Ce Probleme poate Crea Departamentul de Resurse Umane - Dedeman

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ce Probleme poate Crea Departamentul de Resurse Umane - Dedeman.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

- Domeniu de activitate

DEDEMAN este unul dintre cele mai importante lanţuri de magazine şi depozite de materiale de construcţii şi amenajări interioare din ţară. Domeniul principal de activitate este comercializarea de materiale de construcţii. În magazinele DEDEMAN se pot găsi peste 40.000 de articole din gama instalaţii termice, sanitare, gaz, canalizări, instalaţii electrice, materiale de construcţie, scule electrice şi unelte pentru construcţii, echipament de protecţie, materiale pentru curăţenie, articole de gradină. În continuare vom enunţa principalele produse ale firmei:

• Instalaţii electrice: este distribiutor autorizat de instalaţii Bosh, Elba, Philips, Schneider electric, Obobettermann, Romcab, Ductil.

• Instalaţii termice: IMI, Armătura SA Cluj, Ariston, Buderus, Ape Raccorderie, Junkers, Boldrin, Bucchi Srl, Zenner, Saer.

• Instalaţii sanitare: Remer, Esse bi plastic Srl, Vidaliny Srl, Teraplast gp, Vortice, Urbis, Franke, I.G. Incerti Plast srl, Morofiltri, Esseti, Dufa.

• Gresie, faianţă, adezivi şi accesorii: Cesarom, Mondial SA Lugoj, Ceramica Gomez SA, Embellecedores, Alfa ceramiche, Marazzi tecnica.

• Amenajări interioare şi materiale de construcţii: Rigips, Grerom Ploieşti, Austroterm, Isover, Ceramica Iaşi, Bramac, Velux, EPI, Lindab, Baumit, Arthema, Helopal.

- Dimensiune

DEDEMAN s-a înfiinţat în anul 1992 şi în decursul celor 15 ani de activitate, firma are o acoperire regională, în Moldova astfel: sediul central este la Bacău iar celelalte filiale sunt la Iaşi, Oneşti, Roman, Comăneşti, Suceava şi Vaslui, Timişoara, Focşani, Brăila. (anexa numărul 1).

- Misiune

Scopul existentei companiei noastre este satisfacerea tuturor clientilor nostri: instalatori, zugravi, mici meseriasi, firme de constructii si instalatii, mici magazine pentru revânzare.

Filozofia DEDEMAN este: să facă parte din viata dumneavoastra de zi cu zi, având grija sa va ofere " totul pentru interior, totul pentru exterior" la o calitate superioara si usor de folosit, care sa va transforme casa într-un camin cu un decor placut si primitor.

- Obiective

Pe termen scurt:

- aducerea de noi produse cum ar fi produse (vopsele ecologice marca DAW BENŢA)

Pe termen mediu

- extinderea de magazine şi în oraşe precum: Botoşani, Piatra Neamţ, Constanţa, Bucureşti, ceea ce reprezintă extinderea firmei la nivel naţional

- creşterea cifrei de afaceri în 2008 faţă de 2007 (vezi anexa nr. 2);

Pe termen lung

- extinderea firmei DEDEMAN Automobile SRL, pe plan naţional

- Valori

Valorile constituie elementul esenţial al culturii organizaţionale. Politica privind calitatea la nivel de organizaţie promovează o serie de valori care stau la baza activităţii firmei :

Profesionalism: aderăm la un set de standarde şi etici profesionale; facem lucrurile cum trebuie şi ne străduim să atingem excelenţa în serviciile pe care le oferim. Suntem supuşi spiritului profesionalismului, fiind conştienţi că nu ne reprezentăm doar pe noi ci şi interesele indivizilor şi organizaţiilor care îşi pun încrederea în noi.

Colaborarea cu clienţii: colaborăm cu clienţii şi partenerii noştri de afaceri stabilind relaţii de încredere şi prietenie în spirit de echipă pentru a ajunge împreună la cele mai bune soluţii.

Totul pentru clienţii noştri:

• Necesităţile clienţilor sunt satisfăcute prin ofertele, preţurile, serviciile şi programele firmei;

• Acordarea cu atenţie asupra reclamaţiilor, sugestiilor sau criticilor ce vin din partea oricărui client şi rezolvarea lor într-un timp cât mai scurt;

• Service non – stop cu rezolvarea problemelor pe care le pot avea clienţii cu produsele cumpărate.

Punctualitate: câştigăm încrederea clienţilor, asigurăm loialitatea acestora

Respectul: preţuim valoarea moştenită a fiecărui individ şi organizaţie cu care interacţionăm. Tratăm oamenii cu respect indiferent de cine sunt şi cu ce se ocupă.

Integritatea: încurajăm un climat de deschidere, consecvenţă şi responsabilitate, cu credinţa că succesul nostru, ca indivizi sau organizaţie, îşi are rădăcinile în integritatea personală şi organiziţională.

- Structura firmei

- INTERN - Fiind o companie de dimensiuni mari şi orientată spre comercializarea materialelor de construcţii pentru amenajări interioare şi exterioare, DEDEMAN S.R.L are o structură organizatorică de tip funcţional.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ce Probleme poate Crea Departamentul de Resurse Umane - Dedeman.doc