organizațională

Evolutia si semnificatia termenilor de comunicare si management Comunicarea a fost perceputa ca element fundamental al existentei umane înca din...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Distribuția Produselor Turistice pe Internet

Turismul este cunoscut ca fiind cea mai larga industrie. Veniturile sale au o proportie semnificativa în economia multor tari si este una din cele...

Lanțul hotelier Best Western

Istorie Best Western a fost fondată în 1946 de către M.K. Guertin ca un sistem de sesizare informationala între hoteluri si membrii. Prin 1963,...

Analiza stării financiare la SC Casă de Bucovina - Club de Munte SA

S.C. Casa de Bucovina – Club de Munte S.A Cap 1. Prezentarea generală a societății Raport anual conform: Regulamentului CNVM nr.1/2006 Data...

Distribuția Produselor Turistice pe Internet

6 Turism si World Wide Web Una din problemele în încercarea de a evalua impactul Internetului si World Wide Web-ului în sectorul turismului este...

Proiecte economice în turism - Gura Humorului

Scurt istoric Figura nr.1 Imagine istorică din centrul oraşului Gura Humorului Prima atestare documentară a localităţii datează din 26 noiembrie...

Integrarea în lanțuri hoteliere internaționale

INTRODUCERE Importanţa deosebită a dezvoltării serviciilor turistice în economia oricărei ţări decurge din faptul că acestea asigură creşterea...

Best Western Bucovina - prezentare generală

Best Western International Inc. este cel mai mare lanţ hotelier din lume cu aproximativ 4.000 de hoteluri operate, iar funcţia de preşedinte şi de...

Analiza economico-financiară a SC Casa de Bucovina - Club de Munte SA

Prezentarea societatii 1. Identificarea societăţii: Denumire, localizare, obiect de activitate, data închiderii exerciţiului. Societatea...

Ai nevoie de altceva?