Cercetare analitică - Dedeman

Proiect
5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 6051
Mărime: 319.57KB (arhivat)
Publicat de: Titus Dragomir Puiu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Nestian Andrei

Cuprins

  1. PARTEA I 3
  2. 1.Descrierea firmei 3
  3. 1.1.Domeniu de activitate si tendinte 3
  4. 1.2.Cifra de afaceri si produse/servicii principale 5
  5. 1.3.Numarul de angajati 6
  6. 1.4.Misiunea firmei 6
  7. 1.5.Planificare strategica 6
  8. 1.6.Corelatii intre obiective,matricea SWOT,strategia concurentiala si cea competitiva 7
  9. 2.Cultura organizationala 11
  10. 2.1 Sistemul de valori 12
  11. 2.2 Elementele vizibile ale culturii 12
  12. 2.3Relatiile existente intre elementele vizibile si sistemul de valori 15
  13. 3. Structura organizatorica 15
  14. 3.1.Niveluri ierarhice 15
  15. 3.2.Identificarea posturilor manageriale si prezentarea responsabilitatilor si autoritatii 17
  16. PARTEA A II- a 18
  17. 1. Definirea problemei analizate 18
  18. 2.Stabilirea ipotezelor de lucru 18
  19. 3.Elaborarea instrumentelor de culegere a datelor 18
  20. 4. Prelucrarea statistica si interpretarea datelor in corelatie cu elementele descrise in partea I 23
  21. PARTEA a I I I- a 26
  22. Verificarea ipotezelor si concluzii 26
  23. Recomandari 27

Extras din proiect

PARTEA I

1.Descrierea firmei

Constituita in baza unui capital social privat, societatea comerciala SC.DEDEMAN.SRL, isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu statutul societatii si face parte din Grupul Dedeman impreuna cu Dedeman Automobile (dealer Dacia, Renault, Nissan) si Dedeman Camioane(dealer Renault Trucks).

Dedeman este numele uneia dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de materiale de contructii si amenajari interioare din tara, precum si al celei mai importante fabrici de mobila. Compania Dedeman s-a infiintat in 1992 si pe parcursul a celor 16 ani de existenta a reusit sa deschida 12 magazine, in momentul de fata aflandu-se in plin proces de extindere.

Venind in intampinarea exigentei clientilor sai,Dedeman reprezinta interesele a peste 100 de firme din Italia, Franta, Spania, Polonia, Slovacia, Germania si Romania si distribuie produsele celor mai importanti producatori autohtoni de instalatii, materiale de contructii, amenajari interioare si amenajari exterioare.

Compania a reusit sa realizeze in Romania stilul de vanzare supermagazin-depozit, prin crearea unui spatiu unic, cu o diversitate mare de standuri specificate pe productie sau pe industrie. Utilizand transferul on-line a tuturor datelor si stocurilor din magazine catre sediul central, s-a aliniat foarte repede la sistemele electronice de management si control. Filosofia Dedeman este : sa faca parte din viata de zi cu zi a fiecaruia, pentru a oferi <<totul pentru interior,totul pentru exterior>> la o calitate superioara si usor de folosit, pentru a va transforma casa intr-un decor primitor si placut.

1.1.Domeniu de activitate si tendinte

Reteaua de magazine a companiei cuprinde 12 magazine in : Botosani, Suceava, Iasi, Bacau, Vaslui, Onesti, Braila, Focsani, Targoviste, Constanta, Roman ,Piatra Neamt. Activitatea de baza a grupului este insa reteaua de magazine de materiale de costructii si amenagajari interioare, care reprezinta, potriivt oficialilor, mai mult de jumatate din activitate.

Sloganul companiei : “Dedicat planurilor tale” ilustreaza varietatea produselor pe care firma le comercializeaza, numarul lor depasind 40.000 articole din gama: instalatii, termice, sanitare, gaz, canalizare, instalatii electrice, si unelte pentru constructii, echipamente de protectie, materiale pentru curatenie, articole de gradina dar si mobila de cea mai buna calitate.

Dedeman dispune de o gama larga de servicii inovatoare, care transforma o vizita la cumparaturi intr-o extrem de utila si placuta etapa in indeplinirea planurilor legate de casa si gradina. Va veti putea armoniza gresia si faianta cu ajutorul programului specializat Design Armonist, care printr-o simulare pe calculator, va va face alegerea mult mai usoara, veti putea inchiria scule electrice, veti putea beneficia de serviciul de cusut perdele, precum si de servicii de transport.

Domenii de activitate pe care le are firma:

- Gresie Faianta (Gresie pentru trafic intens si mediu intr-o gama cromatica variata (marci autohtone si de import), gresie portelanata, gresie electroregres, piese de ornament, brauri si medalioane, gresie cu dale luminoase, marmura, granit pentru placari exterioare, caramida aparenta pentru placari exterioare, faianta cu diferite modele si texturi fine, decoratiuni, gresie si mozaic pentru piscine, profile din faianta, chituri, adezivi, distantieri, scule si accesorii.)

- Filtrare apa (Executie, distributie, instalare si service sisteme de filtrare apa. Expertize tehnice si solutii tehnologice pentru montajul instalatiilor de captare si distributia apei din subteran, si al filtrelor de apa. Steme de tratare si filtrare aferente captarii si distributiei apei potabile industriale si casnice: pompe submersibile si de circulatie, pompe dozatoare, pompe si sisteme de pompare, hidrofoare. Tehnologii ecologice, pentru epurarea apelor reziduale: statii dedurizare, statii de purificare a apei, filtre pentru foraje hidrogeologice, filtre de sedimente, filtre pe chiuveta, filtre sub chiuveta si osmoza inversa, filtre cu carbon, ozonatoare, sterilizatoare cu U.V, sisteme de deferizare, microfiltre, carcase filtre apa, cartuse filtrante de apa, fose septice.)

