Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 5913
Mărime: 584.13KB (arhivat)
Publicat de: Estera Gheorghiu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Claudia Ogrean
La acest proiect am obtinut nota 8.

Cuprins

  1. 1. Generalități 2
  2. 1.1. Scurt istoric 2
  3. 1.2. Piaţa ambalajelor 2
  4. 2. Caracterizarea mediului extern 4
  5. 2.1. Micromediul întreprinderii 4
  6. 2.1.1. Clienţii întreprinderii 4
  7. 2.1.2. Analiza concurenţei 6
  8. 2.1.3. Analiza furnizorilor 10
  9. 2.2. Macromediul întreprinderii 12
  10. 3. Caracterizarea mediului intern 14
  11. 3.1. Organizarea societăţii 14
  12. 3.1.1. Structura organizaţională 14
  13. 3.1.2. Structura managerială 14
  14. 3.1.3. Structura resurselor umane 15
  15. 3.2. Descrierea activităţii – caracteristici 16
  16. 3.2.1. Compartimente direct productive 17
  17. 3.2.2. Compartimente indirect productive 17
  18. 3.2.3. Asigurarea calităţii 17
  19. 3.2.4. Mijloace fixe 17
  20. 3.2.5. Competitivitatea produselor 18
  21. 3.3. Publicitatea şi promovarea produselor 18
  22. 4. Analiza SWOT 19
  23. 5. Relaţiile întreprinderii cu mediul extern 20
  24. 5.1. Relaţiile de piaţă ale întreprinderii 20
  25. 5.2. Relaţiile de concurenţă 20
  26. 5.3. Relaţiile de parteneriat şi cooperare 21
  27. 5.4. Relaţiile preferenţiale 21

Extras din proiect

1. Generalităţi

1.1. Scurt istoric

SC SibMas SRL Sibiu a fost înfiinţată în anul 1992, forma de proprietate privată, mixtă româno-austriacă, funcţionând în prezent în baza Legii 31/1990 privind societăţile comerciale.

Obiectul de activitate al societăţii este producţia în domeniul tipografic offset, respectiv tipărirea de albume, cărţi, manuale, reviste, ziare, postere, pliante, cataloage, calendare şi etichete. În prezent, producţia de etichete reprezintă principala activitate a tipografiei, acestea fiind tipărite pe hârtie rezistentă la apă şi soluţii alcaline, aluminizată şi autocolantă, cu utilaje şi tehnologie proprie într-o fabricaţie integrată în proporţie de 100%.

Pentru înfiinţarea acestei tipografii s-au cumparat utilaje tipografice de la societetea austriacă Tauerndruck G.m.b.H and Co.K.G. care a asigurat, contra cost, pregătirea personalului şi furnizarea tuturor elementelor de know-how necesare bunei funcţionări a tipografiei.

După primul an de activitate, tipografia SibMas devine principalul producător de etichete din ţară pentru compania Coca Cola şi mai târziu al concernului European Drinks. În prezent, se colaborează şi cu Perla Harghitei, Romaqua Group Borsec, Argus şi alţi mari producători.

În luna martie 2005, societatea a primit certificarea sistemului de management al calităţii, în conformitate cu standardul SR EN ISO 9001:2000.

La începutul anului 2006, a fost achiziţionată o maşina de tipărit cu 5 grupuri de culoare, crescând în acest fel calitatea produselor şi capacitatea de producţie.

SC SibMas SRL este o persoană juridică română, având forma juridică de societate cu răspundere limitată, şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare privind societăţile comerciale, având ca bază un act constitutiv înregistrat la Registrul Comerţului.

1.2. Piaţa ambalajelor

Piaţa românească a ambalajelor se află în plină dezvoltare. Pentru anul acesta, specialiştii se aşteaptă ca acest sector de activitate să înregistreze o creştere de 15%. Se prevede o creştere pe toată gama de ambalaje, dar în special pe sectorul etichetelor.

Specialiştii din piaţă susţin în prezent că producţia de ambalaje este încă redusă comparativ cu media înregistrată în Uniunea Europeană, dar ea va avea un trend crescător, ajutată în principal de creşterea veniturilor populaţiei, care a devenit mult pretenţioasă preferând produsele cu ambalaje cât mai atrăgătoare.

Condiţia esenţială pentru ca expansiunea pieţei să se reflecte şi în veniturile companiilor din industria tipografică pare să fie ca acestea să urmeze tendinţa la nivel internaţional de a se orienta spre servicii integrate, extinzându-se în activităţi adiacente celei de tipărire, cum ar fi distribuţia sau designul. Momentan însă, firmele autohtone îsi concentrează eforturile pentru a obţine o capacitate de producţie cât mai mare; dar, în următorii trei până la cinci ani, acest criteriu nu va mai fi suficient, pentru că orice companie care dispune de fondurile necesare va putea achiziţiona maşini tipografice şi deci capacitate de producţie, chiar dacă nu are experienţa în domeniu.

Ponderea cea mai importanţă o are cartonul ondulat, cu producţie de aproximativ 300 milioane de euro în anul trecut. Acesta este urmat de cartonul duplex, în România valoarea producţiei ajungând, până la sfârşitul anului, la un nivel de 250 milioane de euro.

Etichetele autoadezive contribuie cu 150 milioane de euro, nivel apropiat de piaţa ambalajelor flexibile, cum ar fi pungile sau ambalajul croasantelor.

Potenţialul de dezvoltare a pieţei ambalajelor a început să apara şi în România, unde se aşteaptă o creştere pentru acest an care va depăşi cu mult pragul unui miliard de euro.

Potrivit unor date provizorii ale Institutului Naţional de Statistică, în 2006 erau înregistrate peste 1.560 de firme a caror activitate este legată de tipărire. Asociaţia Tipografilor din Transilvania estimeayă însă că numărul companiilor care execută lucrări tipografice se ridică la 4.000 la nivelul întregii ţări, dar cele care se pot numi într-adevăr tipografii sunt circa 400.

Competiţia se intensifică. După ce grupul Haendler&Natermann a preluat 60% din tipografia clujeană Novis, axată pe tipărirea etichetelor, iar fondul de investiţii islandez Kvos Internaţional a preluat integral Infopress, şi alte mari grupuri internaţionale se pregătesc să intre pe piaţă.

În ciuda acestor investiţii, piaţa locală se confruntă cu lipsa personalului specializat şi a transparenţei. De asemenea, potrivit lui Nicolae Nicolae, preşedintele interimar al Patronatului Industriei Tipografice, este posibil ca cererea de ziare să scadă, în timp ce aceea de ambalaje v-a exploda.

2. Caracterizarea mediului extern

2.1. Micromediul întreprinderii

Micromediul firmei cuprinde un ansamblu de factori externi care afectează în mod direct întreprinderea şi asupra cărora se poate exercita un anume control. Influenţând deciziile, strategiile şi tacticile de marketig, schimbările din acest mediu au o deosebită semnificaţie pentru marketeri. Componenţii principali ai micromediului sunt: furnizorii, clienţii, intermediarii, concurenţii şi alţi deţinători de interese (indivizi sau grupuri ce au anumite interese într-o întreprindere.

Preview document

Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 1
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 2
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 3
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 4
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 5
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 6
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 7
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 8
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 9
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 10
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 11
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 12
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 13
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 14
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 15
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 16
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 17
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 18
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 19
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 20
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 21
Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Caracterizarea Mediului de Marketing la SC Sibmas SRL.doc

Ai nevoie de altceva?