Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2612
Mărime: 17.92KB (arhivat)
Publicat de: Antim Enache
Puncte necesare: 8
Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic si Comercial

Extras din proiect

I.Scurt istoric

TERAPIA a fost fondata în Cluj-Napoca în 1921 de catre prof. univ. dr. Reinbold Adalbert si Dr. Wilhelm Stern, fiind la început un mic laborator de produse farmaceutice. Ulterior Dr. Wilhelm Stern a reusit sa coopereze cu compania vieneza "A. Egger Sohn". Din 1931 Dr. Wilhelm Stern a devenit singurul proprietar al companiei pe care a redenumit-o "Instalatia Farmaceutica Româneasca".

Au fost cooptati în Consiliul de Adminstratie si au devenit actionari, exponenti ai vietii medicale si universitare clujene. În anii 1940-1944 filiala si-a pastrat denumirea în UFAROM (Uzinele Farmaceutice Române), iar fabrica din Cluj s-a transformat în Napochemia. Din acesta perioada erau în profil specialitati farmaceutice ca: fiole, solutii si siropuri, foarte multe având la baza substante din import.

Mai târziu, intreprinderea a intrat în posesia unui nou laborator al unui colectiv al Institutului de Igiena care din 1964 a fost predata la Biofarm, Bucuresti care are profil de produse de extractie.

În 1949 fabrica obtine în chirie o mare parte a cladirii din strada Munkacs nr.28 (actuala str. Craiova), unde s-a instalat o sectie de siropiri si vitamine naturale.

Din 1968 este anexata intreprinderii sectia din Viseu unde produsul de baza este morfina si o serie de pulberi si capsule de uz veterinar.

Au urmat anii 1980-1989 în care fondurile de investitii primite au fost foarte mici, dotarea tehnica a conditionarii ramânând la nivelul anilor 1977.

Dupa 1990 societatea a început sa fie vizitata de delegatii ale firmelor straine interesate îm cooperarea pe linia fabricarii unor medicamente, moment din cre s-a impus necesitatea cunoasterii “regulilor de buna fabricatie” aplicate în acest sector.

TERAPIA a devenit societate comerciala pe actiuni în septembrie 1991, toate instalatiile si utilajele precum si patrimoniul intelectual si marcile de fabricatie fiind detinute pânã atunci de stat.

Între 1992-1994 firma a fost vizitata de un inspector international al firmei Janssen care s-a constituit în vizite tehnice preaudit si audit si s-au finalizat cu masuri corective care au fost derulate în fluxul de productie.

Firma a trecut în proprietate privata în anul 1996 prin procesul de privatizare în masa.

Începând cu data de 1 aprilie 1997 S.C. TERAPIA S.A. este cotatã la Bursa de Valori Bucuresti, la catergoria 1.

Terapia Cluj este una dintre cele mai renumite companii farmaceutice românesti, atat din punct de vedere al tehnologiilor de fabricatie precum si al sortimentului si calitãtii produselor. Investitiile realizate în ultimii patru ani, de peste 15,4 mil USD, sunt orientate în principal spre modernizarea sectiilor de productie si alinierea standardelor de calitate la normele europene.

Terapia Cluj detine din anul 1999 certificatul GMP (Good Manufacturing Practice) cu numãrul 1 acordat în România de Agentia Natioanalã a Medicamentelor.

Începând cu anul 2001, Terapia Cluj detine propria retea nationala de distributie a medicamentelor cu centre de distributie în cele mai importante orase din tara.

Intensificarea prezentei pe pietele regionale s-a concretizat în anul 2001 prin realizarea demersurilor de înregistrare a reprezentantei din Rusia - birou care este operational din acest an si înregistrarea pe pietele externe a noi produse.

Preview document

Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 1
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 2
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 3
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 4
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 5
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 6
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 7
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 8
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 9
Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Caracteristicile Organizatorice ale Firmei SC Terapia SA.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza diagnostic a firmei SC Forrest Production SRL și îmbunătățirea managementului firmei

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂŢII FORREST PRODUCTION 1.1. Istoricul firmei Firma SC FORREST PRODUCTION S.R.L. are sediul social în oraşul...

Analiza Diagnostic

CAPITOLUL 1 CONCEPTUL DE FIRMĂ ŞI ROLUL SĂU ÎN FUNCŢIONAREA ECONOMIEI DE PIAŢĂ 1.1. Conceptul de firmă Firma este unitatea organizatorică de...

Ai nevoie de altceva?