Casuta Ta SA - Case la Cheie

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Casuta Ta SA - Case la Cheie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 40 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Nelu Florea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

I. DESCRIEREA GENERALĂ A AFACERII

1.1 Descrierea afacerii în care se doreşte să se intre

Piaţa imobiliară din România a suferit foarte mult în urma crizei economice începute la finele anului trecut, înregistrând o scădere record în primul trimestru al anului 2009, principalele cauze fiind lipsa acută de lichidităţi, cât şi sentimentul de panică şi nesiguranţă în rândul potenţialilor clienţi. Recent, România a încheiat un acord cu FMI care va avea ca impact printre altele, o relaxare a condiţiilor de creditare ce va duce la o deblocare a activităţii imobiliare. Printre efectele crizei asupra construcţiilor imobiliare se numără o omogenizare din punct de vedere al preţurilor care au ajuns la valoarea reală. Pe fondul unui deficit de peste un milion de locuinţe, dar şi a preţurilor avantajoase, construcţiile imobiliare rămân în continuare cele mai sigure plasamente indiferent de condiţiile economice, de aceea firma „CĂSUŢA TA” S.A se va lansa în aria construcţiilor civile – case la cheie -. Afacerea în care firma „CĂSUŢA TA” S.A doreşte să intre, are la bază o piaţă matură cu o concurenţă foarte strânsă pe piaţa construcţiilor civile de case la cheie, de aceea produsele noastre trebuie să se ridice la cele mai înalte standarde. Având în vedere numărul mare de concurenţi trebuie avut în vedere şi reacţia acestora cu privire la pătrunderea noastră pe piaţă.

Domeniul de afacere se regăseşte în Codul CAEN: 4120 , ce corespunde „lucrărilor de construcţie rezidenţiale şi nerezidenţiale.”

1.2 Descrierea generală a produselor / serviciilor care se vor vinde

Misiunea firmei „CĂSUŢA TA” S.A este: „Prin intermediul produselor şi serviciilor noastre satisfacem nevoile diferitelor persoane de a avea casa mult visată ”.

„CĂSUŢA TA” S.A vine în întâmpinarea clienţilor cu servicii complete, ce includ proiecte de arhitectură cu modele standardizate de case, oferind totodată clientului, şi posibilitatea de a solicita modificări încă din faza de proiectare, permiţându-i astfel să-şi modeleze casa mult visată ; autorizaţii de construcţie ; certificate de urbanism, avize, studii geotehnice, construcţii case ce includ finisaje interioare (învelitoare acoperiş, geamuri termopan, tencuieli exterioare, decorative, izolaţie termică din polistiren expandat de grosime 10 cm), finisaje interioare (tencuieli speciale, gresie, faianţă, parchet, uşi de acces), instalaţii sanitare (chiuveta, cada / duş, vas toaleta, robinet bucătărie / baie, racorduri), instalaţii termice (centrală termică, calorifere, racorduri), instalaţii electrice (întrerupătoare, prize, tablou electric, reţea de cablaj internet, telefonie). Preţul de referinţă pentru o „casa la cheie” este de 450 € / mp, dar acesta se poate modifica în funcţie de dotările pe care le doreşte în plus clientul, putând ajunge până la 1000 € / mp.

1.2.1 Utilizări eventuale ale produsului

În ultimul timp în România s-a răspândit tot mai mult ideea cumpărării unei case în schimbul achiziţionării unui apartament, care nu mai este deloc avantajoasă şi la îndemâna tinerilor, de aceea tot mai multe familii se orientează spre construirea unei case.

O casă la cheie este cumpărată în general de cei ce preferă mai mult spaţiu decât cel oferit de un apartament, de acele persoane pentru care libertatea şi intimitatea sunt esenţiale.

O casă la cheie poate deveni cuibuşorul mult visat, un mediu original, unde proprietarul îşi poate pune amprenta asupra designului casei dar şi a curţii exterioare (fântână arteziană, piscină, grădină cu flori etc.). Ea poate fi utilizată de asemenea şi drept case de vacanţă, pentru a fi oferite spre închiriere, pentru a găzdui diverse întâlniri de afaceri, expoziţii etc.

1.2.2 Motive pentru care vor cumpăra clienţii produsul nostru

Clienţii care vor avea în vedere achiziţionarea caselor construite de firma noastră vor ţine

cont de anumite criterii, de aceea ne străduim să îndeplinim pe cât posibil exigenţele acestora şi să oferim în permanenţă soluţii cât mai diverse atât la nivel calitativ şi cantitativ cât şi din punct de vedere al preţului si duratei de execuţie.

Clienţii vor opta pentru casele la cheie oferite de „CĂSUŢA TA” S.A din mai multe motive printre care:

Linia arhitectonică deosebită şi modernă: Firma noastră vine cu o ofertă diversificată de modele arhitectonice de tip victorian, canadian, tradiţional.

Posibilitatea de a alege materialele de construcţie dorite: Lemn, cărămidă, plăci BCA

Economie de timp: Înainte de a construi o casă trebuie avute în vedere mai multe etape: mai întâi trebuie să cumpăraţi terenul, apoi sa contactaţi firma de construcţie. Apelând la serviciile oferite de firma noastră economisiţi timp deoarece noi ne ocupăm de toate etapele construirii casei pe care v-o doriţi.

Consultanţă gratuită în alegerea proiectului şi obţinerea de autorizaţie de construcţie: Prin politica firmei noastre de a sprijini clienţii, oferim acestora gratuitate în realizarea proiectului, scutindu-i de o cheltuiala de până la 10 € pentru un proiect ce include:planul casei, planul fundaţiei, planul structurii şi al instalaţiei. În ceea ce priveşte costul autorizaţiei de construcţie, aceasta variază în funcţie de zona în care se doreşte ridicarea casei între 600 şi 2000 €, în preţ fiind incluse şi avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei.

Apelând la această variantă veţi scăpa de grija efectuării racordurilor la curent, gaze, canalizare şi de grija realizării instalaţiilor electrice, termice şi sanitare.

Posibilitatea de a modifica proiectul încă din faza de iniţiere

Posibilitatea de a construi casa pe propriul teren

Seriozitatea şi precizia în respectarea termenilor de execuţie: Profesionalismul de care personalul firmei dă dovadă reprezintă unul din atu-urile noastre în faţa concurenţilor, termenele prevăzute în contract şi proiect sunt respectate cu stricteţe.

Experienţa profesionala a personalului specializat în construcţii de case la cheie de peste 10 ani

Raportul cost-avantaje favorabil: Preţul unei case la cheie variază între 450-1000 € , de aceea se susţine ideea ca prin vânzarea unui apartament, chiar şi vechi, s-ar obţine banii necesari achiziţionării unei case, ce oferă mai multe avantaje faţă de un apartament(mai mult spaţiu, confort, intimitate, libertate, o curte unde clientul poate amenaja un loc de joacă pentru copil, un garaj, o piscina, o fântână arteziană, o grădină cu flori etc.)

Posibilitatea de a plăti în tranşe de câte 10% după fiecare etapă a construcţiei

Fisiere in arhiva (1):

  • Casuta Ta SA - Case la Cheie.doc

Alte informatii

Proiectul a fost prezentat in cadrul seminarului de Initierea si Administrarea Micilor Afaceri din cadrul FEAA Iasi