Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 9742
Mărime: 429.32KB (arhivat)
Publicat de: Alexandra Coman
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. Motivaţie 3
  2. Sinteza raportului 4
  3. CAP I. PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI 6
  4. I.1. Pricipalele etape şi evoluţia BRD 6
  5. I.2. Obiectul de activitate al Băncii BRD 7
  6. a) Precizarea sectorului principal de activitate 8
  7. b) Încadrarea domeniilor de activitate conform CAEN 9
  8. c) Piaţa organizaţiei 11
  9. d) Oferta organizaţiei 11
  10. e) Consumatori şi clienţi 15
  11. f) Dimensiunea şi structura pieţei 15
  12. g) Dinamica pieţei 16
  13. h) Concurenţa 16
  14. I.3. Managementul organziaţiei 17
  15. a) Misiunea şi obiectivele organizaţiei 17
  16. b) Sistemul de valori promovat în cultura organizaţiei 17
  17. c) Analiza SWOT la nivelul întregii organizaţii 18
  18. d) Principalele măsuri din cadrul strategiilor generale aplicate în ultimul an 18
  19. e) Principalele măsuri din cadrul strategiilor funcţionale (financiare, de marketing, de resurse umane, de producţie/servicii/realizare a activităţii principale), aplicate în ultimul an 19
  20. f) Descrierea structurii organizatorice şi prezentarea organigramei 20
  21. CAP II. ANALIZA ŞI INTERPRETAREA EVOLUŢIEI PENTRU ULTIMII TREI ANI A PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO-FINANCIARI 23
  22. II.1. Cifra de afaceri, venituri 23
  23. II.2. Cheltuieli, numǎr de angajaţi 26
  24. CAP III. PREZENTAREA UNEI PROBLEME MANAGERIALE CU IMPACT ASUPRA PERFORMANŢEI ORGANIZATIEI, ÎN CURS DE REZOLVARE ÎN CADRUL ORGANIZAŢIEI 29
  25. BIBLIOGRAFIE 32

Extras din proiect

Motivaţie

Am ales sǎ fac practicǎ la firma BRD Groupe Société Générale, deoarece am dorit sǎ observ şi sǎ acumulez cât mai multe informaţii referitoare la activitatea din cadrul departamentului de management al unei firme de proporţii mari.

În cadrul unei societăţi mai complexe cred cǎ departamentul de management este mult mai bine dezvoltat , iar cantitatea de muncǎ si implicarea este mai semnificativǎ luând în considerare aria largǎ de activitate.

În cadrul stagiului de practică personalul firmei a fost foarte generos şi m-a ajutat foarte mult să ma integrez pe perioada în care am lucrat alături de ei, mi-au oferit datele necesare pentru realizarea proiectului, iar în timpul liber aveau răbdare să îmi explice diverse lucruri legate de firmă.

În decursul celor două săptămâni de practicǎ am reuşit sǎ adun informaţiile necesare întocmirii raportului de practicǎ, urmărind cu atenţie desfăşurarea activităţii de zi cu zi a personalului departamentului.

Problemele teoretice întâlnite la cursuri se regasesc şi în practică, deşi multe lucruri ce ţin de teorie nu îşi au locul sau sunt greu de observat. Practica este necesară pentru a ajuta studentul să înţeleagă fenomenele economice.

Probleme deosebite nu au apărut pe perioada desfăşurării practicii, şi dacă s-ar fi întâmplat, conducerea este pregătită să reacţioneze pentru rezolvarea acestora.

Sinteza raportului

Stagiul de practică a fost efectuat pe o perioadă de două săptămâni, între 31 mai – 11 iunie 2011 şi s-a încheiat cu redactarea unui raport de practică. Acest raport a fost realizat în cuprinsul a 37 de pagini reprezentând date referitoare la firma unde am efectuat stagiul de practică, respectiv BRD - Groupe Société Générale.