- Centrale termice (Consultanta, proiectare, montaj, solutii complete pentru centrale termice, instalatii si sisteme de incalzire. Firme autorizate ISCIR si ANRGN pentru montajul centralelor termice. Servicii de verificare si punere in functiune a centralelor termice. Comert en-gros si en-detail cu centrale termice (microcentrale de apartament, centrale termice cu gaz metan, centrale murale, centrale cu combustibil lichid, centrale pe lemne sau carbune, centrale electriice, incalzitoare pe ulei uzat, incalzire prin pardoseala, panouri solare pentru incalzire etc.). Echipamente si accesorii pentru centrale termice (filtre de apa, filtre anticalcar, filtre pentru gaz, termostate, cazane din fonta sau otel, cazane pentru combustibil solid, arzatoare, tevi si fitinguri, termostate si cronotermostate, boilere, radiatoare etc.)

- Bricolaj (Furnizori si magazine de tip bricolaj: scule si unelte de mana, scule semiprofesionale, materiale de constructie pentru uz caznic. Idei deco si bricolaj, solutii tehnice “do it yourself”, mobilier de asamblat, unelte de gradina etc. )

- Obiecte sanitare (Servicii de proiectare si montaj profesional, producatori, importatori si furnizori de utilari pentru bai: cazi de baie, cazi si sisteme de hidromasaj, cabine de dus, saune, chiuvete, lavoare, robineti, baterii sanitare, baterii monocomanda, vase de toaleta, bideuri, rezervoare, instalatii sanitare, hidrofoare, mobilier, decoratiuni si accesorii pentru baie.)

1.2.Cifra de afaceri si produse/servicii principale

Pe o piata in crestere si construind pe valori simple, doi antreprenori curajosi, inteligenti, modesti si muncitori au ridicat o afacere egala competitorilor internationali si care tinteste o pozitie de lider regional. In ultimul an Dedeman a devenit partenerul de incredere al celor ce construiesc, renoveaza sau amenajeaza, atat prin gama flexibila si convenabila de produse cat si atitudinea pozitiva si dedicata a angajalor. Pentru acest an, reprezentantii Dedeman estimeaza pe segmentul constructiilor o crestere a cifrei de afaceri cu 25% fata de anul trecut, la 230 de milioane de euro. In primele noua luni, cifra de afaceri a urcat cu 25% fata de perioada similara de anul trecut. In 2007, intreg grupul a avut o cifra de afaceri de 197 milioane de euro. Vanzarile firmei au fost influentate de extinderea retelei de magazine si majorarea preturilor materialelor de constructii, pe fondul cresterii industriei de profil si investitiilor imobiliare. Investitiile din acest an ale grupului au fost de 47 de milioane de euro. Planurile prevad extinderea retelei actuale cu trei-patru magazine pe an, pe termen mediu urmarindu-se acoperirea zonei de sud si de vest a tarii, iar pe termen lung, construirea a 30 de magazine.

Preview document

Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 1
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 2
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 3
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 4
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 5
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 6
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 7
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 8
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 9
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 10
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 11
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 12
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 13
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 14
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 15
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 16
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 17
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 18
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 19
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 20
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 21
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 22
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 23
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 24
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 25
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 26
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 27
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 28
Cercetare analitică - Dedeman - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Cercetare Analitica - Dedeman.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Relațiilor cu Clienții la SC Somaco SA

Motivaţia alegerii temei Este greu de multe ori să ne explicăm nouă înşine de ce facem anumite lucruri şi nu altele, de ce adoptăm anumite...

Proiect Management - Dedeman

I.1. Prezentarea generala S.C. DEDEMAN S.R.L. Denumirea societatii: S.C. DEDEMAN S.R.L. Statutul juridic: Societatea comerciala S.C. DEDEMAN...

Managementul Relațiilor cu Clienții în Cadrul Companiei Cosmote

Capitolul 1: Managementul relaţiilor cu clienţii – cheia succesului în afaceri 1.1 Definirea conceptului CRM Managementul relaţiilor cu clienţii...

Utilizarea Metodelor CPM MPM și Pert în Studiul și Analiza Proiectelor

Capitolul 1: Elemente privind managementul proiectelor 1.1 Noţiunea de proiect Termenul de «proiect» provine din latinescul projicere – aruncare...

Dosar practică - SC Carrefour România SA

Argument Avand in vedere faptul ca fac parte din Liga Studentilor Economisti si am fost implicat in proiectul Practic’a Ta, cautand locuri de...

Proiect Romtelecom

Scurt istoric În decembrie 1989 se înfiinteaza Rom-Post-Telecom ca operator de telecomunicatii, posta si radiocomunicatii. Iulie 1991 are loc...

Stiudiu de Caz - Management

1. Obiectul studiului de caz. Prin prezentul studiu de caz se urmareste realizarea unei imagini de ansamblu asupra demersului strategic la sectia...

Proiect practică

S.C. PATOS STAR S.R.L. Ploiesti , strada Mihai Bravu nr.6 localitatea Ploiesti, Judetul Prahova ,cod 0300,telefon 044216912 Fax 044216912 ,cod...

Te-ar putea interesa și

Impactul utilizării sistemelor informatice în antreprenoriatul românesc - Studiu de caz la SC Dedeman SRL

Capitolul I. Sistemele informatice - noțiuni teoretice 1.1. Conceptul de sistem informatic Un sistem reprezintă ansamblul de componente...

Ai nevoie de altceva?