Caiet de practică - Sandoz Pharma Services

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3136
Mărime: 84.36KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Teodorescu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: LECT. DR. ALEXANDRU CĂPĂŢÂNĂ
UNIVERSITATEA “DUNAREA DE JOS” FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI ADMINISTRAREA AFACERILOR SPECIALIZARE MANAGEMENT, ANUL II

Extras din proiect

1.1 ISTORIC. PREZENTARE.

Sandoz Pharma Services, este o societate comerciala cu raspundere limitata, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. x , si x . Obiectul principal de activitate al societatii este "Publicitate"-cod .

Compania PharmaTech, specializata in productia de peniciline, a fost infiintata in anul 1996 in Targu-Mures.

In anul 2001 Lek d.d., o companie slovena cu sediul in Ljubljana, dorind sa-si consolideze pozitia pe piata romanesca , a achizitionat PharmaTech formand Lek PharmaTech.

Anul 2002 a reprezentat un moment hotarator - Lek d.d. a fuzionat cu Novartis, compania Lek PharmaTech devenind astfel parte a grupului Novartis si in acelasi an fabrica de peniciline a fost certificata GMP.

In anul 2003 in cadrul Novartis Generice mai multe marci nationale au format o marca puternica- Sandoz.

In 2006, cu scopul de a se consolida integrarile locale de pe piata romanesca a PharmaTech, Lek, Biochemie, Hexal s-a luat decizia de a readuce Sandoz in Romania.

Sandoz activeaza domeniul produselor farmaceutice generice, oferind o gamă largă de produse accesibile de înaltă calitate, de care nu mai sunt protejate de patente. Sandoz are un portofoliu de aproximativ 1000 de compuşi şi vinde produsele sale în peste 130 de ţări.

Sandoz, o divizie a grupului Novartis, este un lider mondial, o companie Retail de generice, cu doua unitati de afaceri cu tinte strategice specifice – anti-infectioase si biofarmaceutice.

Afacerea retail produce forme dozate finite, care sunt vândute agentilor de vânzare, farmaciilor, spitalelor sau altor unitati sanitare. Unitatea de afaceri biofarmaceutice, bazata pe bogata experienta în biotehnologie a companiei, dezvoltata în portofoliu corepunzator de produse biologice. Unitatea de afaceri anti-infectioase produce ingredienti farmaceutici activi, precum si intermediari, pentru necesitatile interne si partenerii industriali.

Produsele principale sunt antibiotice, tratamente pentru bolile sistemului nervos central, medicamente gastro-intestinale, tratamente cardiovasculare si terapii hormonale. Sandoz dezvoltă, produce şi comercializează aceste medicamente împreună cu substanţe farmaceutice şi biotehnologice anti-infecţioase.

În plus faţă de o creştere organică puternică în ultimii ani, Sandoz a efectuat o serie de achizitii care includ Lek (Slovenia), Sabex (Canada), Hexal (Germania), Eon Labs (SUA), EBEWE (Austria). În 2009, Sandoz a angajat aproximativ 23.000 de angajaţi în întreaga lume si a inregistrat vanzari de 7.5 miliarde USD. Sandoz are sediul central în Holzkirchen, Germania, situat la sud de Munchen.

Mediul întreprinderii poate fi considerat un “ansamblu de factori alcătuind o structură complexă, eterogenă: factori de natură economică, socială, culturală, juridică, politică, demografică, ecologică.

Si rolul participanţilor la acest cadru de desfăşurare a activităţii întreprinderii, interacţiunea şi intensitatea cu care acţionează forţele constitutive, influenţele pe care le exercită, putem delimita două componente, mediul intern sau micromediul şi mediul extern sau macro mediul.

1.1 MEDIUL INTERN AL ORGANIZATIEI

Micromediul este constituit din agenti economici cu care întreprinderea intra de obicei în relatii directe, influentele fiind puternice si reciproce, reprezentând în fapt un ansamblu de conditii, activitatii si relatii specifice.

Preview document

Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 1
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 2
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 3
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 4
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 5
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 6
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 7
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 8
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 9
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 10
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 11
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 12
Caiet de practică - Sandoz Pharma Services - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica - Sandoz Pharma Services.doc

Alții au mai descărcat și

Raport de practică în managementul resurselor umane la SC Rom West JNA SRL

Sinteza raportului de practică Stagiul de practica la management a fost efectuat pe o perioada de trei saptamani intre 01.07.2009 - 22.07.2009 si...

Caiet de practică de specialitate - managementul companiei Vodafone

Cap I Prezentarea Companiei VODAFONE VODAFONE este cea mai mare companie de comunicaţii mobile din lume având o gamă completă de servicii de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?