Raportul de practică prezintă o combinaţie de elemente teoretice observate în structura şi activitatea organizatorică. Perioada de practică a însemnat luarea la cunoştiinţă a discrepanţelor care există între teorie şi practică.

Lucrarea este alcătuită din trei capitole, fiecare bine delimitate şi cu informaţii despre activitatea societăţii BRD - Groupe Société Générale.

Primul capitol intitulat ,, Prezentarea organizaţiei” cuprinde date de identificare ale agenţiei, un scurt istoric şi analiza principalilor indicatori.

BRD a fost înfiinţată în anul 1990 la data de 1 decembrie cu un capital social subscris de stat de 5.000.000.000 lei împărţit în 500.000 de acţiuni nominative în valoare de 10.000 lei. Capitalul vărsat la data înfiinţării este de 2.600.000.000 lei. În 1999 Groupe Société Générale a achiziţionat pachetul majoritar de acţiuni al BRD. În prezent, BRD - Groupe Société Générale îsi desfasoara activitatea prin intermediul unei reţele de 930 de agenţii.

Evoluţia firmei este una pozitivă, obiectivele stabilite fiind îndeplinite. Firma a reuşit să-şi îndeplinească obiectivele legate de maximizarea profitului, satisfacerea clienţilor şi fidelizarea acestora.

În al doilea capitol intitulat “Analiza şi interpretarea evoluţiei pentru ultimii trei ani a principalilor indicatori economico-financiari”, este analizată şi interpretată evoluţia pentru ultimii trei ani a principalilor indicatori economico-financiari. BRD - Groupe Société Générale a desfăşurat o activitate eficientă pe toate liniile de business, în condiţiile unui mediu economic deosebit de dificil. Baza de clienţi este una robustă - aproximativ 2,5 milioane de clienţi - după eliminarea clienţilor inactivi şi în condiţiile încetinirii ritmului de achiziţie de clienţi noi. Reţeaua băncii se situează la acelaşi nivel în raport cu sfârşitul anului 2008 - 930 de unităţi. Coeficientul de exploatare (cheltuieli generale / venit net bancar) rămâne la un nivel competitiv, de 42%.

În ultimul capitol intitulat ”Prezentarea a două probleme manageriale cu impact asupra performanţei organizatiei, în curs de rezolvare în cadrul organizaţiei” sunt identificate câteva dintre problemele manageriale care pot să apară în cadrul BRD - Groupe Société Générale şi care au un efect negativ asupra organizaţiei.

Sunt prezentate două dintre aceste probleme, contextul apariţiei lor şi planurile de măsuri pentru rezolvarea acestora. Managerii eficace trebuie să ia decizii pentru a soluţiona problemele care apar în cadrul organizaţiei. Este necesar să se ia o decizie atunci când sunt îndeplinite următoarele condiţii: există o discrepanţă între rezultatele dorite şi situaţia actuală, decidentul este conştient de această discrepanţă, este motivat să o elimine şi dispune de resursele necesare pentru aceasta. Luarea deciziilor reprezintă activitatea centrală a unui manager; toate celelalte activităţi sunt desfăşurate pentru a se asigura luarea de decizii corecte sau, dacă decizia a fost deja adoptată, pentru implementarea şi monitorizarea eficienţei sale.

Preview document

Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 1
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 2
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 3
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 4
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 5
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 6
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 7
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 8
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 9
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 10
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 11
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 12
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 13
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 14
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 15
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 16
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 17
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 18
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 19
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 20
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 21
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 22
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 23
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 24
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 25
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 26
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 27
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 28
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 29
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 30
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 31
Caiet de practică realizat la BRD - Sucursala Iași - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Realizat la BRD - Sucursala Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de practică la SC Scudas SA Pașcani

Argument Am ales să efectuez stagiul de practică la firma S.C. SCUDAS S.A. Paşcani deoarece eram deja familiarizat cu aceeastă firmă, incă de anul...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?